Yksityistetään terveyskeskukset

Vasemmistolaisittain ajattelevien yksi suurimpia kitinän kohteita on terveyspalveluiden yksityistäminen. Palvelut pitää tuottaa ehdottomasti julkisen sektorin voimin ja minkäänasteisen bisneksen tekeminen niillä on pahasta.

Loogisesti tällä samalla ajattelukaavalla ruuantuotannon ja tienrakentamisen pitäisi olla julkisen sektorin yksinoikeus. Sillä kuka kehtaa ottaa rahaa leivän tai maantien kaltaisista välttämättä tarvittavista perustarpeista.

Mitä jos kysyttäisiin asiakkaiden mielipidettä?

Ylen uutisten mukaan Rääkkylän terveyspalveluiden asiakaskunta on erittäin tyytyväinen kunnan kokeiluun. Rääkkylähän ulkoisti sosiaali- ja terveyspalvelunsa Attendo Medionelle. Vasemmistolaisilta meni tästä herne nenään ja alkoi itku ”perusoikeuksien puolesta” kylmiä kapitalisteja vastaan.

Ylen uutinen kertoo Rääkkylän terveyspalveluiden laadun parantuneen merkittävästi. Siinä missä aikanaan oli vaikeuksia päästä hoitoon, nyt ajan saa samana päivänä.

Hämmästyttävästi Rääkkylä säästää palvelumaksuissa miljoona euroa vuodessa. Kunnan koon huomioonottaen määrä ei ole vähäinen.

Syy on kohtuullisen selvä kaikille julkiseen terveydenhuoltoon tutustuneille. Julkiselle palveluntuotanto-organisaatiolle potilaat ovat kulueriä. Mitä nopeammin tästä päästään eroon, sitä enemmän organisaatiolle itselleen jää rahaa oman toimintansa pyörittämiseen.

Yksityisen sektorin toimijoille potilaat ovat tuloeriä. Mitä tehokkaammin potilas hoidetaan, sitä enemmän kassaan kilisee rahaa.

Silläkin on toki merkitystä, että yksityisen sektorin organisaatiot ovat matalia ja tehokkaita.

Meidän kannattaisi vakavasti harkita Rääkkylän mallin laajentamista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu