Jonkun olisi nyt katsottava kaiken käytettävissä olevan tiedon pohjalta eteenpäin

On selvää, että pikakomennuksella tv-studioon tai etäyhteydellä radioon hälytetty asiantuntia ei oikein yhtäkkiä pysty muuhun kuin toistamaan mediassa jo esiin tulleita asioita, ellei hänellä ole vahvaa taustatietoa tai rohkeutta sanoa, että hän tarvitsee aikaa analyysiinsä. Näin oli myös Moskovan terrori-iskun tapauksessa.

Jo pintapuolisen taustaymmärryksen tuloksena pystyy listaamaan tahoja, joilla voi olla yhteyttä tuohon terrori-iskuun. Vieläpä noiden tahojen motiiveista kohtalaisen tasoisella seurannalla voi syntyä käsitys. Tältä pohjalta ikään kuin esimerkinomaisesti listaan tähän tahoja, joilla voi olla ”sormensa pelissä”.

Lista:
Ortodoksikirkko
FSB
Isis
Islamilaiset vaikuttajat
Kremlin sisäpiiri
Joukko oligarkkeja
Fasistit
Sotahaukat
Hallinto
Iran
Keski-Afrikan kuritetut sissit
Rasistit
——-
Ehkä tulin ymmärretyksi-ehkä en.

Tästä pitemmälle meno vaatii todellista asiantuntemusta Venäjästä, sen historiasta, kulttuurista, yhteiskunnan ja hallinnon rakenteista, nykyisestä perustuslaista, etnisestä ja uskonnollisesta jakautumasta ja niihin liittyvistä jännitteistä, retoriikasta jne.

Tärkeintä kuitenkin on se, että mitä tapahtuu seuraavaksi. Jonkun ainakin meillä tässä lähellä on pakko haarukoida sitä mahdollisimman tarkasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu