Sellainen analyysi se

Kansan Uutiset analyysissä:

Perussuomalaisiin liittyvät stereotypiat ovat totta. Puolue on miehinen ja sitä kannattavilla on huono koulutus- ja huono tulotaso. Marttinen kysyy, mikä matalasti koulutettuja vetää puolueeseen päin. Perussuomalaiset ei ole mitenkään profiloitunut poliittisena toimijana, joka parantaisi kouluttamattomien asemaa yhteiskunnassa tai ajaisi selvästi heidän etujaan

Uskallan heittää tähän syyn miksi Perussuomalaisten äänestäjät ovat suurelta osin duunareita. Lähdetään nyt ihan vuoteen 1995. Silloin ja siitä asti perussuomalaiset mainostivat puoluettaan duunaripuolueena ja työväenpuolueena ilman sosialismia. Silloin ei ollut yhtäkään oikeistolaista Perussuomalaisissa. Tämä persujen mainostaminen jatkui aina vuoteen 2017 asti. Se oli kestänyt yli 20 vuotta. Tänä aikana Perussuomalaisten ydinäänestäjäkunnaksi muodostui duunarit ja huonommin koulutetut ihmiset ja näin  muodostui kannattajakunta, joka on aina uskollinen puolueellensa. Perussuomalaisten ydinkannattajakunta koostuu edelleen duunareista, vaikka puolueen talouspolitiikka on siirtynyt oikeistoon. Tämä kannattajakunta on uskonnollinen puolueelle, eikä vaihda maisemaa sitten millään.

Espanjan Vox on oikeistolainen konservatiivi- ja nationalistipuolue, jonka äänestäjäkunta on tyypillisesti korkeasti koulutettuja ja nuoria miehiä korkeasta tulotasosta. Vox ei alunperinkään ole missään kohtaan mainostanut itseään työväenpuolueena, vaan mainostanut koko elinikänsä aikana itseään oikeistolaisena puolueena. Sen talouspolitiikka on oikeistolaisempaa kuin Kansanpuolueen ja arvot konservatiivisempia. Voxiin ei tuskin tämän takia ole muodostunut ydinkannattajakuntaa, joka on matalammin koulutettua. Voxin kannattajakunta toki muodostuu miehistä ja se johtuu puolueen hyvin konservatiivisesta politiikasta.

Juurisyyt ovat puolueiden historiassa. Kun Perussuomalaiset mainostivat yli 20 vuotta itseänsä duunaripuolueena, niin toki puolueen ydinkannattajakunnaksi muodostui duunarit, jotka eivät enää päästä irti Perussuomalaisista. Jos Suomeen perustettaisiin nytten maahanmuuttovastainen konservatiivipuolue, joka on talouspolitiikassa hyvin oikeistolainen, niin uskoisin puolueen ydinkannattajiksi muodostuvan oikeistolaisia yrittäjiä ja hyvätuloisia, jotka ovat konservatiiveja. Uskon ydinkannattajakunnan muodostuvan silloin kun puolue perustetetaan ja lähtee ensimmäisiin vaaleihin. Perussuomalaisilla ydinkannattajakunta eli duunarit ja matalasti koulutetut ovat Soinin ajoilta.

Venäjään ja Vladimir Putinin pyrkimyksiin perussuomalaiset suhtautuvat sen sijaan myönteisimmin.

Onhan tuo varmasti totta, mutta 33% persuista kannattaa Naton jäsenyyttä eli kolmannes. 33% on iso äänestäjäryhmä 22% puolueesta ja 33% Natoa kannattavista yhdenkään on mahdotonta olla mitenkään putinisti. 47% vastusti. Lopuista emme tiedä.

Myös EVA sanoo näin suhtautumisesta Venäjään:

Suhtautuminen vaihtelee myös puolueiden äänestäjäryhmien välillä, mutta yhdessäkään äänestäjäryhmässä enemmistö ei kallistu myönteisen puoleen. Suurinta myönteisyys on Liike Nytin (45 %) ja perussuomalaisten (43 %) äänestäjien kohdalla, vähäisintä RKP:n (14 %) ja vihreiden (18 %) kannattajien parissa. Viime mittauskerrasta suurin asennemuutos paikantuu Vasemmistoliittoa (34 %) äänestävien kohdalle, mikä saattaa kieliä puolueen äänestäjäkunnan olevan muutoksessa

Ihmisellä vain välinearvo

Eihän noin ajattele kuin psykopaatti. En usko noin hirveän monen perussuomalaisen ajattelevan. Tuolle ei ole mitään kyselytutkimustakaan.

Lopuksi

Perussuomalaissa on duunareita ja matalammin koulutettuja paljon ja sitä en kiistä. On kuitenkin ihmellistä, että Vasemmistoliiton lehti kirjoittaa tätä, sillä heidän kannattajissaan oli vähemmän korkeasti koulutettuja kun Perussuomalaisissa 2019 eduskuntavaaleissa.

Vaikka tämä olikin vasemmiston yritys mustamaalata puoluetta, niin edelleen enemmistö Perussuomalaisten äänestäjistä ei suhtaudu myönteisesti Venäjään ja hyvä niin.

Jos selvä enemmistö Perussuomalaisten äänestäjistä olisi putinisteja, niin en todellakaan olisi täällä tuhlaamassa iltaani sohvalla puolustelemassa Perussuomalaisia.

Vasemmiston tarkoitus on yleensä leimata maahanmuuton vastustaminen vähä-älyisten ja duunareiden asiaksi, mutta he eivät ota sitä huomioon, että maahanmuutto sisältää niin humanitääristä-, työperäistä ja parisuhdemaahanmuuttoa. Tutkimukset ovat antaneet käsittää, että enemmistö suomalaisista haluaisi vähentää Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevaa maahanmuuttoa, mutta EU:n sisältä tulevaan maahanmuuttoon suhtaudutaan myönteisesti. En löytänyt kuitenkaan viitteitä korkeakoulutettujen suhtautumista Lähi-Idän maahanmuuttoon, mutta luultavasti heidänkin keskuudessa vastustaminen suurta. Jokatapauksessa se Lähi-Idästä tuleva maahanmuutto on se, jota persut ovat kritisoineet eniten.

 

En ole persu enkä ole kokoomuslainen, mutta olihan tämä selvä yritys mustamaalata puoluetta ja sen äänestäjiä. Tulin tänne itseasiassa tarkentamaan asioita ja antamaan tarkemman kuvan mitä tämä analyysi antoi.

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu