Vihankylväjät kylvämään hiekkaa kävelyteille

Otsikon ajatus ei ole omani mutta sain siihen julkaisuoikeuden, eritoten kun sitouduin muokkaamaan ajatuksen tausta-aineistoa ja perusteluja painokelpoiseen asuun. Alkuperäisessä muodossaan tuo koko materiaali näet olisi myös täällä paljon sietävässä US/Puheenvuorossa johtanut karanteeniin tai ainakin kirjoittajan taustaa olisi kulmahuoneessa arvioitu.

Mutta asiaan!
Vihapuheen määrä on kasvussa. Se näkyy hyvin X:ssä (jota olen parturissa selaillut) mutta myös live-tilanteissa asiakaspalveluissa. Korkean tason esimerkit kannustavat yhä karkeampaan käytökseen, siitä on tullut luvallista, mahdollinen kotikasvatus unohtuu. Vihapuheen aktiivikäyttäjillä on siis ylimääräistä energiaa. Tuon käyttäytymisen syitä voi arvioida siten, että osa on luonnevikaa ja turhautumien purkua mutta osa todellakin ylipursuavan energian tuotetta. Joka tapauksessa jo maalaisjärki sanoo, että jos tuon energian suuntaa hyvään, siis liukkaiden kävelyteiden hiekottamiseen, on siitä suuri hyöty sekä sitä tekevälle yksilölle että yhteiskunnalle.

Olen tietenkin yrittänyt löytää tieteellistä pohjaa tälle jo ensi näkemältä nerokkaan kuuloiselle ajatukselle. Gallupia ei valitettavasti ollut käytössäni, mutta psykologiasta tutun viettien sublimointiteorian mukaista toimintaa tuo hiekottaminen selvästi on. Kohderyhmälle lienee tärkeät myös, että se on sopusoinnussa Max Weberin kapitalismi-määritelmän kanssa. Tuo toimintahan on selvästi yksilön/perheen toimintaa, hyväntekeväisyyttä, eikä siis yritystoimintaa, veroja ei siis tule pelätä. Tietenkin laajetessaan toiminta voi kehittyä yritysmuotoiseksi, mutta veroja tuskin silloinkaan tarvitsee pelätä ja tuethan ne kompensoivat.

Tuo potentiaalinen ”hiekottajat”-kohderyhmä pitää sisällään paljon poliitikkoja. Heidän uskoisi näkevän tämän tehtävän, jos ei yhteiskunnan sote-menoja säästävänä (sitä se kyllä olisi), niin ainakin oman uran kannalta tärkeänä. Tuo näkyvä hiekotustoimi mahdollistaa näet kommunikoinnin kävelijöiden kanssa ja antaapa nykykeleillä mahdollisuuden auttaa konkreettisesti kaatuneita kansalaisia nostamalla heitä ylös tai tilaamalla ambulanssin. Siinä voi samalla kun päivitellään viranomaisten huonoa tienpitoa ohimennen mainita, että mistä puolueesta ja kuka auttaja on.

Koko yhteiskunta tervehtyy näin, kuluja säästyy, leikkaustarve vähenee.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu