Voisiko yltiöpositiivisuus olla Stubbin heikkous?

En ole ole nähnyt yhtään jaksoa tuosta mediaa ja siten myös suurta yleisöä elähdyttävästä ja lohduttavasta ohjelmasta ”Elämäni biisi”. Luin kuitenkin mediasta innostuneita kuvauksia tästä viimeisimmästä, jossa presidenttiehdokkaiden valiojoukko esiintyi.

Kirjoitin tänne joku aika sitten Alexander Stubbia, jos ei nyt ylistävän, niin ainakin häntä myönteisesti arvioivan tekstin. Olihan Stubbin puhe Dipolissa juuri sellainen, jollaista presidentiltä toivoisi ja oikeastaan pitäisi myös edellyttää. Siis laajaa tietämystä ja ymmärrystä maailmasta, arvojohtamistahan kansa tarvitsee, ei pelottelua. Nyt kuitenkin nuo mediassa olevat fragmentit ”Elämäni biisi”-ohjelmasta säikäyttivät minut. Onko Stubb yltiöpositiivinen, haluaako hän olla kaikkien kaveri, siis myös ymmärtää ja kaveerata täysin vastakkaista arvomaailmaa edustavien kanssa? En tässä tarkoita neuvotteluvalmiutta vaan yliymmärtämistä, joka on liian lähellä hyväksymistä. Kansan yhtenäistäminen on ehdottoman välttämätöntä ja se olisi pitkän polarisoivan vaiheen jälkeen vielä nyt mahdollista, mutta eihän yhtenäistäminen tarkoita vahingollisen ja lakien vastaisen toiminnan hyväksymistä. No, voidaan sanoa tietysti, että viihdeohjelmat on viihdeohjelmia, mutta onhan meillä ennakkotapauksia niiden vaikuttavuudesta.

Presidenttiehdokkaan puheet ovat tietenkin eri asia kuin presidenttinä toimiminen. Onhan presidentillä tukemaan myös oma kansliansa, jonka kokoonpano vaikuttaa presidentin nimissä tehtäviin toimiin. Onpa presidentti kuka hyvänsä, kansliaan on saatava varmuuden vuoksi valistunutta, rohkeaa väkeä. Niinkin rohkeaa, että rohkenee tarvittaessa toppuutella presidenttiä. Pää- ja ulkoministerit vaikuttavat myös ja tietysti perustuslaki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu