Vain Kokoomus vastustaa veronkorotuksia Vuosaaressa

Tein hieman Excel-jumppaa tutkiessani Helsingin Vuosaaren ehdokkaiden kantoja ja vastauksia Helsingin Sanomien vaalikonekysymyksiin. Ehdokkaita on kaikkiaan 62 kappaletta ja heistä Hesarin vaalikoneeseen on vastannut 45 ehdokasta.

Tutkin erityisesti kahta kysymystä:

– 10. Kannatatko ruuhkamaksua Helsinkiin

– 17. Jos kunnassani tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata kunnallisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto.

Nämä kysymykset ovat selkeitä ja kertovat puolueiden kannoista ajankohtaisiin kysymyksiin. Veroasiat ovat aina ajankohtaisia ja meille vuosaarelaisille ja erityisesti yrittäjille ruuhkamaksut olisivat todellista myrkkyä, sillä auton käyttö on monelle lähiössä asuvalle välttämättömyyshyödyke metrosta huolimatta.

Arvotin kysymyksien vastaukset seuraavasti:

–          täysin samaa mieltä: 2 pistettä

–          jokseenkin samaa mieltä: 1 piste

–          ei vastausta: 0 pistettä

–          jokseenkin eri mieltä: -1 piste

–          täysin eri mieltä: -2 pistettä

Lisäksi jos kysymys oli merkitty erittäin merkittäväksi, arvotin vastauksen kertoimella 2. Vähämerkityksellisestä merkinnästä käytin kerrointa 0,5. Kunkin puolueen vastauksista laskettiin lopuksi vastausten keskiarvo.

Ruuhkamaksu: vihervasemmisto sanoo kyllä

Tulos suhteellisesta pistevertailusta on selkeä: ruuhkamaksu miellyttää Vasemmistoliittoa, Köyhien asialla -puoluetta, Keskustaa ja Vihreitä. Muut vastustavat enemmän tai vähemmän voimakkaasti. Vihreiden voimakas ruuhkamaksumieltymys ei tulle kellekään yllätyksenä, mutta itseäni hämmästyttää se, miten voimakkaasti ruuhkamaksu saa kannatusta myös Vasemmistoliitosta.

Veronkorotukset: vain Kokoomus sanoo ei

Veronkorotuksissa ero on vielä selkeämpi. Kokoomus on yksin vastustamassa veronkorotuksia kaikkien muiden puolueiden enemmän tai vähemmän kannattaessa niitä. Erityisen hämmästyttävää on se, että porvarilliseksi miellettyjen Keskustan ja Vihreiden mieltymys veronkorotuksiin on näinkin suurta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu