Kolme pointtia Kokoomuksen puheenjohtajasta

Sitä mukaa kun kokoomuksen puoluekokous lähestyy, eri puheenjohtajakandidaattien tukijajoukotkin alkavat hahmottua . Olen itse äänivaltaisena Helsingin Vuosaaren paikallisyhdistyksen edustajana Lahdessa valitsemassa puheenjohtajaa, ja asia koskettaa näin minua henkilökohtaisestikin.

Valinta kolmesta erinomaisesta kandidaatista on vaikea, mutta ei mahdoton.

Ensimmäinen pointti: hallituksen johtaminen

Kokoomuksen puheenjohtajan täytyy pystyä ottamaan jämäkkä ote hallituksesta ensimmäisestä päivästä lähtien. Häneltä vaaditaan erinomaista taitoa sovitella yhteen erilaisia näkemyksiä ja tehdä päätös joko hallituksen kasassa pitämisestä tai purkamisesta.

Päätös hallituksen tulevaisuudesta on kokoomuksen puheenjohtajalla, ja hänen on pystyttävä osoittamaan johtajuutta.

Toinen pointti: Suomen paikka Euroopassa

Puheenjohtajakamppailussa ei ole järin paljoa keskusteltu Suomen linjasta Euroopan Unionissa. Europarlamenttivaaleissa ehdokkaat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta julistivat kuin yhdestä suusta, että EU:n on tehtävä vähemmän mutta paremmin.

Pääministeri ja Kokoomuksen puheenjohtaja johtaa Suomen Eurooppa-politiikkaa. Onkin siis tärkeää, että puheenjohtaja ymmärtää EU:n toimintaa ja että hänellä on hyvät suhteet eurooppalaisiin päättäjiin.

Kolmas pointti: eduskuntavaalien voittaminen

Meidän kokoomuslaisten kannattaa muistaa, ettemme valitse "vain" puheenjohtajaa itsellemme ja nykyisen hallituksen pääministeriksi. Seuraavat eduskuntavaalit ovat nurkan takana, ja kokoomus tarvitsee puheenjohtajan, joka pystyy johtamaan puolueen vaalivoittoon.

* * *

Jan ja Paula ovat hyviä ehdokkaita, mutta vain Alex täyttää kaikki kokoomuksen puheenjohtajan kriteerit erinomaisesti. Tuen ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbia kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu