Jumalan siunausta: Presidentin puhe 2013
Kahdentoista vuoden mitäänsanomattomuuksien jälkeen tänään
oli suuri ilo ottaa ja katsoa tai lukea Tasavallan Presidentin uudenvuodenpuhe.
Puhetta oli ilo kuunnella ja siihen oli saatu mukaan myös Asiaakin. Erityisesti
tämä kohta sykähdytti:
”Työ on aina
ollut suomalaiselle tärkeä asia, niin toimeentulon lähteenä kuin elämän
arvonakin. Kaikki työ on arvokasta, ja arvokasta on myös työn tavoittelu. Sen
sijaan vaikeaa on ymmärtää sitä ajattelua, että tämä olisi oleskeluyhteiskunta,
jossa tietoisesti jätetään omat mahdollisuudet käyttämättä ja odotetaan muiden
kattavan pöydän.”
Termi ”oleskeluyhteiskunta” on kerrassaan mahtava.
Jos se ei nouse poliittiseen dialogiin, jotain on tehty väärin.
Presidentti osasi myös olla astumatta hallituksen jaloille.
Sen sijaan hän aivan oikein kehotti asiaankuuluvasti hallitusta ja
työmarkkinajärjestöjä ratkaisuihin.
Niin ikään ”Suomalaisuus ei saa olla sulku” oli
hyvä ja kantaaottava kommentti:
”Suomalaisuus ei
saa olla mikään sulku. Meidän tulee pitää Suomi avoimena maailmalle: auttamaan,
kehittämään kestävästi, käymään kauppaa, rakentamaan rauhaa ja solmimaan
suhteita. Meidän ei kuitenkaan kannata julistautua kaiken paremmin tietäjäksi
ja osaajaksi. Sellaisille ei liiemmin ole kysyntää, mutta torjuntaa sitäkin
enemmän. Meille luontevampaa on edistää auliisti hyvää ja olla toimivien
ratkaisujen kanssaetsijä. Sekä kahden- että monenvälisesti.”
”Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja
Jumalan siunausta!”, päätti presidentti puheensa.
Jos puhe jäi väliin, se löytyy täältä:
http://tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=266177…
Ilmoita asiaton viesti
”Työ on aina ollut suomalaiselle tärkeä asia, niin toimeentulon lähteenä kuin elämän arvonakin.”
Minua on viime aikoina ruvennut kiinnostamaan paljonko siitä tekemästäni työstä jää minulle itselleni?” Tuli raippavero ja jäin rokuliin.
Ilmoita asiaton viesti
”iiskonmäeltä” meni ohi Niinistön puheen osa, jossa hän vaati saavutetuista eduista luopumista.
”iiskonmäki” ei näköjään omistaan luopuisi.
Ilmoita asiaton viesti
Kylläpä nolottaisikin edustaa puoluetta, joka on suurelta osin junaillut kyseiseltä(kin) hyvin puhuvalta herralta pois kaiken tosiasiallisen vallan.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksessa pitää alkaa itsetilitys ja kirjopyykinpesu ja tunnustaa tehdyt virheet kuin mies eikä paeta ja lymyillä vastuitaan EU:n selän taakse.
Presidentti Niinistö viitoitti Kokoomuksellekin moraalisesti oikean tien.
Seuratkaa hänen ajatuksiaan ennen kuin on liian myöhäistä. Näyttäkää nyt moraaliset kykynne! Talouskyvynne ovat osoittautuneet eurohurmoksessa heppoisiksi ja eurovientivetoisiksi ja turhan kalliiksi Suomelle ja sen itsemääräämisoikeuksille. Niin maa makaa kuin se petaa!
Ilmoita asiaton viesti
Jos ollaan tarkkoja, Niinistön ”hyvin mietityt mielipiteet” presidentin asemaa rakennettaessa mahdollistivat kokoomukselle ennen näkemättömän kaksien korttien pelaamisen mahdollisuuden.
Johto pystyi tekemään toista, samalla kun entinen puoluejohtaja (josta jo piiritasolla haluttiin eroon vuonna 2000, koska oli itsevaltias) puhui hurskaita julkisuudessa.
Nyt se kaksien korttien peluu onnistuu enää mm. Ilaskiven ja Saarikankaan kautta, joilla ei ole Niinistön kaltaista asemaa. Puolueen kannatus on siis laskemaan päin täysin vääjäämättä. Hegemonia on ohi.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin Jani!
Puheesta voi toki olla monta mieltä. Minun mielestäni se oli sitä samaa, mitä kyseinen henkilö on jo aikaisemminkin esittänyt.
Yksi asia minua onkin jo vuosia vaivannut! Niinistönhän pitäisi olla raskainta tykistöä, mitä kokoomuslaisilla on kansalle tarjota!
Mikä siinä on, että vaikka hän on jo vuosien ajan esittänyt näitä vetoomuksiaan ahneuden peikosta, niin samaa tahtia köyhät vain köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat? Muutos tapahtuu toiseen suuntaan, kuin nämä ontot vettomukset:-(
Onkohan tämä tosiaan sitä kaksilla raiteilla ajelua, mistä kokoomuslaiset niin mielellään esimerkiksi kepua moittivat?
Minun osaltani Niinistön puheet ovat ajat sitten muuttuneet pelkiksi puheiksi ilman mitään todellista tavoitetta. Puheiden sisältö on lähtenyt poikkeuksetta ja aina ”yksilön omasta vastuusta” lähes kaikissa tilanteissa. Ja kun me jokainen kuitenkin tiedämme, että yksilöt eivät rakentele teitä, kouluja, sairaaloita, virastoja jne. Niihin rakennustöihin tarvitaan julkista sektoria, jota ei voi korvata kolmannen sektorin toimesta.
Työpaikkojen tärkeydestä voin olla hänen kanssaan samaa mieltä, mutta siinäkin epäilen meillä olevan näkemyseroja niiden laadusta. Eiköhän hänen entiset puoletoverinsa ole niitä kuljettaneet juuri halvempien kustannusten maihin tavoitteena voiton maksimointi. Ehkä pitäisivät niitä täällä, jos palkat puolitettaisiin. Vai mahtaisikohan sekään riittää?
Voi kun nämä Suomen herrat itse olisivat valmiit tyytymään vaikkapa 500 000 euron nettopalkan sijasta esimerkiksi 250 000 euroon vuodessa, niin oletan tavallistenkin tallaajien motivoituvan nykyistä paremmin yhteisen rakentamiseen!
Ilmoita asiaton viesti
Ehdotatko saavutetun ja muiden saavuttamattomissa olevan edun, puolittamista? Eikö olisi hirveää luopua 50%:sta tuloja? Millä nämä puolimierolaiset sitten selviävät ankeasta tulevaisuudestamme?
Ilmoita asiaton viesti
Itsekin olin erittäin tyytyväinen kun Niinistö valittiin Suomen presidentiksi. Nyt aikani seurailtuani tilannetta olen hieman pettynyt kun Niinistön rooli on jäänyt huomattavasti pienemmäksi kuin toivoin.
Presidentti-keskusteluissa Niinistö otti hyvin jämerällä ja järkevällä tavalla kantaa esim netissä näkyvään keskustelutyyliin, joka on meille kaikille tuttua myös täältä US Puheenvuoroista. Niinistö muistutti meitä siitä että myös sillä kanssakeskustajalla on ihmisarvo jota ei saa unohtaa. Tuntuu että me joko unohdamme tämän asian ihan jatkuvasti taikka sitten emme edes piittaa koko asiasta. Nyt kun vaalit on käyty ja Niinistö valittu, mitä jatkoa tämä sai? Ei mitään, taisikin olla pelkkä vaalipuhe joka ei sitten vaalien jälkeen tarkoitakaan yhtään mitään.
En minä sillä että meillä olisi parempia vaihtoehtoja kuin Niinistö, ei varmastikaan ole. Mutta Sauli Niinistö on aivan liian järkevä ja taitava kaveri siihen että pitää vain ”hyviä uudenvuodenpuheita”. Niinistön taidot ja osaaminen menee hukkaan tuossa vain seremoniallisessa virassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei saa eunukki sukua jatkettua. Minusta oli typerää Halosen takia pienentää presidentin valtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tuossa puheessa juurikaan ollut hurraamista. Osittaisn silkkaa puppua ja lisäksi vakuuttelua, että aiemmalla turmiollisella tiellä aiotaan jatka kohti sotilasliittoja.
Tuo oleiluyhteiskuntaläppä oli suorastaan loukkaava, etenekin kun se tuli suoraan valtionpäämieheltä.
Toivottavasti tätä ei tule enää lisää.
Ps. Tuo muinaisten seemiläisten paimentolaisten kansantaruista poimitun satuhahmon manaaminen oli myös ihan turhaa ja tarpeetonta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Jumalan siunausta on aika ällöttävä, amerikkalaistyylinen perseennuoleskelukommentti. Ei aukea ateistille…
Toisaalta, mitäpä virkaa presidentillä on, hänhän on lähinnä kuluja tuottava oleskelija, jonka menot me työssäkäyvät maksamme.
Jotenkin tuntuu siltä, että viiden vuoden päästä olemme vaihtamassa presidenttiä. Niinistön tapainen ikiliikkuja kaipaa todennäköisesti merkittävämpää tekemistä kuin uudenvuodenpuhe kerran vuodessa.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kyllä tykkäsin täysillä. Teillä ateisteilla on vain henkilökohtainen angsti asiaa kohtaan, eikä tää ollut yleistysta, koska sanoinhan sitä henkilökohtaiseksi
Ilmoita asiaton viesti
Minna-Maaria Lax
Jos Jumalan siunauksen toivottaminen ei aukea, niin ei kai siitä ateistille mitään haittaakaan ole.
Ilmoita asiaton viesti
”Luojan kiitos”, sanoi ateisti Valtaojakin radiossa, kun ”aukeni”, ettei mayojen ennustamaa maailmanloppua tullutkaan! Ja toisaalta Maokin ilmaisi kuulemma kuolinvuoteelleen,että hänkin lähtee sinne, missä jo ovat toverit Marx, Lenin, Engels ja Stalin. – Ihmeiden aika ei ole ohitse; Maokin näytti uskoivan tuonpuoleiseen! – Niin sanotaan monen ateistinkin sanoneen esim. syöpäisenä kuolinvuoteellaan kääntyessään viimeisenä keinona Jumalan puoleen, kun muista auktoriteeteista ei ollut apua. Se on sitä tosi elämän karua realismia. Moni ei jätä tätä korttia käyttämättä elämän korttipelissä.
Eri asia oli pikkuporsailla, jotka kyselivät: ”uskotko joulun jälkeiseen elämään”. Ehkäpä ne eivät filosofoi kuten darvinistiset ja ateistiset eläinihmiset. Ne eivät pohdi maailman syntyä eikä elämän tarkoitusta. Ellei sitten tapahdu ”eläinten vallankumousta” orwellilaiseen malliin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Jesukselle meidän jokapäiväisestä leivästä:
http://weknowmemes.com/2012/01/thanks-jesus-for-th…
Ilmoita asiaton viesti
Huomenna on Armo uus!
Ilmoita asiaton viesti
Joko taas! Missä tässä ehtii katumaan ja tekemään parannusta, kun armoannosta pakkosyötetään alvariinsa?
Ilmoita asiaton viesti
Koko puhe oli merkityksettömän miehen merkityksetöntä jorinaa
Ilmoita asiaton viesti
Jumalan siunauksen toivottamisella on se ominaisuus,ettei siunausta tarvitse ottaa vastaan.Silloin siunaus palautuu toivottajalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkäpä sitä jumalaa (tai Jumalaa) puheen lopussa oli valmisteluvaiheessa perusteltu myös sillä, että amerikkalaista poliitikko- ja virkamieskuntaa varten se on hyvä olla siellä perässä.
Ilmoita asiaton viesti
Turha sitä on alkaa ruoti maan, vaan pidetään nyt ees se perinne, vaikka kyllä siinä on Vinha perä muutenkin. Jos Suomi olisi ollut ateistinen tai allahinen, niin eipähän tänne olisi tulijoita
Ilmoita asiaton viesti
Miten deistien oikeudet on turvattu uudenvuodenpuheessa?
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö harrasti puheessaan joutavanpäiväistä sanoilla kikkailua, entiseen malliin; muistattehan iskulauseen Presidentti on työ.
”olemme kokeneet paljon, sekä kovia että hyviä” Mitä?
”suomalaiset luotettava luottavainen kansa”
”suomalaisuus ei saa olla mikään sulku”
”oleskeluyhteiskunta”
Lisäksi Niinistö ei osaa päättää mitä mieltä asioista loppujen lopuksi on.
Toisaalta hän toteaa että ”Suomalaisuus ei saa olla mikään sulku”, mutta hetken päästä sanoo
”Maailmalla, myös lännessä, valtioiden teollisuuspolitiikka on yhä omaa raskasta ja suurteollisuutta suojaavaa”.
Suomaisen hyvän ajaminen on huono juttu, mutta maailmalla on luonnollista ajatella oman maan etua?
Niinistön puheessa on myös ristiriitaisia toteamuksia:
”Olemme viimeisen parin vuosikymmenenkin aikana kokeneet paljon, sekä kovia että hyviä. Nyt on päädytty taas ennen kokemattomaan ja hämmentävään aikaan”
Koettu paljon, mutta se on ennen kokematonta. Miten se on mahdollista?
”Viimeiset kaksi vuosikymmentä ovat olleet Suomen tiiviin EU-jäsenyyden aikaa. Ne ovat olleet meille pääosin eteenpäin menon aikaa”
Juuri edellä todettiin, että parina viime vuosikymmenenä on koettu ”kovia” ja on päädytty ”ennenkokemattomaan aikaan” ja on ollut ”eteenpäin menon aikaa”
Ei tuosta ota selvää Erkkikään.
Helmi on lause:
Ulkopolitiikkamme tehtävänä on taata Suomen turvallisuus ja hyvinvointi.
Maamme hyvinvointi on ainoastaan meidän itsemme vastuulla, meidän on se omalla työllämme ja omilla resursseillamme rakennettava ja taattava. Ulkopuolisilla ei ole siitä mitään vastuuta. Ulkopolitiikan johtajana presidentin pidä lähteä hakemaan Suomeen lisää hyvinvointia maamme rajojen ulkopuolelta!
Ilmoita asiaton viesti
sauli niinistö on uustopeliaaninen isähahmo 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö oli puolivallaton leskimies, nyt hän on vallaton ukkomies. Hän on eräänlainen koko porvariston Suurstrumffi, jonka sinisissä tekstiileissä on toimia koko kuolleella painollaan toimia tyhjän tilan täytteenä, jottei sateenkaaretus jatkuisi.
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö on pelikaanimies ihmisten vaatteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin sovinistina sanoisin, että onneksi on saatu mies taloon ja puhe oli miehisen hyvä eikä mikään maailman vähemmistöjen ja naisten oikeuksien puolestapuhe, mihin on saanut tottua viimeisen 12 vuoden aikana.
Sitten näin satiirikkona on oltava huolissaan Suomen taloudellisesta tilasta, kun presidenttikin puheensa lopuksi pyysi maallemme Jumalan siunausta.
En tiennyt, että maamme tilanne on päässyt jo näin pahaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta pitäisi aloittaa yleiset toivotalkoot, esirukouskierrokset. Pelkät Kokoomuksen omat toivotalkoot eivät riitä.
Lumiongelmaankin tuli Jahven vastaus: suoja.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla ei ole puheeseen huomauttamista – ihan hyvä. Toki parempikin olisi voinut olla.
Ilmoita asiaton viesti
”Kahdentoista vuoden mitäänsanomattomuuksien jälkeen ” Melkein oksensin.
Miten muka luulet, että Tarja Halosen kannattajat ryhtyisivät jotenkin pitämään presidentistasi, kun puhut presidentti Halosesta tuolla tavalla? Ja presidentti Niinistö haluaisi olla koko kansan presidentti!
Hän käytti välillä aika kylmiä sanoja. Menestystä kuitenkin hänelle yrityksessä johdattaa kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kylmiä ja kovia sanoja on joskus pakko käyttää. Ja Halosen kannattajista melko suuri osa äänesti Niinistöä. Haaviston äänisaalis oli sen verran pienempi.
Valitettavasti on todettava että Halonen oli enemmän kansakuntaa jakava kuin kokoava presidentti – Hänellä olisi ollut mahdollisuus olla aidosti kokoava mutta hän ei kyennyt irroittautumaan poliittisesta menneisyydestään ja antoi kaunansa näkyä aivan liian selvästi.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö jakoi tässä omalta osaltaan ihmisiä oleilijoiksi ja oikeudentuntoisiksi. Ja hän kaipasi vahvaa johtajuutta jatkamaan sitä menoa jota tässä on jo mentykin eli eriarvoistamista, natottamista ja kaikkea mitä hänen taustajoukkonsa m.m. Eteläranta 10:ssä vain haluavat.
Ilmoita asiaton viesti
S.Niinistö tietää tottakai, ettei ole koko kansan presidentti, ja sanat oleilijoista oli suunnattu niille, jotka häntä eivät äänestäneet.
Mm. minulle…
Ilmoita asiaton viesti
Halonen oli julkeasti kallellaan itään päin ja jakoi kansaa kuten sanoit vuohiin ja lampaisiin eikä pystynyt toimimaan puoluevallan yläpuolella kuten hallinto-oikeus presidenttiä velvoittaa. Entisen väriset silmälasit olivat ja pysyivät päässä presidenttinä ollessaankin. SE oli hänen ”pyhä” valintansa.
Mutta kukin tyrkkii tyylillän ja mieltymyksillään. Kaunaisesta ja revanssihenkisestä ei ole vaativiin tehtäviin. – Tunne ohjaa järkeä ja epäoikeudenmukaisuutta kuten ahneus ja epäisänmaallisuus nykyään hallitustasolla. Valtahan turmelee! Mutta toivottavasti ei aina!
Ilmoita asiaton viesti
Se on tuo ideologia vähän kuin se kuuluisa pieru: muiden haisee pahalle.
Ihan vaan tiedoksi: se että presidentti luopuu puolueen jäsenkirjasta on pelkkä kaunis tapa. Mikään ”hallinto-oikeus” ei siihen velvoita, ei laki eikä asetus. Jokaisella presidentillä on oma ideologinen taustansa ja kukaan ei omastaan pääse. Minusta Sauli Niinistön puhe oli järkyttävän ideologinen. Kaikki asiat olivat taloutta ja kaikki asiat taloudelle alisteisia ja äärettömän oikestolaisia. Myös Niinistön oma pessimistinen elämänasenne tuli hyvin esille: on vaikeaa, on ollut vaikeaa ja tulee olemaan vaikeaa.
Talous on kuitenkin – hassua kyllä – mitä suuressa määrin uskon asia. Kun uskoo että pallot ovat ilmassa (järjenvastaisesti) niin talous pyörii. Mutta siinä vaiheessa kun uskoo ettei tuotantoon kannata sijoittaa vaan ennemmin on järkevää ostaa materiaalia josta voi tehdä kynttilänjalkoja ja hampaita, niin systeemi alkaa pahasti leikata kiinni.
Valta tosiaan turmelee, mutta Saulin tapauksessa enää ei ole pelkoa. Presidentillä ei ole valtaa kuin jakaa mitalleja ja puhua telkkarissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos olisi saatu darvinistinen pressa, puhe voisi alkaa: ”Arvoisat suomalaiset eläinkunnan edustajat! Hyvät naaraat ja koiraat…tai /Hyvät nartut ja pukit… Kun ihminen on kerran eläin ja vahvin eläin voittaa olemassaolon väkivaltaisessa taistelussa ja ihmiseläinten säälimättömässä maailmassa. Kun geenit ohjelmoivat yksittäiset eliöt itsekkäiksi ja moraalittomiksi…
Näkökulmia on monen monta jos jossitellaan!
Ilmoita asiaton viesti
Nyt presidentin valtaa voitaisiin jälleen palauttaa, kun välivuosien jälkeen Suomella on tasapainoinen johtaja.
Ilmoita asiaton viesti
”Presidentin valtaa voitaisiin jälleen palauttaa”…Kyllä, kyllä.
Sekasorto-Suomi tarvitsee kunnon erotuomarin ja unilukkarin, jos mielitään päästä kilpailukyvyssä ja inhimillisyydessä maailmankartalle ja mitaleille kestävän kehityksen kulttuurimaana. Nyt Pahoinvointi-Suomi ei ole sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Presidentin valtaa olisi pitänyt alkaa palauttamaan Halosen viimeisen kauden puolivälin paikkeilla jolloin muutokset olisvat ehtineet voimaan sopivasti, sillä todennäköisyys Halosen kolmannelle kaudelle olivat kuitenkin Suomen oloissa käytännössä ja jopa teoriassa nolla.
Ilmoita asiaton viesti
Voitais repiä se jalkaväkimiinojen hullu kieltopaperi.
Ilmoita asiaton viesti
Jouni Hölttä.Ja samalla repiä myös vilpillisesti alkuperäisen sopimuksen mitätöineet uussoppimukset EU:n kanssa. Että kukin EU/euromaa vastaa vain omasta kansantaloudestaan eikä muista. Ja jättää miljardivelat maksamatta ja kotiuttaa ne Suomen sisäpolitiikkaa tervehdyttämään.
Ilmoita asiaton viesti
”Koko kansan presidentti” on Mauno Koiviston presidentinvaalikampanjatoimiston 1981 kehittämä hokema, jolla houkuteltiin mm. Ensio Siilasvuon avulla porvarit äänestämään sosialistin presidentiksi.
Yleensä vain kuningasperheet ovat koko kansan sitä tai tätä, vaikkakaan eivät hiljaisten tasavaltalaisten.
Ilmoita asiaton viesti
Kansan nimissähän ne poliitikot aina puhuvat itseään tarkoittaessaan. Kuten Venäjän keisaritkin ME-asussaan. Heillä lienee ollut monta sivupersoonaa?
Ilmoita asiaton viesti
Me-muoto edellyttää nykyään,että puhujalla on lapamatoja.
Ilmoita asiaton viesti
kyllähän tämä halosen jälkeen on parempi. tiedä noista työtunneista. tällaisen puheen kirjoittaa kahdessa tunnissa. paremman pitää spontaanisti viiden minuutin varoitusajalla. sellaista on puheen tekemisen dynamiikka.
Ilmoita asiaton viesti
Tasavallan presidentti piti uudenvuodenpuheen.
Minä pidin siitä. Jos en pitäisi, pitäisin ainakin suuni kiinni uudenvuodenpäivänä, koska rakastan tätä maata ja kunnioitan sen institutioita.
Tämä maa on ollut Jumalan suojeluksen hyvässä tarpeessa alusta asti, aivan erityisesti raskaina sotavuosina, ja on sitä edelleenkin.
http://youtu.be/96Io-JzI9Y8
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin oikein. Lisäisin, että Jumalan ja viinan suojeluksessa. Ennen vanhaan poliitikoilla oli rohkeutta tehdä päätöksiä, kun mukana oli sitä. Lukekaa, mitä kirjoitin Pekka Siikalan juttuun
.
Jumala tarjosi työ moraalin ja viina antoi kyvyn tehdä päätöksiä.
Nykymenohan on ihan kauheaa siksi, että poliitikoilta puuttuu sekä rohkeus että moraali
Ilmoita asiaton viesti
Kati Sinenmaa: ”In vino veritas” – sekö on paras reseptisi viisauteen ja moraaliin. Etkö selvin päin enää tohdi katsella nykyista maailmanmenoa?
Eihän ”tippa tapa eikä ämpäriin huku”, kun mennään ristiaskelilla linjalle Hanko- Heinola- Oulu-Utsjoki-Kevo ohutta utua yläpilvella ja liisterikeli.
Mutta monelta menee se viimeinenkin järjen hiven. Kun velat oli saatavia kuin nykyhallituksella. Ja piti näyttää kaikille, miten kova jätkä mä oon. Puhun työkokemuksesta en omasta.
Ilmoita asiaton viesti
Moraali ilmentyy Korkeimpaan uskomisesta ja päätöksen teon voima tulee viinasta. Ajatteles sitä, ettei nykyään todellakaan demokratia toimi, koska poliitikot eivät uskalla tehdä päätöksiä. Suosittelen rohkaisuryyppyjä Jyrki Kataisellekin, mutta ei se mitään lärvejä tarkoita.
Pari rohkaisuryyyppyä, niin johan eläkeikäkin nousee kummasti.
Vertaa aikaa kymmeniä vuosia taa päin, jolloin suomalaisen miehen odotettavissa oleva elinikä oli 57 vuotta, mutta kun poliitikot pitivät saunailtaa, niin he helposti päättivät, että eläkeikä on 65 vuotta.
PS. Nyt mää jouduin vähentämään kuluja, kun jouduin työttömäksi tuossa marraskuun alussa, eli ei mee enää olutta, mutta otan kyllä vastaan, jos vain lähetät. Olvi tai Karjala kelpaa, olen nimittäin huomannut, että niistä tulee eniten luovuutta
Ilmoita asiaton viesti
Piiskaryyppy panee ajatukset liikeelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ryypänneenä monella tulee sanottua ja tehtyä sellaistakin, mitä katkerasti katuu selvin päin. ”Viina on viisasten juoma.” Pienet ”neuvoa antavat” saattavat seurustelua ja ruokailua juhlistettaessa olla ihan paikallaankin, kun se ei mene tavaksi kaappijuopotteluksi ryyppynä murheeseen tai milloin minkin syyn vuoksi. Tekosyitä löytyy arkina ja pyhinä. Silti ei tarvitse olla mikään ”ykstotinen” tai absolutisti. Täytyy vain hallita itsensä, ettei ole häiriöksi ja reisaksi muille ja omalle maineelle ”hyvänä pitkänmatkan ryyppääjänä” sekä Alkon ja turistimatkojen juomamerkkien asiantuntijana. Malliin Veikko Huovinen:”Ronttosaurus”! ALKOn hinnat suhteessa laivahintoihin! Kaveri oli jo yli kymppitonnin voitolla Alkon hintoihin nähden. Viina oli niin halpaa laivalla!
Mutta kohtuus kaikessa eikä pullo päivässä. Elämä ei saa kärsiä alkoholin käytöstä. Alkoholismi tulee kalliiksi yhteiskunnalle. – Toisaalta ALKO tuo paljon tuloja valtion kassaan. Mutta kukapa osaa sanoa, onko edut parempia kuin viinan ja päihteiden käytön varjopuolet rahassa, ihmissuhteissa, terveydessä tai sosiaalisesti katsoen? Rikoksistakin kolme neljäsosaa tehdään erilaisten päihteiden alaisena, eikä se ole lieventävä asinhaara tuomiota kuultaessa, jos on tehnyt rikoksen humalassa. Kun järki ei enää kontrolloi äkkipikaisia sanomisia ja tekemisiä.
Joillekin ihmisille pitäisi säätää ”viinanajokortti”, koska heille on siitä enemmän haittaa kuin hyötyä. Suurin osa ihmisistä hallitsee viinan käytön ja osaa panna korkin oikeaan aikaan kiinni. Mutta ”onko ilo ilman viinaa teeskentelyä”? Vai onko se vain rohkaisuryyppy heikolle itsetunnolle, että paremmin tanssittaisi ja uskaltaisi esiintyä? – Viina on pilannut monta hyvää urheilijaa ja (elämän)taiteilijaa. Tai urheilu on pilannut monta entistä ryyppymimiestä/-naista kuiville. Esimerkkkejä löytyy molemmista. Tärkeintä on, ettei ALKO ole kenenkään palkkapankkina. Nyt sitten vain itse kukin kohdaltaan nenänpäätä valkaisemaan uuden vuoden (kesto-?)lupauksena!
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö on poliitikko ja siten hän ei ole milläänlailla arvostelun ylä- tai ulkopuolella uutena vuotena tai minä muunakaan päivänä. Samaten tekevät politiikkaa niin ne jotka häntä kehuvat kuin me jotka häntä arvostelemme.
Suojelusta ei kannata hakea satuolennoilta. Se pitää hakea omasta toiminnastamme toisaalta niin, että emme ylenmääräisiin vaaroihin änkeä ja toisaalta meidän tulee oppia toimimaan niin, että selviämme niistä vaikeista paikoista joita emme pysty viisaudella välttämään. Muinaisten paimentolaiskansojen kansantaruston tai muiden uskomusrakennelmien satuolennot ei meitä siinä auta.
Ilmoita asiaton viesti
Ateistinen (=Jumalaa vastustava) auktoriteettikapinasi näkyy siis myös maallisia johtajia vastaan.
Kommenttisi Jumalasta kertoo tietämättömyydestäsi ja kokemattomuudestasi kyseisillä elämän alueilla. Asioita tuntevat hymyilevät kommenteillesi. Suosittelen tarkempaa tutustumista Jumalan asioihin ennen vastaavia lisäkomentteja.
Ilmoita asiaton viesti
Ollikaiselle tiedoksi, että ateistinen tarkoittaa vain suhtautumista teistiseen väittämään jumalien olemassaolosta. Ateistin mielestä se ei pidä paikkaansa. Siinä suhteessa olen ateisti koska minun mielestäni yhtään jumalaolettamaa ei ole pystytty kritiikinkestävästi todistamaan oikeaksi.
Olen tutustunut erilaisiin jumalakäsityksiin, m.l. koko joukko kristillisiä. Olenhan ollut jopa miltei 20 vuotta suomalaisen ev.lut.kirkon jäsen ja senkin jälkeenkin jatkanut tutustumista erilaisia uskontoja koskettelevaan kirjallisuuteen, myös niiden pyhinä pitämiin kirjoituksiin.
Olisi ehkä suotavaa, että Ollikainen ei automaattisesti pitäisi hänen kanssaan erimieltä olevia tietämättöminä vaan keskittyisi kommentoinnissaan viestien asiasisältöön.
Totta, arvostelen sekä uskonnollisia että maallisia johtajia silloin kun siihen ihan itse provosoidun. Niin näyttävät tekevän muutkin. Tällä kertaa Ollikaista kaihertavassa kohdassa arvostelin nimen omaan maallisen johtajan USA:sta kopioitua tapaa sotkea uskonto ja politiikka. Mikä tekee siitä erityisesti minun kohdallani auktoriteettikapinaa?
Ilmoita asiaton viesti
Psykologiassakin sanotaan, että ihmisellä on tiedostamaton tarve pitää jotakin pyhänä ja arvokkaana. Olipa ne sitten tietyt aatearvot, Jumala, uskonnot, mammona, raha,elintaso, status, ismit, isänmaallisuus, eri kulttuuriperinteet tai mikä muu tahansa, mitä pidetään tabuna ja mitä ei saisi loukata. Jokaisella on oikeus määrittää ”pyhät” arvonsa tai olla niitä määrittämättä. Valtapeleissä on kyse ajan arvotaisteluista ja niiden poliittisesta (vaali)markkinoinnista.
Tämä arvojen pyhyys unohdetaan usein julkisuudessa. Nyt postmodernismissa ja ahneessa kvartaalitaloudessa elämme arvotyhjiössä ja pysyvien arvojen etsinnässä. Ei ole mitään pyhää eikä pahaa. Jokainen saa olla diskurssissa eli kielipelissä mitä mieltä haluaa. Vahvin voittaa nyt olemassaolon darvinistisessa taistelussa säälimättä.
Onko se oikea arvottamista, on eri asia? Mitkä ovat kestäviä arvoja?
Ilmoita asiaton viesti
Valtiomiestasoinen puhe! Tämä presidentti Niinistön Uuden Vuoden puhe.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos en pitäisi, pitäisin ainakin suuni kiinni uudenvuodenpäivänä, koska rakastan tätä maata ja kunnioitan sen institutioita.”
Et sitten ole huomannut, että valtion saamattomuus on johtanut kaksikantaiseen valtaan sekä eurovaltaan, joka vahvistaa kaksikantaisuuden kielteisiä piirteitä.
Jos rakastat Suomenmaata, joudut rakastamaan myös lappilaisia ja Kainuuta Talvivaaraa myöden sekä maanviljelijöitä ja metsänomistajia. Muuten rakkautesi on vajaa.
Minusta rakkauden toimeenpano edellyttää, että pitää edes jotain rajaa Etelärannan ja Hakaniemen sekä Brysselin kekkuleihin nähden. Hekin ovat syntisiä, joille voi menneisyyden antaa anteeksi, mutta ei vielä nykyisyyttä, koska katumista ja parannuksentekoa ei vielä näy.
https://www.youtube.com/watch?v=VD6zQqlrWEQ
Ilmoita asiaton viesti
Toisen maailmansodan aikaan Jumala toimi kuten STX eli kilpailutti suojattejaan toisiaan vastaan. Suojatti nimeltä Suomi hävisi sodan ja suojatti Iso-Britannia (Suomen vihollinen) voitti
Ilmoita asiaton viesti
Meinaatko, että iso-britit palvoivat tykimmin Jahvea ja siksi ne voitti kuten Saint-Nazare Turun Ranskan valtion rahoilla? Vai veikkasivatko suomalaiset väärää hevosta kun anglikaanien Jahve olikin kovempi jätkä kuin ev.lut:ien Jahve?
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on nyt hyvä presidentti jonka puheisiin voi hyvällä omallatunnolla yhtyä.
Onneksi se 12 vuoden painajainen on ohi. Se oli kuin pahaa unta.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö on pyhä yksinkertaisuus, joka ajaa kapitalistien asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yksinkertainen on kaunista. Sosialismi on kuin naisen aivot – silkkaa kaaosta eikä johda mihinkään, ainakaan aikataulun puitteissa… 😛
Ilmoita asiaton viesti
Ja mihin kapitalismi johtaa?
Kuiluun köyhien ja rikkaiden välillä, mikä on tapahtunut jo. Rikollisuuden ja turvattomuuden kasvuun. Pelkoon, ja pelolla hallintaan.
Synnyttävien naisten riippuvuuteen rikkaista miehistä. Syntyvyyden laskuun, mikä ei luonnon kannalta ole huono, ellei kapitalisti tuhoaisi luonnonkin ahneudessaan.
Kapitalismissa ei ole mitään hyvää, paitsi silloin, kun se on alistettuna muiden aatteiden ja arvojen palvelukseen, orjana.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ahneus johdu kapitalismista, vaan ahneus on rahajuoppoutta. Ahneet ovat himo riippuvaisia rahasta, eikä lääkärit pysty auttamaan ahneita, koska myös lääkärit sairastavat samaa tautia. Ahneus jatkuu niin kauan, kun palkka työläiset eivät suostu tunnustamaan olevansa rahanistejä
Ilmoita asiaton viesti
Kaisa Jalis on täysin oikeassa. Ne ongelmat joita S. Niinistö puheessaan korosti ovat täsmällisesti kapitalistisen yhteiskunnan aiheuttamia.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sitä ovat kaikki puolueet olleet tekemässä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan. On syytä ihailla esim. Pohjois-Korean ja Kiinan johtajien vaatimatonta elämää, jonne eivät ahneus tai korruptio yllä…
Ilmoita asiaton viesti
Paavi Benedictus XVI:n mukaan ”sääntelemätön kapitalismi uhkaa maailman vakautta” hänen Uuden Vuoden messutervehdyksessään Pietarinkirkossa Vatikaanissa.(Yle Uutiset)
Paavi tyrmäsi vallalla olevan itsekkään ja yksilökeskeisen mielenlaadun, joka ilmenee ahneutena, (yltiö)kapitalismina, terrrorismina ja mafiamaisena rikollisuutena. – Sekä meillä Suomessa lisäksi nähdysti (ikä-)ym. syrjintänä.
Onko Uusi Vuosi matka parempaan vai yhä huonompaan maailmaan, nähdään vuoden perästä jälkiviisautena eli miten kaikki olisi pitänyt tehdä ja miten ei?
Ilmoita asiaton viesti
Paavi vain kärsii herravihasta…
Ilmoita asiaton viesti
No johan pomppass. Paavin pitäisi vihdoinkin alkaa lukemaan mun blogia. Ei kapitalismi saa aikaan sääntelemätöntä eikä säänneltyä ahneutta, vaan ahneiden sääntely säätelisi samalla niin kapitalistisen kuin kommunistisenkin ideologian.
Kuten yllä esitettiin, niin Pohjois-Korean johtajien ahneus ei johdu kapitalismista, vaan ahneudesta. Sama pätee kaikkiin ahneisiin. Jos me ei säännellä ahneita, niin silloin se on ihan sama, mikä sydeemi täällä pystyssä, koska kaikki ahneiden hallitsemat sydeemit saavat aikaan saman lopputuoksen, eli pääomien kertymisen tyhmille. Sillä ahneus ei voi olla viisautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki äärimmäisyys ja epäoikeudenmukaisuus on pahasta. Olipa se sosialistista tai kapitalistista mustavalkeutta ja itsekkyyttä.
Miten globaali- ja kansallinen harmonia olisi saavutettavissa? Kypsyykö ihmiskunta ja valtiot siihen? Kestävään ihmiskuntapolitiikkaan! Ja rajallisen luonnon ehdoilla! Siinä pohtimista.
Jatkuuko talonpojan, yrittäjien ja työntekijöiden tappolinja ja ahneiden hyvinvoinnin maksimointi vai joko kehityksen kellon heiluri heilahtaa inhimillisempäänkin asentoon? Tehty ”taantuma-aika” näyttänee metkunsa.
Ilmoita asiaton viesti
Viisvuotissuunnitelmat jäivät muusta maailmasta jälkeen, kun NL- ruplia kylvettiin maailmalle ja ”edistys ei edistynytkään” rautaisen esiripun takaisessa ”työsankareiden” valtakunnassa ja totaalisessa vankilassa sekä yhdenmukaistetussa komentotaloudessa. Kuten vielä nytkin Pohjois-Koreassa ym. sosialistisissa maissa ja ”pyhän” henkilöpalvonnan kulissi-ihanuudessa.
Taitaa nämä suuruudenhullut eli megalomaaniset hankkeet kaatua mahdottomuuksiinsa kuten maailmanherruutta tavoitellut Neuvostoliittokin tai Suurvalta-Rooma?
Käykö ahneen huijaavalle EU:llekin niin pakonomaisesti muita jäsenmaita alistavalla ja ylivelkaannuttavalla liittovaltiohötkyilyllään? Taitaapi EU-korttitalo luhistuu sopimus- ja valuvirheisiinsä. Rauhanliitosta tehtiinkin pankkien ja euroeliitin ja sijoittajien – euroaristokraattisen rahavallan – ihantola ja hyvinvointikeskus! Plutokratia. Mikä vampyyrin ja syövän tavoin imee kaikki verovarat euromaista ahneeseen ja pohjattomaan Molokin kitaansa. Ylivelkaannuttamalla euromaat ja alistamalla ne direktiiviensä alle pysyviksi lypsylehmiksi ja maaorjiksi.
Kysymys kuuluu : Ketkä tai mitkä elimet panisivat euroeliitin vastuuseen huijauspolitiikastaan? Siinä uuden vuoden- 2013- tärkein hanke!
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö on edennyt urallaan puolivallattomasta leskimiehestä vallattomaksi ukkomieheksi. ”Näin se on”, voisi sanoa Uuden Suomen kunnianarvoisa mielipidekirjoittaja.
Ilmoita asiaton viesti
Niin oli! Painajaista!
Ilmoita asiaton viesti
Nuorisotyöttömyys ja syrjäytyneisyyshän ovat ihan heidän oma vikansa. Syyllistetään nyt heidät, ettei surkeiden valtaapitävien, kyvyttömien yritysjohtajien ja työnantajien tule kantaa vastuuta.
Miksi Ruotsissa nuoria palkataan töihin?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa palkataan töihin ilmeisesti pelkästään 30-50-vuotiaita. Eläkeikää ollaan hinaamassa ylös – sama kai se, onko työttömänä ennen eläkkeellejäämistä 13, 15 tai 18 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Minä aion jatkaa tänäkin vuonna, hyvillä mielin, oleskelua oleskeluyhteiskunnassa. Oman osani töistä olen jo tehnyt. Liika työ ja huonot työolosuhteet veivät oikeastaan terveyden.
Herran siunaukset minuun eivät oikein uppoa, kun ne eivät minua paranna. Toivoa vaan sopii että jaksaa pysytellä hengissä tämänkin vuoden.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt meillä on PRESIDENTTI! Vihdoinkin!
Ilmoita asiaton viesti
Ei niin hyvä kuin UKK, mutta menettelee paremman puuttuessa
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö on toistaiseksi ollut täysi floppi presidenttinä.
Ilmoita asiaton viesti
Kati Sinenmaa. UKK olisi pannut ajat sitten nykyiset ”tunarit” järjestykseen, jos hänellä vielä olisi silloiset valtaoikeudet, eikä Suomen tilanne olisi päässyt siksi, mikä nyt on. Mutta jossittelu on nyt turhaa, kun potaskat on pöksyissä.
Ilmoita asiaton viesti
Asko Hiltunen. Tosi on, näin on. Suomella on nyt presidentti. Toivottavasti hänen kuiskaamonsa ei toimi sen enempää Washingtonista, Kremlistä kuin Brysselistäkään. Vaan Suomen tarpeista ja sen eduista lähtien.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistön puhe oli kerrassaan niin fantastinen, etten aluksi uskonut olevani edes hereillä puhetta kuunnellessani. Kerrankin puhe jossa ei tyydytty mielistelemään ja imartelemaan kansalaisia vaan nostettiin hyytävän kovat faktat esille ja vaadittiin poliittista järjestelmää toimimaan ennenkuin on liian myöhäistä.
Annan Niinistölle puheesta kouluarvosanan 9½.
Haihattelun aikakausi on nyt Suomessa ohi.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se 12 vuoden tauon jälkeen mukavaa, kun Suomella on vihdoin presidentti.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö on sentään paljon parempi kuin edeltäjänsä, jonka nimikin on jo päässyt unohtumaan.
Ilmoita asiaton viesti
Muumimamma.
Ilmoita asiaton viesti
Halonen oli Niinistöä edistyksellisempi ja enemmän jalat maassa oleva presidentti, joka otti lisäksi asianmukaisesti kantaa vähemmistöjenkin tilaan Suomessa eikä Halonen myöskään puheissaan toivonut apua miltään mielikuvitusolennoilta niin kuin Niinistö.
Ilmoita asiaton viesti
Niin se taisikin olla nimeltään Halonen se Niinistön edeltäjä. Hänestä en muista muuta kuin, että taisi olla niitä setalaisia?
Ilmoita asiaton viesti
Jos setalasuus on sinulle noin merkittävä asia, niin voi voi.
Niinistö on kuminaama, pahvi-sauli, jolla ei ole mitää todellista annettavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo. Halosen Afrikan vierailun jälkeen Egyptin lehdet kirjoittivat, että Suomi on muslimien taivas. On se vaan ihme, ettei yksikään muslimimaa voi olla muslimeile paratiisi, vaan heidän pitää tulla tänne pakanoiden sekaan.
Ilmoita asiaton viesti
En kuunnellut puhetta, mutta, mutta….. Vai toivotti hän Jumalan siunausta.
Vai, välittikö hän Jumalan terveiset Suomen syntiselle kansalle, ja varsinkin häntä äänestämättömille oleilijoille?
On hienoa, että Niinistö uskoo Jumalaan, mutta uskooko Jumala Niinistöön?
Toivon, että uskoo, mutta se vaatii presidentti Niinistöltä, joka presidentiksi tuli ylivoimaisen vaalitukipottinsa ansiosta,- nöyryyttä ja vilpittömyyttä.
Vaalitukipotin maksoi suurpääoma, ja nyt uskoisin Jumalan odottavan, että tuo suurpääoman rahoilla presidentiksi pääseminen koituu kaikkein avuttomimmassa asemassa olevien kansalaisten hyväksi.
Ei missään tapauksessa rahan lahjoittajien hyväksi, koska heillä on jo kaikkea, jota ihminen rahalla tarvitsee…
Sen verran olen puheeseen päässyt tutustumaan, että tulkitsen sen kuitenkin kokoomukselaiseksi syyllistämiseksi, eikä se ollut täydellisen vilpitön.
Hyväksyvätkö kokoomuslaiset ja S. Niinistön äänestäjät kommenttini esille tuoman syvimmän sisällön?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kokoomuslaiset tajua edes omia juttujaan, syvimmistä sisällöistä puhumattakaan. Jos jotain tajuisivat, eivät olisi kokoomuslaisia.
Ilmoita asiaton viesti