Suomalaisessa Internetissä ei ole olemassa viskiä

Osallistuin tänään illalla Helsingin itäisten ja kaakkoisten alueiden kokoomusyhdistysten viskinmaistelutilaisuuteen. Kokoonnuimme Puotilan ravintola Pikkulintuun ja maistelimme skotlantilaisia erikoisviskejä.

Erityisesti skottilainen Highland Park teki vaikutuksen. Se on kerrassaan loistavaa single malttia. Pehmeää, hieman savuista ja vailla viskeille niin helposti tyypillistä pistävää jälkimakua. Se on jopa parempaa, kuin aiempi suosikkini Laphroaig.

Tilaisuudessa kävi suorastaan surkuhupaisalla tavalla ilmi, miten suomalainen alkoholipolitiikka on elää edelleen 1970-lukua.

Uskokaa tai älkää: ravintola Pikkulintu ei saa kertoa julkisesti erinomaisesta viskitarjonnastaan.

Ravintola saa kertoa kotisivuillaan hyvästä oluttarjonnastaan, mutta viskeistä ei saa olla minkäänlaista mainintaa. Ravintola ei saa edes kertoa, että heillä ylipäätään myydään viskejä.

Ravintola ei saa kertoa tarjonnastaan, koska Alkoholilain 33§:ssä kielletään kaikenlainen yli 22 tilavuus%:aa voimakkaampien alkoholijuomien markkinointi- ja mynninedistämistoimenpiteet.

Oikeasti.

Tästä samasta syystä Alko ei voi kertoa edes myyvänsä Highland Park -viskiä.

Itse asiassa Alkon webbisivuilta ei löydy mitään tietoa myytävistä viskeistä. Yleisölle kerrottakoon, että Highland Parkia kyllä saa Alkosta ja 18-vuotiaan version hinta huitelee noin 80 euron kieppeillä. Mutta Alko ei saa kertoa tätä asiakkailleen.

Sen sijaan tietoa kyllä löytyy virolaisesta Super Alkosta.

Koko tilanne on niin absurdi, että sitä on vaikea uskoa. Ketä ihmettä tällä naurettavalla holhouspolitiikalla yritetään suojella?

Olisikohan suomalaisen alkoholipolitiikan aika  jo hiljalleen astua nykyaikaan…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu