”Montako olet tänään rokottanut?”

Aina jää jäljelle jonkin kokoinen joukko, vedetään nyt hatusta vaikka 200.000 ihmistä Suomessa, jotka eivät ole kuulleetkaan koronasta tai sitten vähät välittävät siitä. Näin tulee olemaan riippumatta median ylläpitämästä julkkisasiantuntijoiden huolesta, pelottelusta tai ”omikron-ennusteista”.

Vastuuta oikeasti kantavienkaan uhkauksilla ja vetoomuksilla ei saada tätä joukkoa kokonaan nollattua. Mutta pandemia on pysäytettävä.

Median kysymyksiä odotteleva päivystävä vastausautomaatti ei pysäytä pandemiaa, on koulupohja tai asema mikä hyvänsä.

Koronan torjuntaan on saatava muutos. Ensi askel on periaatteessa helppo: media lopettaa heti pelottelemalla julkisuutta itselleen hankkivien asiantuntijoiden siteeraamisen ja tulkinnan. Jos heitä median täytteeksi on käytettävä, olisi kysymysten heille oltava muotoa: ”Koska aiot kouluttautua rokottamaan, milloin aloitat tositoimet?” tai julkkislääkärille: ”Montako olet tänään rokottanut?”

Viihteellisestä pelottelusta on mentävä uskoa ja keinoja selviytymiseen antavalle linjalle. Se on: rokottaminen, rokottaminen, rokottaminen.

Rokotteita kyllä Suomen tarpeiksi on. Iso kysymys, johon siihenkin on tartuttava on: ”Kuka rokottaa Afrikan ja Etelä-Amerikan ihmiset?” Muutenhan pandemia ei nujerru. Senkin media voisi sanoa selvästi.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu