"Ylen huorittelija" sai lähteä

Juuri
tulleen tiedon
mukaan Yleisradion naistoimittajaa huoraksi haukkunut
eurovaaliehdokas Junes Lokka on erotettu
Muutos 2011 -puolueesta. Päätöksen teki puolueen puoluehallitus, joka samassa
yhteydessä peruutti Lokan europarlamenttivaaliehdokkuuden.

Hyvä näin.

Jos minä olisin ollut Junes Lokan äiti, olisin antanut
pojankoltiaiselle ympäri korvia ja komentanut pyytämään loukkaamaltaan
toimittajarouvalta nöyrästi anteeksi.

Päivitys: Iltasanomat on korjannut juttuaan ja kertoo nyt, että Lokalle on vasta harkittu potkuja. 

Muutoksen sisäinen keskustelu käy kuumana. Ketju täällä:

Ensin varapuheenjohtaja Jorma Tapio kertoo: 
”Muutos 2011 rp:n hallitus on päättänyt erottaa Junes Lokan puolueen jäsenyydestä ja peruuttaa hänen eurovaaliehdokkuutensa. Perustelut:
– Puolueen sääntöjen kohta 5.5. Hallitus voi erottaa jäsenen puolueesta, jos jäsen on menettelylläänpuolueessa tai sen ulkopuolella vahingoittanut puoluetta.
– Muutoksen Euroopan parlamentin vaalien ehdokassitoutumislomake: Puoluehallituksen oikeus evätäjo hyväksytty ehdokkuus.

J.T.P.varapuheenjohtaja”

Petri Kaivanto protestoi. Huomautta sääntöjen rikkomisesta. Ja haukkuu erotuspäätöksen tehneet.

Sihteeri Oula Lintula huomaa, että nyt on tehty virhe:

”Juneksella on tosiaan lain ja myös puolueen sääntöjen mukaisesti oikeus antaa vastine asiaan liittyen. Samoin hänellä on oikeus vaatia, että asia siirretään puoluekokouksen käsiteltäväksi. Jos näin tapahtuu, erottamiselle on saatava kokouksessa 2/3:n kannatus.”

Parkola liittyy keskusteluun ja vaatii varapuheenjohtajan erottamista:

”Ehdotan varapuheenjohtajan erottamista yhdistyksestä perusteina yhdistyksen sääntöjen 5. kohdan rikkominen kahdella eri tavalla:
– Tiedottanut Junes Lokan erottamisesta hallituksen nimissä. Erottamista ei oikeasti ole kuitenkaan tapahtunut.- Aiheuttanut perättömällä tiedottamisellaan yhdistykselle huomattavaa haittaa mm. Hommafoorumilla, jossa puoluetta kohtaan on syntynyt erittäin negatiivista kirjoittamista.”

Hallituksen jäsen Antti Tulonen tarkentaa:

”Lokkaa EI ole erotettu puolueesta, sillä asia on käsiteltävä virallisesti hallituksen kokouksessa. Lokkaa ei ole voitu erottaa vielä, koska seuraava hallituksen kokous on vasta 23. marraskuuta (samana päivänä kuin puolueen syyskokous) Vantaalla.

Jäsenten hyväksymisistä ja erottamisista (kuin myös muista hallituskokousasioista) hallitus keskustelee etukäteen sähköpostitse, jotta päätökset on helpompi lyödä kokouksessa lukkoon. Enemmistö hallituksesta puoltaa erottamista tällä hetkellä, mutta 23.11. sitten näemme, mikä on lopullinen tulos.”

Jari Leino komppaa:

”Ehdotan, että toimimme muutospuolueen sääntöjen mukaan:
– hallitus käsittelee jäsenyydestä erottamisen seuraavassa virallisessa kokouksessaan 23.11. Vantaalla- sitä ennen Lokalla on mahdollisuus antaa oma vastineensa asiaan- jos hallitus päätyy erottamaan Lokan, Lokalla on mahdollisuus saada asiansa puolueen syyskokouksen käsiteltäväksi heti samana päivänä, ja jos 2/3 syyskokouksen äänistä on erottamisen kannalla, erottaminen pysyy voimassa (huomatkaa, että tässä on korostettu erotettavan jäsenen oikeusturvaa, koska vaaditaan 2/3 määräenemmistö)

Näin toimii suora demokratia käytännössä ja kaikilla jäsenillä on mahdollisuus päästä äänestämään asiasta. 

Eurovaaliehdokkuuden peruuttamiseen ei käsittääkseni liity yllä kuvattua vetoomusmenettelyä, vaan se on oma asiansa, joka on hallituksen päätettävissä virallisessa hallituksen kokouksessa. Onko tästä muuten mainintaa nykyisessä ehdokassitoumuksessa? 
Tällä välin asiasta on turha pitää huutoäänestyksiä täällä. Myöskään tiedottamisen suhteen ei pidä hätiköidä.

Jäitä hattuun ja katse palloon.”

Popcornit esiin! Tästä tulee upea show.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu