Vaalikoneen tulos järkytti

Kompensoidakseni sitä, etten enää pysty seuraamaan ”Eduskunnan kyselytuntia” edes vetäen netissä yli hörhöilypuheenvuorot, aloin ajatuksissani vastailla IS-maakuntavaalikoneen kysymyksiin.

Aloin parin lämmittelykysymyksen jälkeen pohtia vaihtoehtoja vakavasti, tosin valiten niistä sellaisia, joiden tulkitsin vievän minua haluaamaani tulosta kohti.

Tulos oli kuitenkin järkytys. Olin siis pöyristynyt  kuten on tapana tällaisia tuntoja ilmaista. Sieltä pullahti ulos  tunnetun populistipuolueen edustaja, jonka tuo tekoäly siis oli löytänyt parhaiten minun kannanottojani vastaavaksi.

Mitä tästä pitäisi ajatella? Hylkäsin heti, edelleen järkyttyneenä, sen vaihtoehdon, että minä olisin samalla linjalla kuin tuon puolueen valtakunnallinen eliitti. Entä ollaanko tuossa puolueessa jo siinä tilassa, jota olen kyllä ennustanut, että eliitti ja riviedustajat ovat täysin ”er mehtässä”, kuten lapsuuteni kotiseudulla sanottiin?

Todennäköisimmältä tuntuu, että vastaukset vaalikoneelle on laadittu niin taitavasti, että myös kaltaiseni asiat tosissaan ottava tarttuu koukkuun. Ihaillahan tällaista manipulointitaitoa pitää.

Jatkan eri vaalikoneiden parissa kunnes löydän sen oikean  tai sitten turvaan kuulopuheisiin tai valokuvan antamaan vaikutelmaan. Ääritapauksessa luotan virkakuntaan. Niinhän kunnissakin on tehtävä sen jälkeen kun isojen omistajien omaisuuserät on kaavoitettu turvaan.

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu