Kepu tekee itsemurhaa

Voi kehveli minkä tempun Anneli Jäätteenmäki teki puolueelleen jättäessään presidentinvaalit väliin. Jäätteenmäki liittyi maanantaina pitkään listaan kepupoliitikkoja, jotka kieltäytyvät puolueen presidenttiehdokkuudesta. 

Ylen haastattelussa Jäätteenmäki sanoi varsin vähän kierrellen että häntä ei liiemmin nappaa lähteä kisaan jossa palkintona on lähinnä häviö. 

Jäätteenmäen valinta ei olekaan mikään ihme. Kepu rypee pahasti alamaissa, Niinistö on suvereenin ylivoimainen ja porvariehdokkaalla ei ole mitään realistisia mahdollisuuksia Salen haastamiseen.

Tilanne asettaa Kepun erittäin vaikeaan asemaan. Jäätteenmäen päätös käytännössä jättää puolueen tyhjän päälle. Miten ihmeessä maan neljänneksi suurin eduskuntapuolue ei pysty asettamaan omaa presidenttiehdokastaan?

Onko oikeasti niin, että Paavo Väyrysestä leivotaan keskustan ehdokas? Miten ihmeessä Väyrynen voi kuvitella pärjäävänsä, kun häntä hyljeksitään jo omiensakin joukossa? Ainakaan presidentinvaalikiertueesta ei tule kovin rankkaa, kun vieraaksi toivottavia paikallisyhdistyksiä on harvassa.

On Paavosta toki se hyvä puoli, että hän imuroi itselleen eurokriittisten ääniä kruunu-unioni -puheillaan. Nämä ovat kaikki pois Soinilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu