Eri tavat miten Internet on muuttanut sijoittamista

Ilmaisia valokuvia aiheesta Laskin

Yksi syy, miksi Internet on sellaisessa asemassa kuin se tänä päivänä on, on että se on muuttanut niin paljon tapoja miten toimimme.

Internet on epäilemättä yksi parhaista asioista, mitä ihmiselle on tapahtunut, ja yksi historian upeimmista luomuksista. Vaikka se on tuonut mukanaan omat haasteensa, on lähes mahdotonta kuvitella maailmaa ilman sitä. Tarjolla on muun muassa parhaat pikalainat, joten internet todellakin on tuottanut mahdollisuuksia nopeuden saralla.

Yksi syy, miksi Internet on niin iso osa elämäämme, on se, että se on onnistuneesti muuttanut tapaa, jolla asioita tehdään niin monilla alueilla. Lukemattomien toimialojen, kuten markkinoinnin/mainonnan, journalismin, vähittäiskaupan ja niin edelleen, prosessit ovat muuttuneet perinteisistä tavoistaan ​​Internetin seurauksena. Ja kuten luultavasti jo tiedät, tämä muutos ei ole ohittanut sijoitusmaailmaa.

Internet on ollut muuttamassa sijoittamista kaikkialla maailmassa. Ensimmäinen ja ilmeisin tapa on tiedon saatavuus. Aiemmin piti selata satoja asiakirjoja paikallisessa kirjastossa nähdäkseen yritysten historialliset tiedot, kun ne nyt ovat saatavilla sekunneissa.

Tässä oleva tieto voi viitata myös tiedon hankkimiseen. Sen sijaan, että maksaisit neuvonantajille, voit nyt hankkia päivittäisiä sijoitusvinkkejä taiteen tuntemuksen lisäämiseen alustoilta, kuten Yochaa, Investopedia, The Balance ja niin edelleen.

Tietoa on jopa liikaa

Toisaalta tiedon ylikuormitus on nyt suurempi ongelma, kun melupohjainen spekulaatio ja valeuutiset ovat nyt entistä enemmän kaikkien saatavilla.

Havainnon hallinnassa yritykset voivat myös hallita narratiivia ja päivittää uutistietoja omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisen median alustoilla. Aiemmin olisi ollut vaikea tietää yrityksen tapahtumien yksityiskohtia vahvistetusta lähteestä, ellet ollut kirjautunut vastaanottamaan sen tilinpäätöstä.

Rahoitus- tai sijoitusanalyysin kannalta välittäjät ja muut sijoitusalan ”asiantuntijat” voivat helposti hyödyntää sijoittajia, jotka tarvitsevat heitä laskemaan peruslukuja ja suorittamaan useita analyyseja auttaakseen heitä ymmärtämään yrityksen tarinaa ja asemaa.

Sijoittajien olisi aiemmin pitänyt maksaa muun muassa näistä palveluista. Nyt tiedot ovat näkyvissä monilla rahoitusalustoilla, joten tietoa on todellakin paljon saatavilla.

Sijoittamisen kulut ovat laskeneet

Silti sijoittajille aiheutuvien taloudellisten vaikutusten kannalta Internet on yleensä aiheuttanut sijoittajien maksamien maksujen alenemista. Syynä on, että Internetin ansiosta välittäjät ovat nyt helpommin saatavilla ja niiden hallinnolliset kulut ovat pienempiä.

Tämä on alentanut merkittävästi yhden palvelun hankintakustannuksia. Verkkopankkitoiminta lupaa myös entistä enemmän nopeutta yhdellä napsautuksella. Itse asiassa, koska yksittäiset sijoittajat voivat nyt sijoittaa käyttämällä online-kaupankäyntialustoja, monien välittäjien tarve on vähentynyt entisestään.

Aivan kuten lanka- ja matkapuhelinten käyttö oli ennen erittäin kallista ja nyt suhteellisen halpaa; välityspalvelut ovat nyt suhteellisen edullisia palveluita helpon saatavuuden vuoksi. Välittäjällä on nyt pääsy laajempaan asiakaskuntaan kaikkialta maailmasta.

Turvallisuuden ja läpinäkyvyyden kannalta internetillä on myös ollut tärkeä osansa. Toisaalta se on auttanut ihmisiä ottamaan suoraan yhteyttä luotettaviin lähteisiin virallisten verkkosivustojensa kautta, mutta myös auttanut paljastamaan mahdollisia huijauksia ja muita nopeasti.

Joillakin sijoitusyhtiöillä on nyt verkkosivuillaan suojattuja online-sijoitusalustoja, jotka suojaavat sijoittajaa. Sijoittajat voivat nyt seurata sijoituksiaan verkossa ilman ongelmia.

Aiemmin huijatuksi tulleet sijoittajat voivat nyt seurata sijoituksiaan kätevästi itse älypuhelimen tai tietokoneen avulla. Se on kuitenkin johtanut myös siihen, mitä nykyään kutsumme kyberrikolliseksi

Internet on tarjonnut työkalun, jota kaikki sijoittajat voivat helposti hyödyntää. Käytä sitä hyvin ja sijoituskokemuksesi tulee olemaan helppoa.

Lopuksi

Internet on tehnyt sijoittamisesta entistä helpompaa ja nopeampaa. Myös monia uusia sijoitustapoja on nähnyt päivänvalon Internetin ansiosta. Tällaisia ovat olleet muun muassa kryptovaluutat. Kuitenkin Internetissä sijoittamiseen pätevät samat perusideat kuin aikana ennen internetiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu