Vaalikonevastaukset – Lapsilisä-projekti

1. Mitkä kolme asiaa ovat sinulle tärkeimmät asiat, joita tulet ajamaan jos sinut valitaan1. Huono tietotekniikka on työpaikkakiusaamistaJulkisen sektorin IT-järjestelmät ja tietotekniikka ovat kammottavan huonoja. Ne tuhlaavat veronmaksajien rahoja ja eivät keskustele keskenään. Avoimet standardit ja rajapinnat sekä hyvät käyttöliittymät ovat vain kaukaisia haaveita. Helsinki pystyy parempaan – jos ostajalla on osaamista.• Avoimet standardit ja rajapinnat• Ketterät menetelmät kunniaan• Hankinnan painopiste hinnasta laatuun2. Kyllä tänne saa töitä tulla tekemäänTyöperäinen maahanmuutto on osoitus siitä, että yhteiskunta on onnistunut. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, kun kotimaisille downshiftaajille eivät ”paskaduunit” kelpaa ja suuret ikäluokat eläköityvät hurjaa vauhtia.• Oleskelulupa-prosessi nopeaksi ja tehokkaaksi• Töihin pitää päästä heti ilman turhaa byrokratiaa• Lisää kielikoulutusta3. Omistusasuminen on helsinkiläisten oikeusHelsingin asuntohinnat ovat karkaamassa normaalien työssäkäyvien perhei- den ulottumattomiin. Perheet muuttavat kehyskuntiin. Tämä ei ole kenenkään etu. Tavallisen työssäkäyvän perheen täytyy pystyä ostamaan asunto Helsingin lähiöistä ilman 50 vuoden asuntovelkaa.• Helsinkiin pitää kaavoittaa enemmän• Korkea ja tiheä rakentaminen varsinkin metroasemien varrelle on hyvä asia• Jyrkkä ei NIMBY-ilmiölle2. Lastenhoitopalvelut eivät nykyisellään vastaa työelämän ja perheiden tarpeisiin. Mitä olet valmis tekemään sen eteen, että palvelut saataisiin vastaamaan muuttuvia työmarkkinoita ja elämäntilanteita?

 

Olen valmis kehittämään päivähoitojärjestelmää. Nykyinen päivähoitojärjestelmä on rakentunut sellaisen yhteiskunnan varaan, jossa ihmiset ovat töissä 8-16 ja vain yhdessä paikassa. Näin ei enää ole. Päivähoitojärjestelmää täytyy uudistaa ja kehittää. Ja jos palvelu ja sen laatu paranevat, olen valmis myös korottamaan päivähoitomaksuja.

3. Kaikilla pääkaupunkiseutulaisilla lapsilla ja nuorilla ei ole mahdollisuutta edes yhteen harrastukseen. Miten mielestäsi kaikille nuorille voitaisiin taata tasavertaisesti mahdollisuus valita mielekäs harrastus?

 

Yhteiskunnan velvollisuus ei ole maksaa perheiden harrastuksia. Harrastuspaikkoja (halleja ym.) sen sijaan voidaan kyllä rakentaa yhteiskunnan varoin, sillä niistä on laajempaa hyötyä. Pidän myös soveliaana sitä, että kaupunki on mukana organisoimassa, sponsoroimassa ja järjestelemässä harrastustapahtumia (esim. Helsinki Cup).

4. Tilastokeskuksen mukaan noin kolmasosa pääkaupunkiseutulaisista lapsiperheistä on yhden vanhemman perheitä. Millä tavoin erilaisten perheiden hyvinvointi voitaisiin ottaa kunnallispolitiikassa ja julkisissa palveluissa huomioon?

 

Yhden vanhemman perhe ei voi olla yhteiskunnallinen normi. Pidän tärkeänä sitä, että lapsella on sekä isä että äiti. Meidän täytyy pyrkiä siihen, että avioeroja tapahtuu vähemmän. Avioero on aina lapselle shokki ja haitallinen asia. En halua kieltää avioeroja, mutta yhteiskunnan on hyvä panostaa niiden ennaltaehkäisyyn.

5. Asuminen kallistuu pääkaupunkiseudulla vuosittain ja monet työssäkäyvät perheet kamppailevat kasvavien asumiskustannusten kanssa. Kuinka asumispolitiikkaa voitaisiin mielestäsi parantaa, jotta asumisen hinta ja laatu kohtaisivat toisensa?Asuminen on yksi tärkeimpiä vaaliteemoistani. Näen erityisesti omistusasumisen Helsingin alueella erittäin tärkeäksi. Nykyään Helsingin kalliit asuntohinnat ajavat perheet ympäristökuntiin ja tämä ei ole missään nimessä Helsingin etu.Tarvitsemme Helsinkiin 100 000 uutta asuntoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu