Ekofasismi ei ole luonnonsuojelua ja on myös erittäin vaarallinen – on uuden ”vihreän nationalismin” aika
Suomineidot -ohjelmaa katsottaessani, aloin kiinnostumaan siitä, mitä on ekofasismi. Ekofasismi on radikaali luonnonsuojeluaate. Se yhdistelee fasismia ja luonnonsuojelua. Ekofasistiksi itseään kutsuvat katsovat, miten liiallinen väestönkasvu on ongelma luonnolle. Ekofasistit ovat tehneet hirveitä rikoksia ihmisyyttä vastaan. Perustellen, että heidän tekonsa on välttämätön luonnon kannalta. Ekofasistien todellinen ajatusmaailma tulee esiin, kun huomaa, että he vain puhuvat väestönkasvusta ja maahanmuutosta, unohtaen kaiken muun luontoa ja maapalloamme rasittavat tekijät. Todellisuudessa ekofastistit ovat siis huolissaan jostain aivan muusta, kun luonnosta. Heitä ei kiinnosta myöskään ilmastonmuutos.
Suomessa tunnettu ekofasisti oli kalastaja ja luonnonsuojelija, Pentti Linkola. Linkolaa romantisoidaan Suomen ekofasistien keskuudessa. Muun muuassa Jasmiina Ollikainen, suomineito, ylistää Pentti Linkolaa. Hän onkin kirjoittamassa kirjaa ”Linkolan perintö”. Minusta on ikävää, että Linkolaa ylistetään kritiikittömästi. Linkola oli radikaali, ja niin radikaali, että toivoi ydinsotaa maailmaan, jotta ihmisten määrä vähenisi. Hän oli tavallisen ihmisen vihaaja, mutta myös perheenisä. Häntäkään ei kiinnostanut ilmastonmuutos eikä muut maailmaa rasittavat toimet, vaan radikaalin ihmisvihan levittäminen, luonnonsuojelua kuorrutteena. Linkolaa myös siteerattiin ampuja Pekka-Eric Auvisen toimesta. Tämän takia on hirveää, että tämänlaista ihmistä ylistetään. Linkolalainen ekofasismi on tuhon aate. Se ei ole minusta luonnonsuojelua lainkaan.
Olen nationalisti ja konservatiivi. Olen luonnonsuojelun puolella sekä huolissaan ilmastonmuutoksesta. Minua voisi luulla ekofasistiksi. Minua ei kuitenkaan ekofasismi puhuta eikä puhuttele myöskään puolue, Vihreät. Siksi olen päättänyt määritellä itseäni vihreäksi nationalistiksi ja konservatiiviksi. Vihreä nationalismi yhdistelee kansallismielisyyttä ja vihreää politiikkaa. Vihreä nationalismi on ekofasismia vastaan. Vihreässä nationalismissa korostuu halu suojella luontoa ja maapalloa. Vihreä nationalismi kannattaa vihreää siirtymää ja täydellistä riippumattomuutta venäläisestä fossiilienergiasta. Se tukee myös luonnontieteellistä ajattelua. Vihreä nationalismi eroaa vahvasti ekofasismista sekä myös Vihreät -puolueen ajatusmaailmasta, vahvimmiten arvoissa. Vihreä nationalismi olisi erinomainen vaihtoehto ekofasismin sijasta ja vaihtoehto Vihreisiin kyllästyneille.
Pahoin pelkään, että vihreitä nationalisteja on vain muutama Suomessa, eikä tämä aate saa koskaan jalansijaa. Itse olen vain opiskelija, en vaikutusvaltainen. Liian ujo liittymään puoluepolitiikaan, ja vaikuttaa. Olen äänestänyt Kokoomusta ja Perussuomalaisia. Näistä jälkinmäinen on valitettavasti liian populistinen. Perussuomalaisten kärkiteemoja ovat juuri ilmastotoimien vastustaminen. Perussuomalaiset tulee pitkään pysymään vielä ilmastotoimia vastustavana populistipuolueena. Muutosta ei näy.
Onneksi kuitenkin Atlantin toiselta puolelta kuuluu hyviä uutisia. Nuoret republikaanit ovat kasvavassa määrin huolissaan ilmastonmuutoksesta, ja asettumassa vihreän politiikan puolelle (https://yle.fi/uutiset/3-11628217), (https://choice.npr.org/index.html?origin=https://www.npr.org/2020/09/25/916238283/light-years-ahead-of-their-elders-young-republicans-push-gop-on-climate-change). Tämä huolestuneisuus on johtanut myös hyviin tekoihin. 2017 perustettiin American Conservation Coalition. Sen tavoitteena on muuttaa Republikaanipuolueen linja vihreämmäksi populismista. Järjestön perustivat joukkoa konservatiivisia luonnonsuojelijoita. Toivon, että tämä järjestö voi vaikuttaa puolueen politiikaan. Silloin myös Eurooppaan levisi luonnosta ja maapallosta välittävä sekä ilmastonmuutoksesta huolissaan oleva oikeisto. Amerikasta kun kaikki ilmiöt tuntuvat tulevan.
Muokkaus: tällä kirjoituksella haluan kertoa mielipiteeni. Minua ei kiinnosta, mitä Sinä, joku persu tai demari, minusta ajattelette. Minua ei kiinnosta Sinun mielipiteesi siitä, miten nationalismi ja vihreys eivät ole yhdistettävissä. Minua ei kiinnosta Sinun yleinen vittuilusi muutenkaan. Seuraan omaa asiaani, en Sinun asiaasi.
Mielenkiintoinen kirjoitus. En kuitenkaan ihan ymmärrä mikä Vihreissä sinua tökkii. Eihän vihreät ole enää aikoihin ollut missään tekemisissä Linkolan kanssa. Linkolalla meni sukset ristiin vihreitten kanssa kauan sitten. Eduskuntavaaleissa 1995 hän äänesti Veltto Virtasta. Tämä ekologisen puolueen ykkösehdokas meni läpi 6 423 äänellä. Ekologinen puolue Vihreät oli Vihreän liiton pienempi poliittinen sukulainen. Vihreitä on toisinaan arvosteltu kompromisseista ja varhaisten ihanteiden vesittämisestä, mutta Velton johtama vihreitten sisarpuolue muuttui eduskunnassa vielä veltommaksi.
Linkola vaikutti Ekologisen puolueen taustalla. Vaalivoitto johti puoluetukeen ja puoluelehteen. Elonkehästä Linkola sai uuden foorumin ajattelulleen. Useita alun perin Elonkehässä julkaistuja juttuja sisältyi teokseen Voisiko elämä voittaa (Tammi, 2004).
Linkolan maine maailmalla on varsin kyseenalainen. Elokuussa 2019 parikymppinen mies marssi El Pasossa supermarketiin ja ampui 23 ihmistä. Ampuja oli julkaissut 8chan-nimisellä keskustelupalstalla manifestin Epämiellyttävä totuus (kyllä, samanniminen kuin Al Goren ilmastonmuutoksesta kertova dokumentti) jolla hän kuvaili itseään ekofasistiksi. Amerikkalaislehdet selittivät ideologiaa lainaamalla Pentti Linkolaa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/linkolan-perinto/
Ilmoita asiaton viesti