Kokoomus asetti lähes 7 000 ehdokasta kunnallisvaaleihin

Kansallisen Kokoomuksen listoilta lähtee kunnallisvaalipaikkaa tavoittelemaan 6 900 ehdokasta. Kokoomus on edelleenkin kaupungeissa erittäin vahva. Kokoomus jätti täydet ehdokaslistat 20 suurimmasta kaupungista 16 kaupungissa. Uusia kaupunkeja, joissa ehdokkaita on täysi määrä, ovat muun muassa Mikkeli ja Lappeenranta.

Kokoomus eteni eniten Uudenmaan, Oulun, Kymen, Etelä-Savon ja Lapin vaalipiireissä. Näissä vaalipiireissä Kokoomus asetti suhteellisesti enemmän ehdokkaita kuin vuonna 2008. Esimerkiksi Uudellamaalla Kokoomuksen ehdokasmäärä on nyt 65 prosenttia vaalipiirin täysistä listoista. Neljä vuotta sitten vastaava luku oli 60 prosenttia.

Absoluuttisesti ehdokasmäärä kasvoi Lapissa. Jos tapahtuneet kuntaliitokset huomioidaan, kasvoi Kokoomuksen absoluuttinen ehdokasmäärä myös Etelä-Savossa.

Erityisen menestyksekkäästi Kokoomus kasvatti ehdokasmääriään muun muassa Hyvinkäällä, jossa ehdokasmäärä kasvoi neljän vuoden takaisesta 60 ehdokkaasta 72:een. Raaseporissa kasvua oli kolmesta 16 ehdokkaaseen, Inkoossa 10:stä 23:een, Karvialla kahdeksasta 14:ään, Asikkalassa 12:sta 24:een, Imatralla 40:stä 45:een, Heinävedellä kolmesta kahdeksaan, Kiuruvedellä 23:sta 33:een, Pielavedellä kahdesta kymmeneen, Laihialla 16:sta 21:een, Lappajärvellä neljästä kahdeksaan, Teuvassa 15:sta 25:een, Luhangalla viidestä kymmeneen, Sallassa neljästä kymmeneen ja Sodankylässä kymmenestä 16:een.

Näissä kunnallisvaaleissa Kokoomus asettaa ehdokkaita myös Kärsämäelle, Posiolle ja Utajärvelle, joissa ei neljä vuotta sitten ollut kokoomuslaista ehdokasta.

Alustavien tietojen mukaan näissä kunnallisvaaleissa Kokoomuksen ehdokkaista 40 prosenttia on naisia, 60 prosenttia miehiä. Maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita on alustavien tietojen mukaan 62.

”Kokoomuksen ehdokasmäärä on pysynyt koko 2000-luvun ajan noin 7 000 ehdokkaan ympärillä. Meidän trendi on siis erilainen kuin kilpailijoillamme ja olemme siihen luonnollisestikin tyytyväisiä”, sanoo Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu