Persuista joustava hallituskumppani

Katselin kummissani puolueenjohtajien esiintymistä Ylen taannoisessa vaalitentissä. Keskustelussa tunteet kävivät kuumina ja johtajat pyrkivät esiintymään paitsi mahdollisimman vakuuttavina, myös erottumaan muista. Tässä erottumisessa persujen Timo Soinin selkeäsanainen irtisanoutuminen Euroopan vakuusjärjestelmästä kuulosti kovin kummalliselta ja jyrkältä.

On päivänselvää, että Suomen hallitus ei voi lähteä yksinään kaatamaan vakuusrahastojärjestelmää. Järjestelmän kehittämisessä onkin toki oltava tiukasti mukana ja sille on asetettava tiukkoja ehtoja. Mutta Suomen hallitus joutuu tämän kitkerän kalkin nielemään, aivan riippumatta mukana olevista puolueista.

Onkin ilo nähdä, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tänään korjannut lausuntoaan. Ylen jutussa hän on todennut, että kriisirahastoa voi vastustaa myös hallituksesta käsin. Käytännössä siis persuille käy sama kuin vihreillekin: hallituksessa voidaan olla mukana, jos saadaan lupa äänestää vaikeaa asiaa vastaan.

Soinin päätös on tervetullut ja osoittaa tervejärkistä reaalipolitiikkaa.

On ilo nähdä, että kriittisissä asioissa persuista löytyy dogmatismin ja populismin sijasta tarpeen vaatiessa myös suoraselkäistä vastuunkantamista.

Perussuomalaisista tulee hyvä ja joustava kumppani Kataisen ensimmäiseen hallitukseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu