Puistoille lisää käyttöä

Liikun paljon luonnossa kävellen, pyöräillen, suksilla ja vain susia paetessani juosten. Täsmennän vielä, että tuo luonto, jossa liikun, on viime vuosina ollut enimmäkseen merkittyjä reittejä ja hoidettuja puistoja asutuksen lähellä. Noilla kulkemillani reiteillä ei monikaan minun lisäkseni ole tullut vastaan puhumattakaan ohittanut minua. Tunnetut brändätyt paikat ovat tietysti poikkeuksia. En ole kuitenkaan vältellyt ihmisten kohtaamisia. Kaupunkialueilla ja niiden lähialueilla on runsaasti rakentamatonta ja hyvin hoidettua luontoa, puutarhatasoisia monipuolisia istutuksia on paljon. Tuo hoito ei voi olla ihan halpaakaan. Mutta ihmisiä liikkuu noilla alueilla vähän.

Jospa ulkomaisille ökyrikkaille annettaisiin tontteja puistoista ja heidät velvoitettaisiin rakentamaan sinne ökytalo. Lisäksi velvoitettaisiin heitä pitämään hyvässä kunnossa, välittömän pihapiirin ja parkkipaikan lisäksi, ulkopuolista puistoa noin hehtaarin alalla talon ympärillä. Tietystikin kaiken kansan vapaasti käytettäväksi.

Miksi ulkomaalaisille?

Kotimaiset rikkaat eivät halua asua Suomessa kuin ehkä sen aikaa, että saavat täällä hyvän koulutuksen, luovat näyttävän uran, keräävät kunnon omaisuuden sekä varmistavat hyvän eläkkeen ja siirtyvät sitten nauttimaan tuloksistaan verottomasti ulkomaille.

Varmasti maailmasta löytyy vaikka koeluontoisesti aluksi satakunta rikasta, jotka ovat valmiit tulemaan tänne luonnonrauhaan, turvallisiin, täydenpalvelun oloihin, jopa investoimaan pytinkiinsä ja maksamaan tänne veronsakin. Tuo satakunta rikasta tarkoittaa, että noiden sadan lisäksi tulijoita voi laskea kolme perheenjäsentä per rikas ja luottopalvelijoita saman verran.

Sehän tässä tietysti on, että noille rikkaille eikä heidän mukanaan tuleville voisi asettaa mitään rodullisia tai uskonnollisia ehtoja, eikä myöskään kielitaitovaatimusta. Rahaa heillä tietysti pitää olla rutkasti. Mutta eiköhän sitä joustoa löydy, kun ollaan eliitin kanssa tekemisissä.

Selvyyden vuoksi otan sen kannan, ettei Seurasaaresta eikä Tampereen Hämeenpuiston tai Tamminiemen ihan naapurista noita tontteja annettaisi, mutta Mäntyniemen tienoo on jo toinen juttu. Tampereen Pyynikin jättäisin Lylyn ja Kummolan ratkaistavaksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu