Julkinen kiitos Arhinmäelle
Olen vilpittömän ilahtunut Alexander Stubbin voimakkaasta ulostulosta Suomen Eurooppa-politiikan aktivoitumisesta. Stubb lupaa aktiivista ja EU-myönteistä politiikkaa ja sitä totta vieköön tämä maa tarvitsee.
Olen vilkuillut hallitusohjelman läpi ja se on loppujen lopuksi siedettävä. Kun hallituksessa on kuusi varsin erilaista puoluetta, kompromissien tekeminen on yksinkertaisesti välttämätöntä. Yksikään puolue – edes voitostaan humaltuneet persut – ei pysty tässä maassa sanelemaan muille puolueille ehdottomia ehtoja ja linjanvetoja. Tällaista ei tule myöskään hyväksyä – meille suomalaisille on lähes ainutlaatuista kyky pystyä sopimaan vaikeistakin asioista.
Vasemman ja oikean laidan laittaminen yhteen samaan hallitukseen tuo kuitenkin hallituksen vetäjälle väistämättä ongelman: hallitusohjelmasta puuttuu voimakas visionäärisyys ja selkeä suunta tulevasta. Kun vielä valtiontalous edellyttää voimakkaita vakauttamistoimia, hallituksen toimintavapaus kotimaan asioissa on hyvin rajallista.
Hallitusohjelma on kaiken kaikkiaan välttämättömyyksien taidetta. Asialliset hommat hoidetaan. Mutta siihen se jääkin.
Visionäärisyyden ja uuden kehityksen suunnan puute aikaansaa Suomen ja suomalaisen taloudellisen dynamiikan jämähtämisen paikoilleen. Meillä ei olisi hirveästi tällaiseen varaa. Metsäteollisuuden ja Nokia-sektorin radikaalit rakennemuutokset huutaisivat pikemminkin aktiivista yhteiskunnallista kehitysprojektia kuin saavutettujen etujen puolustamista ja paikallaan sutimista.
Juuri tämän takia aktiivinen Eurooppa-politiikka on äärimmäisen tärkeää.
Eurooppa on Suomelle helpoin ja tehokkain tie saavuttaa jotain uutta. Jos ja kun Euroopan integraatio saadaan vauhtiin, Suomella on ainutlaatuinen tilaisuus olla mukana eturivissä hyötymästä lähes 500 miljoonan ihmisen yhteistoiminta- ja markkina-alueesta.
Voimakkaasti yhdentyvä ja kehittyvä Eurooppa tarjoaa Suomelle jotain kultaakin kalliimpaa: uusia mahdollisuuksia. Euroopan kehittymisellä on mahdollisuus saada Suomen talouteen ja yhteiskuntakehitykseen paljon kaivattua dynamiikkaa.
Stubbin tärkeä työ ansaitsee kaikkien osapuolten vahvan tuen.
Erityisen ilahduttavaa on ollut nähdä kuinka Vasemmistoliitto on uskaltanut vaientaa puolueensa taantumukselliset euroänkyrät. Puolueelta on erinomaisen rohkea ja suoraselkäinen päätös tunnustaa joidenkin taantumuksellisten ehdokkaittensa EU-kielteisyyden olleen tyhjänpäiväistä uhittelua ja lähteä mukaan Suomen historian Eurooppa-myönteisimpään hallitukseen.
Paavo Arhinmäki on osoittanut olevansa erinomaisen joustava ja visionäärinen vasemmistojohtaja. Hän jos kuka kykenee haastamaan Timo Soinin vasemmalta.
”Stubb” on europerantoa ja tarkoittaa voimakkaan hajuista ulostetta. Paavo saa mennä pyyhkimään.
Ilmoita asiaton viesti
Arhinmäellä itsellään on hyvin vähän yhteistä perinteisten vasurien kanssa. Ahinmäki sopisi paremmin Vihreisiin. Stubb on tiettävästi asunut suurimman osan elämästään ulkomailla. Hän edustaa uutta ns. euvostoeliittiä. Varsinaisen suomalaisuuden kanssa hänellä on aika vähän tekemistä.
Ilmoita asiaton viesti
Stubido haluaa Turkin EU:hun. Onko järjettömämpää ja aikaansa seuraamattomampaa ihmistä olemassa? Turkin kautta syyrialaiset ja kaikki muutkin ’arabipakolaiset’ ovat Euroopassa.
Ne EU-maat, jotka ovat vastaanottaneet muslimeja, katuvat asiaa, koska näistä maista tulleiden lastenlapsetkaan eivät sopeudu Eurooppaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Arhinmäki edustaakin uudistuvaa vasemmistoa, joka ei ole ikäänsä kuollut Neuvostoliiton p…ttä ja on näin ollen idologisesti vapaa ymmärtämään Euroopan edut.
Uskoisin Arhinmäen myös loppujen lopuksi ymmärtävän Nato-jäsenyyden edut. Tämä tosin saattaa joutua odottamaan seuraavaan vaalikauteen.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Arhinmäki taipuu Naton kannalle, luulisin hänen sivarina vaativan yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista.
Ilmoita asiaton viesti
On näitä kokkareita moneen junaan pah
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa olisi, jos kokoomuksen ja Stubbin sekä vasemmistoliiton ja Arhinmäen kautta saadaan viimeinkin käyntiin avoin kansalaiskeskustelu, joka koskee perustuslain ”uudistamista” eli HE 60/2010 ja sen vaikuttavuudesta meihin suomalaisiin.
Sen kauttahan ollaan poistamassa kaikessa hiljaisuudessa kaikki juridiset esteet muun muassa EU-liittovaltioon ja Natoon liittymiselle.
Pohjaa avoimelle kansalaiskeskustelulle, jota ei käyty ennen eduskuntavaaleja eikä näköjään nyt vaalien jälkeenkään, avoimesta netistä hakukoodilla:
he 60/2010 94
Vasemmistoliittohan äänesti tämän maanpetokselliset elementit täyttävän perustuslain ”uudistamisen” ensimmäisessä käsittelyssä hallituksen esitystä vastaan.
Tiedätkö Sinä Ossi tai joku muu sitä, että saiko vasemmistoliitto eri vapauden äänestää perustuslain toisessa käsittelysssä sitä vastaan?
Täältä tuo lupa ei osunut ainakaan minun silmääni:
http://www.valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/ha…
Mikäli siis olen hallitusneuvotteluja ymmärtänyt ja miesten sanaan voi Suomessa vielä luottaa, niin vasemmistoliiton tulee äänestää nykyisen kaltaisen Suomen alasajon puolesta. Kova juttu. Varsinkin, jos tämä vielä kerrotaan vasemmistoliiton kaikille kannattajille ja meille tavan äänestäjille.
Ilmoita asiaton viesti
Euroopan pysyvän vakausrahaston perustaminen, oikeutoimien ulkopuolelle, tai yläpuolelle nostaminen, jättäminen, menee juurikin ennustusten mukaan, eli laittomuus lisääntyy.
Ja mitä isot edellä sitä pienet perässä, jos yhteiskuntaa hallitsevat mekanismit eivät ole avoimia ja laillisia, ei myöskään kansalaisilta voi vaatia lain noudattamista ja niin järjestys katoaa, kaaos on valmis.
Ilmoita asiaton viesti
On sinänsä hienoa, että kokoomuslaiset kiinnostuvat EU-politiikasta. Siellä nimittäin tapahtuu juuri nyt ja paljon.
Tänä aamuna luottoluokituslaitokset hautasivat Saksan ja Kataisen haaveet maksukyvyttömyydestä ilman maksukyvyttömyyttä. Totta kai on naurettavaa, että kolme amerikkalaista firmaa sanelevat EU-asiat, mutta niitä eli halpaa lainarahaa varten Suomenkin hallitusohjelma on laadittu.
Saksan hallitus on vaarassa hajota EU-kysymykseen jo ennen kesälomia. Hallitus on ottanut 211 miljardin euron vastuut EU-maiden veloista ilman minkäänlaista toivoa niiden takaisinmaksusta. Tuuli kääntyy, ja Suomenkin hallituksen ohjenuoraksi tulee 90-sivuisen virkamieshöpötyksen sijasta ”pelastukoon ken voi.”
Toinen mahdollinen reitti velkakorttitalon pikaiseen hajoamiseen on Kreikan opposition vaatimat uudet vaalit Kreikassa. Tänä iltana Ateenassa äänestetään hallituksen luottamuksesta mielenosoittajien piirittämässä parlamenttitalossa.
Ilmoita asiaton viesti
Vähän kansallismielisemmät visionäärit olisivat pitäneet tuotekehityksen Suomessa. Nyt olemme taantuneet bulkin tuottajiksi ja bulkkituotanto on siirretty jo Kiinaan.
EU-myönteisyys on tarkoittanut tukia ilman velvotteita. Kohta se hirttonaru nykäisee.
http://www.talouselama.fi/uutiset/article645209.ece
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. Tämä onkin hallituksen parhaita puolia. Muuten olen hieman pettynyt ohjelmaan, sillä se keskittyy enemmän tuloerojen tasaamiseen kuin kokonaisansioiden nostamiseen. Taloudellisen toimeliaisuuden kannustimet loistavat poissaolollaan.
Sivari Turunen osoitti älylliset lahjansa tai yleisen kiinnostuksen kohteensa kommentillaan. Toivottavasti tämä kommentti ei loukkaa muita sivareita, kuten Halla-ahoa.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän tämä todella taitaa olla, Shemu.
Tällä kaudella talous kasvaa hallitusohjelmasta huolimatta. Ei sen ansiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Eu ei ole tehnyt pelkästään pahoja ratkaisuja, mutta joka tapauksessa lainsäädännön pakottaminen jäsenmaihin ei ole aina positiivinen asia. Kuten tuo julkisen sektorin yksityistäminen ja taloudellisen itsemääräämisoikeuden vieminen.
”Erityisen ilahduttavaa on ollut nähdä kuinka Vasemmistoliitto on uskaltanut vaientaa puolueensa taantumukselliset euroänkyrät.”
Tämä näkyy äänestäjäkatona ko. puolueelle, onkin sitten eri asia minkä kokoisena katona. Noh, kaikkia ei voi nykymaailmassa miellyttää mutta oman puolueen kannattajia kannattaa mielummin kuin toisen puolueen, jos pitää valita. Ennen hallituksen muodostamista Arhinmäki ajoi Soinin rinnalla tiukkaa ja kielteistä EU-politiikkaa, mikä nyt tuli? Niin joo vastuu ja hallitusohjelman sorvaus. Arhinmäen ja kumppaneiden kannattaa miettiä miksi Katainen ja muut ajavat EU-myönteistä politiikkaa, mitä vaikuttavia syitä sieltä taustalta löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
On se jotenkin ahdistavaa, kun joudumme seuraamaan vierestä kuinka Norja näivettyy täysin EU-kielteisyydessään ja Ruotsikin on Euroopan sairas mies ja Pohjois-Koreaan verrattavissa oleva impivaaralainen euro-kielteisyyden vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Huh huh….onpa mielipiteitä! Muutama todella hyvä joukossa. Iloitsen Erkki Tuomiojan paluusta ruoriin, pääsimme eroon hirnahtelevasta hymypojasta. Asiallisuutta on kaivattukin. Muuten en sinänsä toista suurta porvaripuoluettamme SDP:tä oikein diggaa. Toivottavasti ei enää sallita rosvopäällikkö Lipposen puuttua maan asioihin.
Siis porvaripuolue SDP. Niin, miksikä muuksi sitä enää on voinut nimittääkään heidän ratkaisuistaan päätellen. Isoisäni ja isäni kääntyivät varmaan haudassaan kaiken tapahtuneen vuoksi, työväkeä kun olivat koko sydämellään.
Ja entä nyt tämä toinen, vasemmistoliitto! Taas joutuvat paapat kääntymään haudassaan. Sanansasyöjiä nämä vasuritkin, kun ei hallitusneuvotteluissa otettu lainkaan esiin eläkeläisten taitetun indeksin poistamista, vaikka luvattu oli vaalipuheissa.
Ketä tässä enää uskoo ja kehen enää voi luottaa? No, kaksi on, joihin voi. Nimittäin Isä Jumala ja Timo Soini. Miettikääpä sitä.
Ilmoita asiaton viesti