Vox puolueen voitto Espanjan vaaleissa

Espanjan vaaleissa ei ollut selvää voittajaa ja Espanjan poliittinen kenttä näyttää keskittyvän kahteen eri leiriin: Oikeisto ja vasemmistoblokkeihin. Tämä on johdonmukainen jatkumo muun Euroopan kanssa jossa keskellä olevat puolueet menettävät kannatustaan äänestäjien siirtyessä kannattamaan puolueita jotka lupaavat muutosta nykypolitiikalle.  Eräissä analyyseissä on menty siihen että vaalitulos Espanjassa siirtää valtaa pienpuolueille ja alueille. Toisaalla on mahdollista että Vox:n vaalitulos saattaa aiheuttaa Espanjassa sen että valtaan nousee vasemmisto kuten Suomessa tapahtui Keskustan petettyä porvarilinjan mennessään SDP ja kommunistien kanssa samaan hallitukseen.

Samankaltaista siirtymistä on nähty niin Saksassa ja muissa euroopan valtioissa. Uskon että tämä kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa. Suomessa tämä tulee näkymään Perussuomalaisten vaalimenestyksessä seuraavissa EK-vaaleissa.  Eräs mielenkiintoinen ajatus on se lähtee Perussuomalaiset tosissaan haastamaan seuraavissa Presidentin vaaleissa muiden puolueiden kanssa. Aihetta olisi.

opwallin

Ikä 53.v, Oululainen, 2 lasta. Reservin kersantti. Kannatan kansallisen demokratian ja kansanvallan lisäämistä Eu:n lainsäädännön ylitse. Nykymuotoisesta Eu:sta tulee luopua ja sen tilalle tulisi rakentaa ETA:n pohjalta kauppayhteisö jossa olisi muodolliset mutta toimivat rajatarkastukset ja ETA-kansalaisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus. Kaikki sananvapautta rajoittavat hankkeet tulee torpata.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu