Vihreitten "Uusi Suomi" -kampanja on mauton

Olin hetken aikaa kuin puulla päähän lyöty, kun vihreitten tuore vaalikampanja julkistettiin. Puolue lähtee taistoon vihreällä värillä olevalla leijonalla ja iskulauseella ”Uusi Suomi”.

Kampanja osoittaa harvinaista mauttomuutta ja vastuuttomuutta, jota ei itseään kunnioitettavalta hallituspuolueelta olettaisi.

Kampanjan leijonalogossa ei ole mitään vikaa. Kuten arvostamani Jyrki Kasvi kirjoitaa, ei Suomen vaakunaleijonan kaappaaminen suvaitsemattomien piirien ja rasistien käyttöön ole oikein. Leijonalogo kuuluu kaikille suomalaisille ja meillä on tähän symboliin kansallisesti erityissuhde.

Vihreitten kampanjassa on mautonta iskulause ”Uusi Suomi”.

Jokaiselle suomalaista politiikkaa seuranneelle on päivänselvää, että ”Uusi Suomi” on maan merkittävin suurten mediablokien ulkopuolinen media ja Uusi Suomi on nimen omaan profiloitunut yhteiskunnallisen blogaamisen ja keskustelun foorumina.

Kampanjallaan virheät antavat ilmeisen tarkoituksellisesti mielleyhtymän siihen, että Herlinin Uusi Suomi olisi jollain tavalla tekemisissä heidän kampanjansa kanssa ja tukisi tätä. Minä itsekin luulin näin, kun kuulin asiasta ensimmäistä kertaa!

Uuden Suomen ottaminen virheitten vaaliaseeksi on samanlainen toisen nimen moraalinen väärinkäyttötemppu, kuin jos Kokoomus kunnallisvaaleissa alkaisi kampanjoida ”Helsingin Sanomana”. On selvää, että tästä nousisi helvetillinen äläkkä, vaikka oikeusopillisesti asiaan on vaikea puuttua.

Toisen nimeä ei nyt vaan yksinkertaisesti saa ottaa luvatta käyttöön.

Edes Piraattipuolue ei aja tällaista.

Usari on mediana ja vallankäyttäjänä pieni. Aivan eri luokkaa, kuin suuret Sanoma tai Alma.

Vihreitten kampanja kohdistuu pieneen mediaan ja kerää halpahintaiset julkisuuspisteet.

Mautonta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu