Mitä jos oikeasti suunnattaisiin resurssit tarpeellisiin töihin?

Väsäsin eilen tänne kirjoituksen ”Verottajalla on resursseja, hyvä niin”. Päädyin siinä ehdottelemaan, että verottaja suuntaisi pienen luokan verovirheiden selvittelyn sijaan resursseja isojen pottien perään. Siellä tietenkin vastus on kova eikä tiedä kuka tulee vastaan, mutta kunniaa ja rahaakin olisi vastaavasti tarjolla.

Miksei tuota resurssien kohdistamista tehtävän tärkeyden ja tuotto-odotusten mukaan voisi tehdä koko julkisen hallinnon ja -palvelujen piirissä? Bisnesmaailmassahan se on aina lopulta tehtävä.

En missään tapauksessa nyt tarkoita,että joku valtaapitävä innostuisi tästä ja kutsuisi konsulttiporukan tekemään mappiin (pilveen) unohtuvan mallin tätä varten, vaan, että sitä alettaisiin tosissaan ja innokkaasti omin voimin tekemään.

Tällainen ponnistus vaatisi ehdottomasti ylimmän johtajaportaan innostuneen ja innostavan sitoutumisen. Rehellisyyttä nähdä tehottomuus, tyhjäkynti ja väärät tottumukset kaikilla tasoilla olisi oltava, ja epäkohdat olisi tuotava näkyviin. Ja sitten kaikesta huolimatta hyvässä hengessä yhdessä henkilöstön kanssa olisi tehtävä uutta toimintamallia. Aikaa voisi ottaa vaikkapa neljä-viisi vuotta. Palkintona olisi kansalaiset asiakkaina tunnistava palveleva tsaarinaikaistä hierarkioista, irtautunut toimintakulttuuri.

Mahdollinen lukija näkee tietysti heti, että tarkoitan tässä mallia, jossa ei heti tehottomuuden esiintyessä vaadita lisää resursseja, vaan suunnataan nykyiset ensin oikein ja vaaditaan kaikilta palkkaa vastaava työpanos. Johtamistahan tämä vaatii. Ehkäpä rohkeutta myös poliittisella tasolla. Onhan sitä nyt kyllä näkyvissä, vaikka helpot ratkaisut ja sivuraiteelle ohjaaminen ovatkin vastassa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu