Videokuvaa Fukushimasta

Fukushiman onnettomuusvoimalan yleistilanteesta on saanut kohtalaisen kuvan seuraamalla IAEA:n, JAIF:n ja Tepcon tilanneraportteja. Niiden avulla on voinut seurata kohtuullisen hyvin kuinka hyökyaallon aiheuttamaa onnettomuutta on pala kerrallaan otettu hallintaan.

IAEA:n YouTubessa jokin aikaa sitten julkaisema video ei ole saanut kotimaisessa mediassa juurikaan julkisuutta. Näinpä se meni minultakin ohi silmien. Niin ikään video tutkimusrobotin kontrollipaneelista on simiä avaava.

Katsokaapa itse. Japsit ovat saaneet voimalan alueelta romuja yllättävän hyvin siivottua.

IAEA:n tarkastuskäynti:

http://www.youtube.com/watch?v=QguilF9sokQ

Tutkimusrobotti Dai-ichi:n kakkosreaktorissa:

http://www.youtube.com/watch?v=UwbbzxH-J48&feature=youtu.be&hd=1&t=1s

* * *

Fukushiman onnettomuuteen kannattaisi suhtautua varsin rauhallisesti. Eli juuri toisin kuin miten muutamat hössöttävät blogaajat ja ”vihreä” Saksa asiaan suhtautuu.

Saksassa päätettiin paniikissa sulkea ydinvoimalat ja nyt maan Vihreä puolue vaatii polttamaan fossiilisia polttoaineita biopolttolaitoksissa kun sähköä ei muuten riitä.

Piraattipuolueen Kärkkäiselle kiitos linkkivinkistä.

Ps. Poikkeuksena blogin yleiseen moderointilinjaan poistan tästä keskutelusta kaikki ns. ”beetasoihtu” -tason viestit kunkin kirjoittajan ensimmäisen viestin jälkeen. Yksi haahuilu sallittakoon esimerkkinä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu