Persujen näytön paikka

Hesarin tuoreen uutisen mukaan Perussuomalaiset saavat johdettavakseen ulkoasiainvaliokunnan, hallintovaliokunnan ja puolustusvaliokunnan. Eli juuri ne lakiasioiden valmisteluelimet, joita puolue toivoikin.

Vanhan totuuden mukaan varsinainen valta Eduskunnassa on nimen omaan valiokunnissa. Mutta mistä nämä valiokunnat vastaavatkaan?

Hallintovaliokunta käsittelee muun muassa valtion alue- ja paikallishallintoa, alue- ja rakennepolitiikkaa, yleishallintoasioita, valtion henkilöstöpolitiikkaa, poliisi- ja pelastustointa, onnettomuustutkintaa, rajavartiolaitosta, ulkomaalaisasioita sekä kunta- ja kirkollisasioita. Tämä valiokunta käsittelee myös tunteita herättänyttä ampuma-aselakia.

Ulkoasiainvaliokunta käsittelee merkittävät valtiosopimukset sekä yleistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ulkomaankauppapolitiikkaa, kehitysyhteistyötä, kansainvälisiä järjestöjä ja suomalaisten rauhanturvajoukkojen asettamista koskevia asioita samoin kuin Euroopan unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevat asiat.

Puolustusvaliokunnan tehtävänä on käsitellä puolustuspolitiikkaa, sotilaallista maanpuolustusta, kokonaismaanpuolustuksen yhteensovittamista, asevelvollisuutta, sotilaskoulutusta, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, kansainvälistä puolustusmateriaaliyhteistyötä ja puolustustarvikkeiden vientivalvontaa, poikkeusolojen lainsäädäntöä sekä sotilaallista kriisinhallintaa ja rauhanturvatoimintaa puolustushallinnon osalta koskevat asiat.

* * *
Persuilla on kiistatta vahva painotus ja valta juuri niissä asioissa, joita he ovat painottaneet.

Tulee olemaan mielenkiintoista arvioida toiminnan tuloksellisuutta neljän vuoden päästä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu