Ukrainan sodan näkymiä kesälle 2024

Venäjä luo tällä hetkellä puskuri aluetta Donetsk ja Avdiivkan kaupunkien väliin. Puskurialue mahdollistaisi joukkojen keskityksen ja huollon järjestämiseksi mahdolliselle hyökkäykselle kohti Pokrovskin kaupunkia keskisessä läntisessä Donbassia. Tätä hyökkäystä ennen Venäjän tulee turvata tai mielellään vallata ChasivYarin ja Ocheretynen kylän välinen alue Donetsissa.  Seuraava isompi asutuskeskustaistelu käydään Kostiantynivkan  hallinasta.

Toinen tätä hyökkäyksestä rintama avataan todennäköisesti Sumyn oblastin alueelle, ja jonka tavoitteena olisi sitoa Ukrainan joukkoja jotka sijaitsevat itä-Ukrainan alueella.

Toinen hyökkäystä tukeva hyökkäysaalto tulee eteläisen rintaman alueelta. Ukrainan sodan johto osaa jo todennäköisesti lukea Venäjän offensiivin tulevan Donbassiin alueelta. Ei ihme että USA lähettää ATACMS ohjuksia Ukrainalla sodanjohdon käyttöön. Samoin useiden kymmenien lännestä saapuvien hävittäjien uhkaa Venäjä joutuu miettimään omissa suunnitelmissaan. Näitä uhkia varten Venäjä joutuu keskittämään merkittävässä määrin ilmatorjuntaa joukkojensa tueksi.

Mikä on Venäjän sodanjohdon todennäköinen tavoite kesällä 2024: Saada Donbass haltuun merkittävässä määrin, luoda syvä puskurivyöhyke Sumyn ja Harkovan alueille. Samalla Venäjä jatkaa Ukrainan sota ja siviili-infran tuhoamista ohjuksin. Vuonna 2025 olisi sitten tavoitteena on mennä Dniepr-joen yli kohti Odessaa ja Moldovaa.

Molemmat osapuolet tulevat kärsimään merkittäviä tappioita kesällä 2024.

opwallin
Kristillisdemokraatit Oulu

Kannatan kansallisen demokratian ja kansanvallan lisäämistä Eu:n lainsäädännön ylitse. Nykymuotoisesta Eu:sta tulee luopua ja sen tilalle tulisi rakentaa ETA:n pohjalta kauppayhteisö jossa olisi muodolliset mutta toimivat rajatarkastukset ja ETA-kansalaisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.
Kaikki sananvapautta rajoittavat hankkeet tulee torpata.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu