Trumpin verotiedot taisivat paljastaa todellisen motiivin presidenttikisaan

The New York Timesin paljastusjutut Donald Trumpin maksamista veroista ja hänen taloudestaan piirtävät hyvin erilaista kuvaa niin Trumpista kuin hänen presidenttiydestään.
Trumpin itsensä kehuma ja Diili-ohjelman pönkittämä bisnesäly näyttää tarkoittavan lähinnä kulujen kasvattamista verojen välttämiseksi. Näin veroja kertyi maksettavaksi naurettavat 750 dollaria hänen ensimmäisenä vuotenaan presidenttinä.

Diili-ohjelma tuotti lisensointisopimuksineen ja muina mainostuloina Trumpille 427,4 miljoonaa dollaria. Se virta oli kuivumassa samana vuonna kuin Trump ilmoitti pyrkivänsä Yhdysvaltain presidentiksi.

NYT:n kokoamat verotiedot kertovat myös, että presidenttiys on jo suoraan hyödyttänyt Trumpia. Eri lobbaritahot kuin myös ulkomaiset viranomaiset ovat presidenttiä mielistelläkseen majoittuneet tämän hotelleihin ja hakeutuneet jäseniksi tämän golfklubeille.

Tietojen valossa syntyy epäilys, että Trump on tosiasiallisesti pyrkinyt presidentiksi henkilökohtaisen taloutensa vuoksi, ei ajaakseen amerikkalaisten etua tai edistääkseen amerikkalaisten työläisten asemaa. Tiedot pakottavat myös kysymään, kenen etua Yhdysvaltain koronastrategialla on pyritty edistämään: kansanterveyden vai Trumpin hotellien?

Ehkä vielä huolestuttavampaa on se, että seuraavan neljän vuoden aikana – eli siis tulevan presidenttikauden aikana – erääntyy yli 300 miljoonan dollarin edestä lainoja, joista Trump vastaa henkilökohtaisesti.

Kun Trump vihjailee, ettei hänellä ole aikomustakaan tunnustaa mahdollista vaalitappiota ja poistua Valkoisesta talosta, niin aiemmin lähinnä mauttomalta taistelumielialan lietsomiselta näyttäneet lausunnot vaikuttavat nyt ihan vakavalta harkinnalta. Presidenttiys paitsi tuo hänelle tuloja, voi myös suojata häntä velkojia vastaan. Kuka uskaltaa hakea istuvaa, arvaamatonta presidenttiä ulosottoon?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu