Venäjältä vaadittava maanosto-oikeutta

Venäjä on vastannut Suomen ulkoministeriön noottiin koskien suomalaisten maanosto-oikeutta Karjalassa ja muualla Venäjän rajan puolella.

Vastaus ei ole suomalaisten kannalta kovin miellyttävä.

Venäjä pitää edelleen kiinni maanosto-oikeuden kiellosta ”rajavyöhykkeillään”. Eli käytännössä juuri niillä alueilla, joista suomalaiset olisivat kiinnostuneita ostamaan mökkitontteja.

Venäjän linja ei ole reilu. Suomella ei ole ongelmia antaa venäläisille oikeutta ostaa mökkitontteja, asunto-osakkeita tai muuta maaomaisuutta.

Asia on varsin yksinkertainen.

Suomalaisilla tulisi olla vastavuoroisuuden periaatteen mukaisesti yhtäläinen oikeus ostaa maata ja kiinteistöjä Venäjältä.

Suomen tulee vaatia Venäjältä vastavuoroisuusperiaatteen mukaisesti kansalaisille oikeutta ostaa tontteja, kiinteistöjä ja muuta omaisuutta samoilla periaatteilla kuin mitä venäläiset voivat Suomesta näitä ostaa.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on kehunut julkisuudessa hyvillä Venäjän-suhteillaan. Nyt hänen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan on näytettävä, että he pystyvät vaikuttamaan Venäjään ja edistämään vastavuoroista maanosto-oikeutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu