Suomi kuuluu Halukkaiden koalitioon
Vielä hetki sitten näytti siltä, että Eurooppaa ravisteleva
rahamarkkinakriisi olisi saatu hiljalleen otettua haltuun. Sen jälkeen Kreikan
pääministeri lähti hölmöilemään kansanäänestyksellä ja tämä kriisiytti
tilannetta.
Olli Rehnin
johdolla muutaman ongelmallisen Euroopan maan vastuuttomat johtajat pantiin
vaihtoon: Italian ja Kreikan pääministerit joutuivat jättämään paikkansa ja
näiden maiden hallitukset sitoutuivat tiukkoihin talouden säästöihin.
Vahinko oli kuitenkin ehtinyt tapahtua jo: kuluneet viikot
ovat kiristäneet tunnelmaa entisestään ja nyt käynnissä olevalle EU:n
huippukokoukselle on kuin huomaamatta kerääntynyt valtavasti painetta sovun
löytämisestä.
Minulla on ollut kolme hetkeä, kun olen ollut erityisen huolissani talouskriisistä:
- Lehman Brothersin kaatuminen
- Kreikan kansanäänestyshölinät
- EU:n joulukuun 2011 huippukokous
Jos nyt käynnissä oleva EU:n huippukokous epäonnistuu,
meillä on edessämme synkät ajat. Koko manner on vaarassa luisua taantumaan ja vientivetoiselle Suomelle tämä on äärimmäisen vakava paikka.
Meidän tulee tehdä kaikkemme sen eteen, että markkinoiden
usko valtioihin saadaan palautettua. Luottoluokitusten laskeminen, valtionvelan
korkojen nousu ja taloudellisen toimeliaisuuden vähentyminen ovat kaikki meille
myrkkyä.
Aamuisten tietojen mukaan EU on jakautumassa kahtia
suhteessaan kriisin selvittämiseen. On Halukkaiden
koalitio ja Katsomosta huutelevien
joukko. Ensiksimainittu tavoittelee ratkaisuja. Jälkimmäinen tyytyy
esittelemään kritiikkiä ja heittelemään rantapalloja pelikentälle.
Suomen paikka on Halukkaiden
koalitiossa. Jättäytymällä huutelemaan katsomosta emme voita mitään.
On päivänselvää, että Eurooppa
tulee tarvitsemaan tästä ulospääsemiseksi lisää yhteisvastuuta ja kansakuntien
rajat ylittävää päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että
budjettikurista lipsumisesta seuraavat rangaistustoimenpiteet pitää saada
automaattisiksi. Niissä ei voida sallia yhden kansakunnan veto-oikeutta.
Toivoa sopii, että taannoinen vakuushäröily ei ole syönyt
liikaa poliittista pääomaamme.
Tsemppiä Jyrki ja Jutta.
Olette paljon vartijoina.
Tällä hetkellä akuutein kysymysmerkki on, mistä rahat tähän euroalueen pankkien pääomittamiseen. Suomen kanta tulee olla jyrkästi se, että jokainen siivotkoon omat pankkinsa kuntoon.
Jos luvat annetaan noin vain vakausrahastoille tehdä tarvittavat pääomitukset sieltä, me olemme vain tukemassa ULKOMAISIA yksityisiä yrityksiä. Vastaavat rahat voitaisiin käyttää ennemmin vaikka tukemaan KOTIMAISTA teollisuutta.
Taantuma on jo todennäköinen euroalueella, päättävät nuo tuolla mitä haluavat. Automaagiset raipat pitänevät huolen siitä, ettei taantumasta haluta edes lievää, eikä lyhytaikaista.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä siitä, että euroalueen pankkien pääomittaminen kuuluu ensisijaisesti niille maille, joiden pankkeja nämä ovat.
Pankkisektorin pääomittaminen on kuitenkin jopa maille iso juttu ja vakuusrahastoa saatetaan hyvinkin tarvita siihen, että MAAT ja pankkijärjestelmä pidetään pystyssä.
Me emme saa antaa kokonaisen eurooppalaisten maiden kaatua. Siitä syntyisi kauheaa jälkeä.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä ongelmamaat on jo ”tuhottu”. Laitoin viimeiseen blogiini koko n. kymmenvuotisen sirkuksen voittajan esille. Nyt oltaisiin sitten vielä valmiita tukemaan heidän pankkejaan Kreikan, Portugalin yms. maiden velkabisneksen kautta.
Suomella ei ole varaa siihen. Pitääkö se ”käydä haluamassa” BBB- -luokitusten kautta ja ruveta katsomaan, miten kohdallemme sitten osuvat automaattiset rangaistukset putsaavat koko valtiomme?
Olen todellakin samaa mieltä siitä, että eurooppalainen maa, kuten Suomen, kaatuminen tulisi estää. Se edellyttää tarkkaa taloudenpitoa, ei rahojen jakelemista toisten pankeille.
Ilmoita asiaton viesti
Väitteesi ongelmamaiden ”tuhoamisesta” on perusteeton. Yksikään niistä ei ole esimerkiksi vielä laiminlyönyt velkojensa maksua.
Kreikan kohdalla tilanne on lähimmillään tätä, mutta sielläkin on onneksi onnistuttu kiemurtelemaan tilanteesta ulos ”vapaaehtoisella” sopimisella.
Näkemyksesi Saksan ’hyötymisestä’ kriisistä ei tarkastele historiaa riittävän pitkälle. Suosittelen kymmenen vuoden skaalaa. Vielä kymmenen vuotta sitten Saksa oli ”Euroopan sairas mies”. Tämän jälkeen maassa alettiin noudattaa järkevää talouspolitiikkaa ja on niitetty tämän satoa.
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti… Sanoin tuossa juuri, että laitoin kuka tämän n. kymmenvuotisen sirkuksen voittaja on, tilastoja on esillä 10 vuoden ajalta.
Ja mitä sinä kehoitat minua tekemään? Tarkastelemaan asioita 10 vuoden ajalta.
Mä haluan samoja troppeja, mitä sinäkin tunnut olevan vetänyt tänä aamuna. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Ville:
Saksan tärkeimmät kauppakumppanit eivät ole (Italiaa lukuun ottamatta) Etelä-Euroopan maita. On kerta kaikkisen liioiteltua väittää, että niiden velkavetoisuus olisi ollut syynä Saksan talousmenestykseen.
Saksan taloudellisen nousun takana ovat nimen omaan rakenteelliset talousuudistukset, jonka avulla maa on saavuttanut merkittävää kilpailukykyä.
Henri:
Kuvaajissasi työttömyysluvut ovat vuoden ajalta. Suosittelen katsomaan muutoskäppyröitä 10 vuoden ajalta BKT:stä, BKT:n muutoksesta ja työttömyydestä. Vaihtotasetta kannattaa tarkastella prosentteina, niin maiden luontainen kokoero ei pääse hämärtämään skaalaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sivusto ei antanut työttömyyslukuja niiltä ajanjaksoilta, ainoastaan vuoden kuvaajat tulivat valittaviksi. Harkitsin sitä hetken aikaa, mutta mielestäni se kuvaa hyvin sen, mikä maa ”hyötyy” tästä kriisiajastakin.
Vaihtotaseesta kävi tarpeeksi hyvin ilmi se, että Kreikka on miinuksilla, Suomen vaihtotase hyytynyt euroaikana ja Saksan räjähtänyt käsiin. Viittaa siihen ”valuuttaetuun”.
Kaiken lisäksi ING:n laskelmat näyttävät, että seuraava shokki olisi Suomelle pienempi kuin Lehman, vaikka olemme jo luvanneet ja pantanneet (Suomen Pankin kautta) tähän alati pahenevaan kriisiin jo yli sen, mitä käytimme Lehmanin jysäyksen paikkailuun.
Suomelle tässä hullunmyllyssä ei olisi näin ollen mitään järkeä olla mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Pikkuisen selailin espanjalaisia pankkeja, joiden luokitusta ilmeisesti tullaan alentamaan AA:sta A:han.
(el Banco Santander (y su filial Banesto), el BBVA, Caixabank (y su matriz La Caixa), el Banco Sabadell, Ibercaja, Bankinter, Bankia (y su matriz BFA), el Banco Popular, la Kutxa, la BBK, además de la Confederación Española de Cajas de Ahorros )
Ilmoita asiaton viesti
Minusta oli aika mielenkiintoinen maininta tuolla Aamulehdessä:
”Perustuslakivaliokunta linjasi torstaina, ettei Suomen laki salli määräenemmistöpäätöksiä vakausvälinettä koskevassa päätöksenteossa.
Perustuslakivaliokunnan kanta ei ollut yksimielinen. Siihen eivät yhtyneet valiokunnan perussuomalaiset jäsenet eikä kokoomuksen Kimmo Sasi (kok.).”
Minä ymmärrän tuon niin että PS:n mielestäSuomen laki sallii tuon ja niinkuin he ovat vakuutelleet vastustavansa noita asioita.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194709429344/arti…
Ilmoita asiaton viesti
Edustamani puolueen jäsenet halusivat hylätä koko vakaushärvelin. Siksi valiokunnan perussuomalaiset jäsenet jättivät vastalauseen.
Ilmoita asiaton viesti
Helpomminhan he kaatavat koko homman kun äänestys menee nyt 2/3 päätöksellä. Jos he olisvat onnistuneet ja homa olisi mennyt 1/2 päätökselle niin hallitus olisi voinut hoitaa homman omalla painolla. Sitäkö tässä haluttiin? Haluttiin hallituksen selkä eteen ettei tarvitse ottaa sitä vastuuta.
Nyt teillä on tämän hetkisen tilanteen nojalla mahdollisuus kaataa koko EU:n päätös Keskustan kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä vakaushärveli on itse asiassa toissijainen juttu. Automaattiset budjettilaiminlyönnin rangaistukset ovat paljon tärkeämpi saada läpi. Niiden langettamisessa ei saa päästä antamaan yhdellekään maalle veto-oikeutta.
Ilmoita asiaton viesti
Tyhjät tynnyrit kumisevat eniten.
Olet Ossi tosiaan pihalla, tässä älynväläyksiäsi:
”Kreikka ei maksa vielä ”satojen prosenttien lainakorkoa” ja suomalaiset veronmaksajat varsinkaan eivät ”lahjoita rahaa ulkomaille” tai ”lapioi rahaa ahneille pankeille, jotka määrittävät itse korkonsa”.”
”Suomi ei lapio Kreikkaan vastikkeetonta rahaa. Suomi antaa Kreikalle lainaa, josta maksetaan korkoa.
Populistit voisivat jo kohtapuoliin lopettaa roskan suoltamisen ja alkaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä.”
Hah, hah… Kun Kreikan velat vähintäänkin puolitetaan, niin sinne meni suomalaistenkin rahat.
Nyt tämäkin väläytyksesi:
”Sen jälkeen Kreikan pääministeri lähti hölmöilemään kansanäänestyksellä ja tämä kriisiytti tilannetta.”
Tuolla mitättömällä episodilla ei ollut kokonaistilanteeseen MITÄÄN merkitystä. Oletko näin pihalla vai yritätkö keksiä selityksiä jatkuvalle väärässä olollesi?
Naiiviutesi määrä jotenkin hämmästyttää vaatiessasi rinta rottingilla, että suomalaiset ottavat useiden miljardien vastuut kannettavakseen muilta mailta: ”muuten ei kriisistä selvitä”.
Tietysti tilanne pitää ratkaista, mutta ilman suomalaisten veronmaksajien rahoja:
Velkaisten maiden velkoja pitää antaa anteeksi ja siitä kärsivien pankkien kotimaat tarvittaessa pääomittavat omia pankkejaan.
Yksinkertaista ja oikeudenmukaista.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen tutustumaa Kreikka II -sopimukseen. Siinä tehdään *yksityisille* lainoille haircut. Ei julkisille vakuusrahaston kautta myönnetyille.
Ilmoita asiaton viesti
Taloussanomat kirjoittaa näistä Kreikan lainojen anteeksiantamisesta näin:
”Kreikalle luvatun toisen ”pelastuspaketin” piti panna pankit ja muut Kreikan yksityiset rahoittajat kantamaan osa tukirahoituksen taakasta – ja näin virallisesti onkin asian laita. Kyse on kuitenkin ennemmin pankkien paapomisesta, josta niille koituu kelpo tuottoa eikä suinkaan tappioita. Suomi kuuluu tämänkin paapomisen maksajiin.”
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/08/17/t…
Toisekseen, kun se kerran käy noin helposti, että lainaa antaneet pankit kantavat itse luottotappionsa, niin näinhän tämä homma pitääkin hoitaa.
Tosin ilman suomalaisten rahoja ja takauksia.
Harvinaisen yksinkertaista.
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkö olet sitä mieltä, että Suomi tienaa takaamalla ja lainaamalla rahaa Kreikalle?
Ilmoita asiaton viesti
Rommarisanomien juttuja kannattaa aina lukea suolarakeen kanssa. Jos tutustut Kreikka II -pakettiin, siitä käy selvästi esille että mistään paapomisesta ei ole kyse.
Kannattaa muistaa, että valtaosa Kreikan valtionlainoista on *kreikkalaisten* pankkien myöntämiä. Ja tämä on kieltämättä vähän paradoksaalista: Kreikan valtio joutuu tukemaan omia pankkejaan koska se laiminlyö niiden antamien velkojen maksamisen.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikan valtio ei kylläkään tue kreikkalaisia pankkeja. Ei sillä ole varaa. 😀 Siksi siinä ei ole mitään paradoksaalista.
Tuki tulee EKP:lta. Siis meiltä kaikilta.
Ilmoita asiaton viesti
On sillä varaa, jos se saa lainaa.
Kuvio menee Kreikassa seuraavasti:
1. ERVV/EVM lainaa rahaa Kreikan valtiolle.
2. Yksityisten sijoittajien Kreikan valtiolle myöntämistä veloista leikataan puolet pois.
3. Kreikan valtio pääomittaa kreikkalaiset pankit. Jos mukaan ei saada yksityistä rahaa, niiden osakkeet siirtyvät valtion hallintaan ja yksityiset osakkeenomistajat menettävät pankkien osakkeiden arvon (/arvoa). Menetelmä on vähän sama kuin suunnatussa osakeannissa.
4. Joidenkin vuosien päästä kun maailmantalouden tilanne on parantunut, Kreikan valtio myy pankit yksityisille.
Menettely muistuttaa jossain määrin suomalaisten pankkien hoitoa 90-luvun lamassamme.
Ilmoita asiaton viesti
”Budjettikurista seuraavat rangaistustoimenpiteet ”
Kuulostaa ’pelottavalta’. mutta mitähän nuo rangaistustoimenpiteet mahtaisivat olla, ja mikä niiden teho voisi olla ?
Rangaistustoimenpiteenä on jo nyt ollut korkojen nostaminen, luottoluokituksen alentaminen, mutta mitä hyötyä siitä on ollut ? Ei mitään, päinvastoin, kun joku on rähmällään, ei se siitä nouse potkimalla lisää.
Ensin kannustetaan ottamaan velkaa ja riskejä, kun velallinen ei pysty maksamaan, kaksinkertaistetaan velka ja etsitään maksumiehet pakkotoimenpitein muualta.
Koko järjestelmä kelluu epävarmuuden aallokossa, kukaan ei johda, sopimukset eivät pidä.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi rangaistusvaihtoehto voisi olla äänivallan väliaikainen menettäminen tai ääniosuuden merkittävä lasku tietyissä EU-elimissä.
Ajatusleikkinä rangaistus voisi olla esimerkiksi rikkurimaan europarlamentaarikkojen äänivallan kaventaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti
Luuletko tuolla olevan vaikutusta.
Äänivallan menettänyt voi kiristää eroamisella, ja sehän romuttaisi koko systeemin.
Keinoja löytyy aina, sopimusten rikkomisen tielle on jo lähdetty, ei ole merkitystä sillä, mitä nyt sovitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Esitä nyt vielä seuraavaksi, että äänivallan menettää väli-aikaisesti jos aikoo äänestää väärin. Se enää puuttuisi.
Ilmoita asiaton viesti
Kansine, ehkä sopiva rangaistus olisi kieltää korvatulpat kriisikokouksen aikana? 😀
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90785-e…
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin ei ole järkevä osallistua Halukkaiden koalitioon. Sen kannattaa säilyttää oikeus suurempiin alijäämiin kuin Halukkaat ovat nyt sopimassa. Ruotsihan pystyy rahoittamaan nuo alijäämänsä kriisitilanteessa keskuspankkinsa kautta. EMU-mailla ei tuollaista vaihtoehtoa tietenkään enää ole olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Vielä hetki sitten näytti siltä, että Eurooppaa ravisteleva rahamarkkinakriisi olisi saatu hiljalleen otettua haltuun. Sen jälkeen Kreikan pääministeri lähti hölmöilemään kansanäänestyksellä ja tämä kriisiytti tilannetta.”
hohoo! Ei viittiny ees pidemmälle lukea. Kriisi ei missään vaiheessa ole ollut minkäänlaisessa hallussa ja kreikan pääministerin yrityshän ois ollutkin törkeää demokratiaa. Kysyä nyt kansalta otetaanko kurjistamispaketteja vai ei, joten ukko vaihtoon..
ja Suomi maksaa siitä vielä kovan hinnan (”vakuudet”) että saa antaa niille rahaa jota ne ei haluu (eikä suomen kansa haluu antaa) 😉 tää on ihme show..
Ilmoita asiaton viesti
Kuulinko eilen oikein? sanoiko Sasi, että perustuslaki ei voi sitoa pääministeriä??
Ilmoita asiaton viesti
Sitä minäkin suuresti ihmettelin, sanoi suoraan TV uutisissa, että kun on tehtävä tärkeitä EU-päätöksiä perustuslaki pitää ohittaa ,, tai jotain vastaavaa, saattaa löytyä Arenasta!
Täyttyykö rikokseen – jopa valtiorikokseen – yllyttämisen merkit! Olisi kiva tietää, ihme kyllä media on lausunnosta hiljaa kuin kusi sukassa.
Kissus sentään mitä tyyppejä…
Ilmoita asiaton viesti
Se miten me olemme järjestäneet hallitusmuotomme, valtiopäiväjärjestyksemme, kansalaistemme oikeudet ja velvollisuudet eli Suomen kansanvallan perusteet on näille kokoomusquislingeille vain pala paperia, joka kelpaa siihen mihin se kelpaa ja sen jälkeen vessasta alas vedettäväksi.
Halukkailla kokoomuskollaboraattoreilla on niin kiire kumartamaan kiristävää ja kuristavaa Markkina Kuningasta, että semmonen perustuslakivaliokunta oikein suututti Sasin. Mutta ei kai vankkumaton epäusko omaamme ja itseemme ole mitään uuttaa tässä kuningasmielisten kykyporukassa.
Irtisanonkin tässä samalla itseni tästä Mäntylahden ’Halukkaiden Koalitiosta’ eli seteliselkärankaisten nöyristelijöiden suunnattomasta ja mielettömästä jengistä!
t. JJ
Radio-ohjelma Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen)
http://liikuttaa.ning.com/
Ilmoita asiaton viesti
Rahalla ei kyetä paikkaamaan viallista rakennetta kuin hetkellisesti.
Yksi vaihtoehto on Euroopan talousalueen muodostaminen liittovaltioksi. Samalla synnytetään pysyviä tekohengitysmekanismeja heikosti menestyvien alueiden tukemiseksi, joka merkitsee ylikansallista verotusoikeutta. Vaikeaa on hyväksyä tällaista myrkkypilleriä, sillä Suomi on jo nyt yliverotettu maa ja Irlannin ja Kreikan tukemisen jälkeen vielä tukevammin veroansassa. Euroopan liittovaltio siirtää myös itsenäisen Suomen historiaan – seikka, jota voi olla todella vaikeaa hyväksyä alle sadan vuoden itsenäisyyden jälkeen. Liittovaltio ei tule onnistumaan, jos siihen edellytetään mukaan Britanniaa ja Ruotsia. He ovat lukeneet Aisopoonsa riittävän hyvin.
Toinen vaihtoehto rakenteellisten ongelmien hoitamiseen on euroalueen jakautuminen useampaan ryhmään, joilla kullakin voi olla ryhmän sisäinen yhteinen valuutta. On mm. ehdotettu jakoa Pohjoiseen Unioniin ja Kantaeurooppaan, joista mahdolliset syvien ongelmien maat on säälimättä heittety ulos. Olisi kuitenkin realistisempaa harkita kolmea tai neljää talousaluetta, sillä jako Pohjoisen Unionin lisäksi Saksakeskeiseen teolliseen talousalueseen ja Ranskakeskeiseen matkailu- ja kulttuurialueeseen voisi joten kuten toimia. Joitain itäisen Euroopan maita jäisi tosin jakojäännöksiksi, mutta ne voitaisiin ryhmittää ikiomaksi Euroopan sisäseksi kehitysalueeksi, jota pyritään paimentamaan kohti yleiseuroopalaista elintasoa jne.
On älytöntä odottaa pelkän rahan jakamisen tai budjettikurin paikkaavan syviä rakenteellisia ongelmia. Talousalueiden erilaisuus, niiden erilaiset taloussyklit jne. johtavat yhdessä tiukkojen yleissäännösten kanssa koko euroalueeen kilpailukyvyn rapautumiseen aikaa myöten. Onko siihen todellakaan varaa?
Ymmärrän hyvin miksi ekonomistit, varsinkin rahoituslaitosten palkkalistoilla olevat, ovat valmiita puolustamaan laajaa euroaluetta ja euroa kaikin kustannuksin. Rahaahan voidaan tehdä erityisen hyvin kriisien yhteydessä kuten nobelisti Friedman on opettanut. Kuitenkin tämä loputon ja melkoisella varmuudella epäonnistumaan tuomittu euron puolustus tapahtunee lähes täysin muiden kuin tilanteeseen osasyyllisisnä olevien rahoituslaitosten kustantamana.
Euro is still alive and dying, sillä nykymekanismit ja nyt tarjolla olevat mallit suovat pelkkää kärsimysten pitkittämistä. Yhteisen euron kohdalla on pian aika sanoa ”omaiset on nähneet, pannaan arkun kansi kiinni”, sillä pelkällä rahalla ei tätä tilannetta paikata. Syyt ovat syvemmällä ja pelkät oireet ovat nyt pinnassa paikattavina.
Ilmoita asiaton viesti
Markkinavoimat ovat mielenkiintoinen kumppani, ne eivät ole missään neuvottelupöydässä, ainakaan en ole havainnut missään henkilöitä, jotka edustavat markkinavoimia.
Joku pankkiiri jossain ei tiedä sen enempää kuin kukaan muukaan siitä, kuka se on joka reagoi silloin kun markkinavoimat reagoivat. Kaikki kuitenkin odottavat pissi sukassa markkinavoimien reagointia.
Luottoluokituksissa ei ole enää johdonmukaisuutta, asiansa hoitanut ei ole sen enenpää suosiossa, kuin huonosti asiansa hoitanut. Luottoluokitus palvelee jotain muuta tarkoitusta, johdattelee asioita tiettyyn suuntaan, mutta mitä se oikeasti haluaa ?
Jokainen pankkiiri on alamainen tälle oudolle voimalle, joka esim. Liikasen sanojen mukaan ei ole velvollinen ajattelemaan inhimillisesti ollenkaan, vaan huolehtimaan rahamarkkinoiden vakaudesta.
Markkinavoimat ovat inhimilliseen ajatteluun kykenemätön zombi, tunteeton jättiläinhirviö, joka on kasvatettu liian suureksi ja tappaa lopulta myös valmistajansa.
Kultainen kuningas-harkko, joka on ottanut meidät astinlaudakseen.
Ilmoita asiaton viesti
Dari-anne
”Markkinavoimat ovat mielenkiintoinen kumppani, ne eivät ole missään neuvottelupöydässä, ainakaan en ole havainnut missään henkilöitä, jotka edustavat markkinavoimia.”
Herää, HERÄÄ, HERäääää….
TÄMÄN HETKINEN KOKOOMUKSEN HALLITUSVASTUUSSA OLEVA ELIITTI on yhtäkuin markkinavoimien edustama henkilö. Ossi Mäntylahti kuuluu näihin ”epäolentoihin” he saavat palkkansa aikanaan nimityksinä ja palkkiovirkoina. Veroparatiisien kautta siirtyy myös vaalitukea.
Ilmoita asiaton viesti
Valkama
Voi sen noinkin ajatella, mutta minä näen heidät kuitenkin kuuliaisina alamaisina, toisen luokan papistona, jotka palvelevat ’jumalaansa’ tunnollisesti ja saavat siitä leipänsä.
Yrittävät selitellä meille, että Baalille tulee uhrata lisää, muuten koittaa helvetti.
Niinhan ne aina, uskontoja on aina ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Vai on Taloussanomat joku ”rommarilehti”.
No lueppa nyt vaikka mitä Sarkozy ja Katainen juttelee (HS):
”Myös Ruotsi ja Tšekki harkitsevat vielä osallistumistaan sopimukseen. Sopimustekstin pitäisi Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn mukaan olla valmiina maaliskuussa. Sarkozy kehui, että yöllisen väännön seurauksena ”ranskalais–saksalainen esityslista meni kokonaisuudessaan läpi”.
Kataisen mukaan tarkoitus on, että EU-komissiolla olisi rooli talouskurin valvonnassa, vaikka sopimus tehdäänkin varsinaisten EU-toimielinten ulkopuolella.
”Tämä on yksi näistä vaikeimmista kysymyksistä, että miten komission rooli sovitetaan. Mutta lähes yksimielinen näkemys oli se, että instituutiolla pitää olla rooli.”
EU-johtajat ovat Brysselissä pelastamassa yhteisvaluuttaa hajoamiselta. He pääsivät Kataisen mukaan sopuun kaikista keskeisistä talouteen liittyvistä kysymyksistä yön yli kestäneissä neuvotteluissa.”
http://www.hs.fi/talous/Britannia+ja+Unkari+ulos+e…
Suomeksi tämä tarkoittaa seuraavaa:
– Valtiomme peräsimessä olevat quislingit ja maansamyyjät eivät käytä, eivätkä tule käyttämään veto-oikeuttaan.
– Muodostetaan elin, johon ei päde ’yksimielisyys-lauseke’ mutta EUn byrokraatit pääsevät suhmuroimaan, eli kansalliset valtiot jätetään aitioon.
Vain lasku tulee vuorenvarmasti kansallisille valtioille, vaikka kuinka jossakin Bryssässä panisivat hanttiin.
Pitäisi pikaisesti päästä eroon näistä Suomen polvihousuisista kolkkapoikien viiden tähden kenraaleista, jotka puhuvat neuvotteluissa läpiä päähänsä ja luulevat että EU:n sopimukset on jokin Sudenpentujen käsikirja.
Vaikka euro hajoisi ja tulisi kymmenen vuoden lama, niin parempi sekin kuin menettää itsenäisyys peruttamattomasti Keski-Eurooppalaisille päättäjille, joita taas vuorostaan pyörittävät Goldman Sachs & kumppanit.
Todellisuus on todella näin paha kuin mitä tässä kerrotaan:
http://www.youtube.com/watch?v=rgzu9FRCw8Y&feature…
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Jälleen kerran Henri kiteyttää mieilisairauden syvimmän olomuodon Euroopanunioinin toimista.
Meidän politikkojemme toimet olisi syytä viedä valtakunnan oikeuteen: Niinistö, Lipponen, Liikanen, Aho, Vanhanen, Kiviniemi, O.Rehn, Katainen, Urpilainen. Ynnä monet, monet muut.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti demarit käyvät edelleen vaalikampanjaansa perussuomalaisten pelossa. Ei uskalleta tehdä rationaalisia ratkaisuja vaan huudetaan hetkeen huumaan. Lyhytnäköistä.
Puoli-itsenäisen valuutan Ruotsi pärjää yksin, mutta vastaavasti Suomen kokoinen Tanska on Suomea suuremmissa ongelmissa – kumpikin itsenäisen valuutan tie on Suomelle täysin mahdollinen. Näihin maihin verrattuna Suomen talous on vientivetoisempi ja siten erittäin riippuvainen maailmantalouden tuulista. Suomen ei ole hyvä jäädä yksin.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka en demari olekkaan..
Valitettavasti Mikko sinun juttusi oli silkkaa kokoomuspopulismia mitä tässä olemme saaneet kuulla jo jonkin aikaa..
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti ilmeisesti haluaa puolustella Kokoomuksen EU-linjaa, sillä todellisuudessa Suomesta on tullut nopeassa tahdissa ilmeisesti perussuomalaisten paineen takia hankala pikku niskoittelija. Entinen mallioppilas muuttui siis yhtäkkiä luokan häiriköksi.
Ilmoita asiaton viesti
Markkinavoimat.. Jos vientimme on tuontia suurempi, loppuu meiltä tavara ja köyhdymme.
Ilmoita asiaton viesti
OM kirjoittaa omissa lisätiedoissaan mm. ”Vasemmistoliiton Outi Ojala sanoi aikaan hyvin: ”Vahva valtiontalous on köyhän paras turva”. Tämä pitää ehdottomasti paikkansa. Yhteiskunnallisten päättäjien tärkein tehtävä on pitää huolta yhteisistä rahoista ja varallisuudesta sekä siitä, että yhteiskunta toimii hyvin.
…. Aivan liian usein yritetään automatisoida vanhoja prosesseja ja käyttää tietokoneista, kuin ne olisivat vain älykkäitä kirjoituskoneita.
Ei näin. Huono prosessi automatisoimalla tulee vain tuotettua entistä suurempi määrä roskaa automaattisemmin ja nopeammin.”
On kumma juttu, kun mennään euroliiton tasolla ”maksuautomaattiin” onkin OM:lla jo aivan toinen ääni kellossa. Eikö OM:n 12+ IT-kokemus anna mitään valmiuksia muuhun kuin bittitason ajatteluun?
On paksummallakin otsaluulla nähtävissä, että euron tasolla on nyt rakenteilla huono tooimintamalli eli prosessi, jonka tehtävänä on upottaa rahaa pohjattomiin rakenteellisiin reikiin. Se on sama kuin yrittäisi paikata reikiä asfaltissa valuttamalla niihin sulaa pikeä. Hetken se kestää, mutta pian on paikalla ensistäkin isompi reikä.
Yleensä tämänkaltaisessa sirkuksessa syntyy myös yksityiseen taskuun päätyviä sivuvirtoja. Petämme vain itseämme, kun uskomme olevamme jossain ytimessä ja täysin turvassa hyväksikäytöltä.
Jos Suomi hyväksyy ennemmistöpäätökset, olemme jälleeen kerran ajopuuna. Useimmille muille pienille valtioille enemmistöpäätösten hyväksyminen on helppoa, sillä ne ovat todennäköisesti saamapuolella. Enemmistöpäätösten hyväksyminen tulee olemaan suomettumisen uusi versio, jonka vaikutukset ovat myös taloudellisia. Suomella ei ole loputtomiin varaa leikkiä takapihan rikasta poikaa, joka kustantaa muiden leikkikalut ja leikit.
Ilmoita asiaton viesti
Savelius
” Suomen ei ole hyvä jäädä yksin.”
Miten Suomi nyt jäisi yksin, aivan kuin maailma toimisi kostoperiaatteella, ja meidän on pakko olla jonkin yhteisön sisällä, muuten kaikki hylkäävät meidät.
Kuulostaa lestadiolaisuudelta, jos et kuulu joukkoon, sinut eristetään lauman ulkopuolelle, tai kuten aikoinaan kirkon kiroukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Nähdäkseni sveitsiläisillä menee hyvin. Joukkoon kuulumattomilla.
Kaiketi Sveitsissä ei kaikilta turisteilta myöskään kysytä, mitä pidätte meistä.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaan – fundamentalistisen asenteen ja toimintamallin kehikkoa käyttäen voi näiden rahamarkkinalahkon jäsenten toimintaa, saarnaamistaan eli ’ajatteluansa’ lähestyä ja jäsentää.
Ollaan valmiita uhraamaan ja tekemään melkein mitä hyvänsä, jotta rahalle rakennettu perusta ja identiteetti pysyisivät kasassa.
Toki lahkonsa varsinaiset jehut tekevät siinä sivussa hyvää tiliä elleivät suorastaan tahko jättipotteja, kun rahamarkkinalahkon jäseniä sielunhätä korventaa – tavarataivasosuudestaan he ovat valmiita meidän muidenkin taskut tyhjentäen pulittamaan mitä tahansa…
t. JJ
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole näin yksioikoisesta asiasta. En usko kostoihin, mutta en usko, että jatkuva poikittain asettuminen on pitkällä aikavälillä hyvä asia Suomelle.
Tällä hetkelläkin Suomi kuuluu useaan kansainväliseen järjestöön ja joutuu noudattamaan – halusi tai ei – niissä yhteisesti sovittuja asioita. Esimerkkeinä Haagin lapsikaappaussopimukset, Maailman kauppajärjestön (WTO) vapaakauppasopimukset, Euroopan ihmisoikeustuomioistumen päätökset jne.
Ilmoita asiaton viesti
Kansainvälisiin sopimuksiin sovelletaan pacta sunt servanda -periaatetta ja yksipuolisiin muutoksiin suhtaudutaan hyvin kielteisesti.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pacta_sunt_servanda
http://en.wikipedia.org/wiki/Clausula_rebus_sic_st…
Kun Suomi allekirjoittaa jonkun kansainvälisen sopimuksen, suhteellisen tarkkaan on tiedossa, mihin sitoudutaan (ja sitoutuminen tapahtuu vapaaehtoisesti).
Päätöksenteko EU:ssa on hiukan erilaista prosessia.
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Savelius”Tällä hetkelläkin Suomi kuuluu useaan kansainväliseen järjestöön ja joutuu noudattamaan – halusi tai ei – niissä yhteisesti sovittuja asioita. Esimerkkeinä Haagin lapsikaappaussopimukset, Maailman kauppajärjestön (WTO) vapaakauppasopimukset, Euroopan ihmisoikeustuomioistumen päätökset jne.”
Yllä oleva on täyttä diipadaapaa,
EU valtiot k**evat tälläkin hetkellä sopimustensa päälle.
EVVR JA EVM ovat EU:n lainsäädännön mukaan laittomia virityksiä, mutta eihän se ketään paina.
Tässä seurassa ja näissä tunnelmissa meidän on tehtävä kuten muuut sanovat, tai aninakin kuten Mikko Saveliuksesta tuntuu? Ei kiitos.
Herätys…. Kataisen hallituksen on erottava, tai Vasemmistoliitto ja KD on lähdettävä ulos hallitusyhteistyöstä.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuslainen pelottelupuhe. ”Vientivetoinen Suomi… äärimmäisen vakava…” plaa plaa plaa.
Fakta on, että rahat on vähissä Euroopan maissa. Mikäli tästä syystä Suomen vienti kärsii, niin sehän on vain luonnollista. Äärimmäisen vakavaa se ei ole. Miksi muka olisi?
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Kaiketi voisi glopaalisti ajatella, että on elämää muuallakin kuin pienessä Euroopassamme. Kaikki on kiinni siitä, että tuotamme mitä muut tarvitsevat.
Ilmoita asiaton viesti
höpö,höpö. Kaikki ei todellakaan ole siitä kiinni PAITSI jonkun helkkarin typerän ideologian mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti: ”Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että budjettikurista lipsumisesta seuraavat rangaistustoimenpiteet pitää saada automaattisiksi. Niissä ei voida sallia yhden kansakunnan veto-oikeutta.”
Mutta voidaan Saksan ja Ranskan sanelun perusteella sallia kolmen erillisen maan veto-oikeus eli Saksan, Ranskan ja Italian (kaikilla talous kunnossa???)
Ajatteletko Sinä Ossi ennen kirjoittamista koskaan vai tuleeko sitä vain?
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti ei tosiankaan ajattele mitään… Stubbin sanoin: VMP !!!
Ilmoita asiaton viesti
No Mäntylahden talousosaaminenhan on jo useissa blogeissa todettu täysin onnettomaksi, joten siitä ei sen enempää.
Mutta vähän enemmän kuin vähän kiinnittää huomiota se, että Mäntylahti täälläkin on haukkunut Halla-ahoa fasistiksi ja demokratian vastustajaksi, eikä vähiten Halla-ahon Kreikka -lausunnon perusteella.
Nyt sitten Ossi – poika paljasti syvimmän olemuksensa – vetäisi mustan paidan päälle ja sysäsi ilmoille kyseisen aivopierun:
”Olli Rehnin johdolla muutaman ongelmallisen Euroopan maan vastuuttomat johtajat pantiin vaihtoon: Italian ja Kreikan pääministerit joutuivat jättämään paikkansa…”
Siis Mäntylahti on kylmän rauhallisesti sitä mieltä, että demokratian on syytä väistää, koska Johtajamme(meine Fürher) tietävät asiat parhaiten.
Nyt Ossi, kun vielä keksit, miten vaihdetaan tämä Suomen ”vastuuton” oppositio, niin voit olla varma, että Brysselin kotkanpesässä fanfaarien ja loppumattomien suosionosoitusten pauhussa, sinulle lyödään siihen mustan paidan kaulukseen muutama natsa ja sinut nimitetään Euroopan yhtenäisyyden sankariksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta vähän enemmän kuin vähän kiinnittää huomiota se, että Mäntylahti täälläkin on haukkunut Halla-ahoa fasistiksi ja demokratian vastustajaksi, eikä vähiten Halla-ahon Kreikka -lausunnon perusteella.”
”Siis Mäntylahti on kylmän rauhallisesti sitä mieltä, että demokratian on syytä väistää, koska Johtajamme(meine Fürher) tietävät asiat parhaiten.”
Tuokin näkökulma vielä! Siis Ossin kirjoituksesta ei kyllä parhaallakaan tahdolla löydä MITÄÄN hyvää saati järkevää!
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kommentti on erinomainen esimerkki siitä minkälaista tekstiä anonyymeiltä nettinuijilta voi odottaa.
Ilmoita asiaton viesti
EDIT: sekoilin kommenttiketjusta, unohda
Ilmoita asiaton viesti
No, kirjoitin mitä kirjoitin, mutta perusasetelmahan ei muutu:
Olet pahimmanlaatuinen kaksinaismoralisti.
Kun toisaalla…
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/831…
”On suorastaan ällistyttävää miten suuri vaikutusvalta parlamentarismia ja kansanvaltaa halveksuvilla voimilla on perussuomalaisten sisällä. Tämä porukka näkee demokraattisen päätöksenteon tehottomana menetelmänä ja puolustaa keskusjohtoista pakkovaltaa.”
esiinnyt tiukkana demokratia miehenä ja pakkovallan vastustajana.
Niin nyt…
”Olli Rehnin johdolla muutaman ongelmallisen Euroopan maan vastuuttomat johtajat pantiin vaihtoon: Italian ja Kreikan pääministerit joutuivat jättämään paikkansa ja näiden maiden hallitukset sitoutuivat tiukkoihin talouden säästöihin.”
se kelpaakin ihan helvetin hyvin, koska johtajat ovat vastuuttomia !!!
Minulle demokratia merkitsee sitä, että sitä joko on tai ei ole – ei ole mitään välimuotoja. Mitähän se merkitsee sinulle ????
Pitäsiköhän tässä pikkuhiljaa alkaa puhua EU: sta omanlaisenaan ”demokratiana” vähän Venäjän tyyliin.
Tosin Venäjällähän sai sentään äänestää.
Ilmoita asiaton viesti
”Koko manner on vaarassa luisua taantumaan ja vientivetoiselle Suomelle tämä on äärimmäisen vakava paikka.”
Ei Suomen ”poikkeuksellinen riippuvuus viennistä” enää EU;ssa ole mikään argumentti. Sitä taidetaan toistella vanhasta muistista.
USA:han on esimerkki maasta, joka on vähän riippuvainen viennistä. Kuitenkin maassa käydään vilkasta kauppaa osavaltioiden välillä.
Samalla tavalla se menee EU:n tapaisella vapaakauppa-alueella ja erityisesti euromaiden kesken. Oikeastaan voi kysyä, miksi ylipäänsä puhua maista, kun yhtä hyvin voisi puhua vaikka kaupungeista tai muista alueista.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikenlaisia eliittiä nuoleskelevia, ulkoa-ohjautuvan maailmankatsomuksen omaavia, alistumishaluisia ja täysin taistelutahdottomia (/selkärangattomia/epäitsenäisiä/tyhjiä kliseitä hokevia/sovinnaisuutta itsearvona tavoittelevia) ääliöitä maa päällään kantaakin. En vain pysty käsittämään tähän tyyliin ajattelevia ihmisiä, vaikea edes uskoa silmiään kun moista lukee. Ällöttävää.
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylahti ja Sasi kuuluvat Idioottien koalitioon
– tähän väliin muutamakymmen riviä pasukkaa –
Tsemppiä kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Moni haluaa joko tahallaan, tai tietämättään, yksinkertaistaa asioita, mitä ei voi yksinkertaistaa. Kuten vaatimus siitä, että jokainen maa hoitaa pankkiensa pääomituksen itse.
Minkä maalainen pankki on yksi Euroopan suurimmista pankeista oleva Nordea? Sen kotipaikka on Ruotsi, hallituksen puheenjohtaja on suomalainen, ylin johto lähinnä tanskalaisia ja suomalaisia, omistuksesta suurimman siivun vievät ruotsalaiset. Jos Nordea tarvitsee pääomia, kenen pitäisi se hoitaa?
Pankit, kuten muutkin suuryritykset ovat kansainvälisiä. Pankkien toimintaa ohjaava lainsäädäntö on kansallista. Tämä yhtälö ei toimi. Ratkaisu on joko pankkien kansallistaminen tai lainsäädännön ja toimintatapojen yhtenäistäminen. Henkilökohtaisesti en kannata ja usko kansallistamiseen. Siitä on huonoja esimerkkejä ja lisäksi kansallistaminen karkottaa paljon kaivattuja sijoittajia. Kannatan mieluummin sääntöjen yhtenäistämistä ja integraatiota.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli nyt ei ole ihan viime aikoina tullut isoja omistajakauppoja niin Nordean pääomistajia taitaa olla Ruotsin kuningaskunta?
Tässä mielessä maat hoitavat vain juridisen puolen. Ranska pistää SocGenin omistajat maksamaan pääomituksen. Kuka haluaa omistaa pankkia, jos se ei hoida tehtäviään tarkoituksenmukaisesti? En minä ainakaan. Osakkeita tulisi kaupata tämä tiedostaen. Kun ostaa osakkeita, ryhtyy ko. lafkan OMISTAJAKSI. Omistajilla on vastuu. Heillähän on yhtiökokouksissa äänivaltaakin määrittämään, kuka milläkin pallilla istuu luotsaamassa sitä firmaa. Osakkeiden hinta määräytyy siten omistajakandien halusta tavoitella osinkotuottoja.
Nyt, kun hurjat riskit pyritään vetämään osattomien lompakoista pois, muodostuu epäterve tilanne, jossa nimenomaan kyseisen firman omistajia paapotaan.
Onko Kokoomuksen jäsenillä muuten hirmuisesti nillittämistä tällaisen vapaan markkinatalouden peruspelisääntöjä vastaan? Tämä kysymys osoitettakoon avaaja Mäntylahdelle, mutta muutkin kokoomuslaiset saavat kertoa mielipiteensä tästä asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ettei tule väärinkäsityksiä, pyydän, että määrittelet ”pääomistajan”. Ja miten ”pääomistajuus” liittyy yritysten ja pankkien ”kansallisuuteen”.
Esimerkki: voidaanko pääomistajaksi katsoa taho, joka on yrityksen suurin omistaja, mutta omistaa vain 1% osakkeista? Tämä on oleellinen kysymys, jos halutaan jatkaa kenties naivia ja hieman yksinkertaistakin näkemystä pankkien pääomittamisesta ”kansallisesti”.
Nordean suurin omistaja on muuten Sampo konserni, hieman yli 20%. Minkä maalainen on Sampo? Jos Sampo on suomalainen, ja Sampo on ”pääomistaja”, eikö se tee jonkun logiikalla suomalaisista velvollisia pääomittamaan Nordeaa, jos siihen ilmenee tarvetta?
En ole varma, mikä on kunkin ymmärryksen taso kansainvälisestä liiketoiminnasta, mutta yritätkö yllä olevaan viitaten kertoa perusteluineen minkä maalaisia ovat Santander, ING ja Deutsche Bank? Jos vastaa tunteellisesti yhden maan ottamatta selvää omistuksesta, työpaikoista, johdosta, pääkonttorista (tämä on kai maallikoille helpoin tapa), liikevaihdoista alueittain, sivukonttoreista ja etenkin yhteisöveron tuotoista, on vastaus todennäköisesti puutteellinen.
Kansainvälisillä yrityksillä on erittäin harvoin muu kuin nimellinen ”kotimaa”. Rolls-Royce Oy Ab on suuri yhteisöveron maksaja Suomessa, yksi suurimmista. Onko se suomalainen yritys? Onko Nokia suomalainen yritys tässä viitekehyksessä?
Ilmoita asiaton viesti
Ai niin, tarvittaessa voidaan toki selvittää veroviranomaisten tilastoilla se, ”kenen pankista” on kyse. Mutta tämä olkoon sitten se toissijainen metodi. Tuleepahan veronkantomaallekin jotain intressiä seurata, millaista firmaa heidän maaperällään pidetään pystyssä. =)
Ilmoita asiaton viesti
Hilkurin kysymys on aiheellinen.
Periaatteessa ”omistajamaa” löytyy osakkeenomistajien kotipaikoista ja voidaan jakaa näiden suhteessa. Siis esimerkiksi 30% Ruotsista, 20% Suomesta, 40 Tanskasta jne.
Jos pääomitus tehdään suunnatulla osakeannilla, maiden osuudet tulevat suoraan tästä.
Siinä Hilkuri on kyllä aivan oikeassa, että asiaa on varsinkin persuleiristä yksinkertaistettu älyttömän typerästi. Mikään helppo juttu pankkien kansallistaminen tai pääomittaminenkaan eivät ole. (vrt. Case Dexia).
Ilmoita asiaton viesti
Ossilla on näköjään taas ollut hiukan sokerihumala…
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitit 12.10.2011 seuraavasti:
”Suomen tuleva presidentti Sauli Niinistö lausui hetki sitten Verkkouutisten haastattelussa viisaita sanoja. Kreikan kriisissä ei ole kyse mistään eurovaluutan kriisistä. Kyse ihan perinteisestä ylivelkaantumisesta.”
kommentti: Nyt on kysymys ennen kaikkea euroalueella yleisestä ylivelkaantumisesta, jossa velat halutaan yhteisiksi
”Suomi ei pääse tätä kriisiä karkuun minnekään. Me olemme mukana Euroopassa, halusimme sitä tai emme. Suomen kannalta oleellista on miten me hoidamme omalta osaltamme asiaa.”
kommentti: Suomen geopoliittinen asema ei ole muuttunut. Olennaista on lähdemmekö maksamaan muiden velkoja rahoilla, joihin meillä ei ole enää kohta kontrollia.
”Jo elokuun lopulla puolalainen akateemikko, finanssiministeri ja LSE:n kasvatti Jacek Rostowski sanoi näin: ”On vaikea kuvitella mitään, mikä iskisi kovemmin Alankomaiden, Saksan tai Suomen talouteen kuin pankkijärjestelmän kaatuminen jossain euroalueen maassa.”
Samaan aikaan meillä pahaa vauhtia kasvava katudosenttien joukko huutaa ”Eroon EU:sta, eroon eurosta!”.
Minua hämmästyttää suuresti ajattelumalli, jonka mukaan Suomi voisi jotenkin ”suojata” itsensä pysyttelemällä erossa tästä kriisistä. Suomi elää kansainvälisestä kaupasta ja mantereen laajuinen lama olisi meille kitkerää myrkkyä.
Tunnustan myös suoraan, että minua häiritsee kovasti tämä älytön ”vakuudetvakuudetvakuudet” -jankkaus. Onko Suomen paras anti mantereen vakavimpaan kriisiin muka oikeasti ensisijaisesti vain ja ainoastaan oman perseen turvaaminen?”
Kommentti: Se sopimus, jonka perusteella liityimme EU:hun ei sisältänyt euroa. Päätös mennä euroon oli hallituksen antama tiedonanto. Nyt perustuslaki on tullut esteeksi, jotta Sauli Niinistön tapa ei enää toimi. Jyrki Katainen ei voi antaa tiedoksi, että Euroopan Vakausmekanismin veronmaksajien miljardeja voi käyttää ilman yksimielistä, siis myös Eduskunnan päätöstä. Pelkkä ilmoitus olisi täydellinen varkaus muille Euroopan maille, jotka ovat ylivelkaantuneet erikseen meidän Eduskunnaltamme kysymättä. Eduskunta ei vastaa muiden veloista kun ei ole niitä ottanutkaan, tai vastaa siltä osin kuin on taannut niitä.
”Ainoa maa, joka teoriassa voisi edes miettiä eroa eurosta on Saksa. Maa, joka hyötyy eniten euron käyttöönotosta. Hei herätys eurojäärät, mistä ihmeestä te puhutte!
Koko homma on lähtenyt täysin lapasesta, kun populisteilta on hävinnyt suhteellisuudentaju kokonaan.
Kreikan valtionvelka on rahamäärällisesti suuri, mutta täysin hallittavissa ERVV/EVM:n tai eurobondien avulla. Kannattaa katsoa esimerkiksi Wessmanin esitys asiasta.
Kreikan koko valtionvelka on noin 60 % Nordean taseesta. Ja joku huutaa vakavissaan, että lainaa antaneiden pankkien pitäisi antaa mennä konkkaan? Suhteellisuudentaju hoi!
Toistan: ”On vaikea kuvitella mitään, mikä iskisi kovemmin Alankomaiden, Saksan tai Suomen talouteen kuin pankkijärjestelmän kaatuminen jossain euroalueen maassa.””
Kommentti: Katso mitä Iso-Britannia tekee
”Eurooppa ei taatusti tule päästämään pankkijärjestelmäänsä kaatumaan. Yksittäisistä sijoituksista voidaan tehdä turskaa, mutta koko järjestelmän romahtaminen on jo ajatuksenakin yhtä järkevä kuin eurooppalaisten valtioiden välinen sotatila. No way. Pankkeja tullaan pääomittamaan.
Suomi ei lapio Kreikkaan vastikkeetonta rahaa. Suomi antaa Kreikalle lainaa, josta maksetaan korkoa.
Populistit voisivat jo kohtapuoliin lopettaa roskan suoltamisen ja alkaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä.”
Kommentti: No puhutaan sitten. Sijoittajavastuusta ollaan luopumassa. Pian avautuu mahdollisuus maksaa itsensä kipeäksi.
”Taivas ei ole putoamassa. Ja Slovakian ryppyilyillä tuo Suomen kokoinen pikkuvaltio ajaa korkeintaan itseään pois päätöksiä tekevästä joukosta. Kahden prosentin kokoinen maa ei taatusti sanele muulle Euroopalle ultimaattumeita.”
Kommentti: Eikä muu Eurooppa tuhlaa rahojamme ilman Eduskunnan suostumusta. Vaadin kansanäänestystä. Jos Eduskunta ohitetaan, riski vuoden 1918 tyyppisille jäsentenvälisille äänestyspaikkojen ulkopuolisille syvähaastatteluille kasvaa.
Kommentoitu Ossin kirjoitus
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/855…
Ilmoita asiaton viesti
”Minua hämmästyttää suuresti ajattelumalli, jonka mukaan Suomi voisi jotenkin ”suojata” itsensä pysyttelemällä erossa tästä kriisistä. Suomi elää kansainvälisestä kaupasta ja mantereen laajuinen lama olisi meille kitkerää myrkkyä.”
Eihän tässä ole mistään muusta kysymys, kun kumpi on sitten parempi ?
Psysymme mukana turvaamassa Saksan ja Ranskan talouksia vai koitamme turvata oman taloutemme. Kerro omin sanoin, miten tämä kriisi ratkaistaan siten, että lopputulos ei ole meille epäedullinen ?
Muutama päivä sitten Olli Pusa esitti melko selkeän analyysin siitä, mitkä olisivat ne haitat tai hyödyt jos päätäisimme ruveta turvaamaan omaa talouttamme esim. eroamalla eurosta. Tässä maassa ei voi olla kuin yhtä mieltä ja jos se mieli ei osu yksiin vallanpitäjien kanssa alkaa hirvittävä älämölö. Meidän nykyinen edustuksellinen demokratia ei jää kauas vastaavasta demokratiasta Venäjällä.
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikot ja virkamiehet pyrkivät samastamaan itsensä euroon. Heillä saattaa olla euroja enemmän kuin muilla, mutta siinä se onkin. Aivan kuin euro olisi velkakirja, jonka perusteella minulta voisi periä jotain.
Erotaan eurosta! Pelastetaan euro! Höpö höpö. Kansalaiset ovat tehneet paljon työtä yhteisen valuutan eteen ja se on saavuttanut kansalaisten luottamuksen maksuvälineenä. Poliitikoilla olisi iso työ tehdä tuo luottamus tyhjäksi enkä ole lainkaan varma, pystyisivätkö he edes tänä päivänä siihen.
Viimeinen tyhjä bluffi on aina ”pankkijärjestelmän romahtaminen.” Näkevätkö ihmiset todella kotonaan painajaisia siitä, että joku Nordean vätys menettää rahansa? Herätkää hölmöt.
Ilmoita asiaton viesti
Pankkijärjestelmän romahtaessa perustamme oman pankin.
EUn kaatuessa olemme omillamme emmekä maksa kreikkalaistenkin eläkkeitä.
Ilmoita asiaton viesti
Perustakaa vaikka kaksi pankkia. Sellaista idioottia ei tältä planeetalta löydy, joka lainaisi teille rahat suomalaisten eläkkeisiin. Eläkeyhtiöiden ja pankkien taseet ovat nyt jo ilmaa täynnä eikä uusia investointeja tehdä mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli itelleni ikää suodaan niin eläkerahani lienee jo etukäteen sijoitettu eli pörssikeinottelussa pelattu, sillä Suomen kolkkapojilta jymäytetään varmaan meidän eläkerahatkin, koska pisavinoilta se elämän laajempi sivistyksellinen sielullisuus puuttuu ja uupuu. Näiltä meidän polvihousuiltamme nimittäin investointipankkiirien majesteetilliset hahmot ja heidän monissa liemissä keitetty esikuntaväkensä vievät kyllä ihan tahtonsa mukaisesti.
Samanaikaisesti investointipankkiirien rahankeruu ja -poiminta eli ’hoitoalan innovatiivinen kehittäminen’ lienee jo niin hyvin kehittynyt, että niihin pääomasijoittajien innovaatioympäristöihin minulla ei tule olemaan koskaan mitään sijaa eli varaa. Ylipäällikkömmehän palkitsi jo vuonna 2008 vieraan vallan komentajan Suomen Leijonan ritarikunnan komentajaristillä nauhojen kera hyvin suoritetusta terveydenhoitomme valtauksesta ja saavutetusta sillanpääasemasta operaatio Mehiläinen mukaanlukien (Industi Kapital News nro 22/2008, pdf).
Esimerkiksi Tampereella kyllä koitettiin panna hanttiin rahamaailman hyökkäykselle, mutta Tampereenkin hoiva antautui alle neljässä vuodessa (Tampereen Yliopiston sosiaalipolitiikan professori Briitta Koskiaho-Cronström: Kilpailuttamisen vaikutuksia: Sosiaalipoliittisten palvelujen kulttuurin murros kohti dualismia, pdf) eli näin kauan kesti, kun ihmisten keskinäisten yhdistysten hoivan eetos ja kieli saatiin tuhotuksi ja hävitetyksi eli vaihdetuksi korroptoituneeseen ja komprementoituun markkinahöpötykseen eli PowerPointtien ISO 9001:2000, RAI, ROI, toiminnanohjaus- ja laatujärjestelmä horinaan ja jorinaan, jossa ei ole enää kyse hoivasta vaan jonka ainoa tarkoitusperä on vuosineljänneksittäinen viivan alisen maksimointi eli viivan ylisten rimanalitustoimenpiteiden tulosten kotiuttaminen veroparatiisien suojiin hinnalla millä hyvänsä.
Rahan radikaalivallankumouksen parhain päin selittämiseksi ja edelleen asemoimiseksi tarvitaankin taitavien ja kovapalkkaisten ammattivalehtelijoiden ja -lobbaajien divisioonat, joidenka tuottamasta sisällöstä eli propagandasta saamme nauttia kasvatuksen, koulutuksen, työelämän, politiikan, hoivan, oikeuslaitoksen jne. sektoreilla, mutta ennen kaikkea keskittyneen media-apparaatin tuottamana 24/7 höpötyksenä, joita mediastenografimme myös ’uutisiksi’ ja ’journalismiksi’ kutsuvat.
Tätä rahan radikaalivallankumousta ovat teknisesti tukemassa tekesimme ja sitramme, joiden eli meidän rahoituksellamme vanhuksiemme vaippojen punnitsemisprosessit saadaan hyvään ICT-ohjattuun ISO-hallintaan.
Eli kai ne keskinäisten sitoumuksiemme piirit ja porukat, joihin kuuluvat ovat valmiita lunastamaan keskinäiset lupauksensa – vaikkapa sitten allekirjoitettujen paperipalasten muodossa on luotava uudelleen uusina tähän aikaan sovitettuina versioina.
Saksassa näitä keskinäisten lupausten lunastamisen – antamisen ja saamisen paikallisia piirejä eli paikallisvaluuttoja on jo lukuisia euron rinnalla. Eräs esimerkki on Baijerin Chiemseen järviseudun paikallisraha Chiemgaur, joka elää ja voi hyvin. The Guardian lehden 23.9.2011 Local currencies the German way: the chiemgauer artikkeli kertoo, että Regiogeld-organisaation mukaan Saksassa on 28 toimivaa paikallisrahaa ja lisäksi 37 paikallista valuuttaa on jo suunnitteilla. Kuten Mikä Maailmaa Liikuttaa porukkamme Jukka Sjöstedt kysyy Kellä on tekijänoikeus rahaan? Kenen väärä raha on käypäistä?
Jos joku rupeaisi puuhaamaan keskinäisen lupausten ja lunastuksen piirejä vaikkapa hoivahomman merkeissä, niin ilmoittaudun talkoohengessä porukkaan mukaan. Rahoitusalan kokemusta minulla ei ole, mikä lienee tässä tilanteessa vain eduksi, mutta muuten ihan edustava CVni löytyy täältä. Kolkkapoikiemme huseeraamisen ja €uro-kiristyksen ja kurituksen varaan kun minua ei oikein huvittaisi jättäytyä…
Otaniemen opetusten mukaisesti hyvistä prujuista se aina alkaa eli taustaksi Mikael Kallavuon erinomaiset kirjoitukset japanilaisesta Fureai Kippu keskinäisen hoivan rahastosta Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmän sähköpostilistalta. Taustaksi myös Kallavuon paikallisrahojen historiaa ja sveitsiläistä WIR-rahan menestystarinaa kiteyttävä teksti.
Tämä vastaukseni Snellmanille kasvoi näköjään sen verran, että laitoin sen myös omaksi blokikseen.
t. JJ
Radio-ohjelma Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen)
http://liikuttaa.ning.com/
Ilmoita asiaton viesti
”Kansalaiset ovat tehneet paljon työtä yhteisen valuutan eteen ja se on saavuttanut kansalaisten luottamuksen maksuvälineenä. Poliitikoilla olisi iso työ tehdä tuo luottamus tyhjäksi enkä ole lainkaan varma, pystyisivätkö he edes tänä päivänä siihen.”
On ihan sama mikä sen rahan nimi on kunhan sillä saa kaupasta ruokaa ja alkosta viinaa.
Siinä olen kanssasi samaa mieltä, herätkää hölmöt.
Ilmoita asiaton viesti
”9.12.2011 13:57 Eno Le Nuija
No Mäntylahden talousosaaminenhan on jo useissa blogeissa todettu täysin onnettomaksi, joten siitä ei sen enempää.
Mutta vähän enemmän kuin vähän kiinnittää huomiota se, että Mäntylahti täälläkin on haukkunut Halla-ahoa fasistiksi ja demokratian vastustajaksi, eikä vähiten Halla-ahon Kreikka -lausunnon perusteella.
Nyt sitten Ossi – poika paljasti syvimmän olemuksensa – vetäisi mustan paidan päälle ja sysäsi ilmoille kyseisen aivopierun:
”Olli Rehnin johdolla muutaman ongelmallisen Euroopan maan vastuuttomat johtajat pantiin vaihtoon: Italian ja Kreikan pääministerit joutuivat jättämään paikkansa…”
Siis Mäntylahti on kylmän rauhallisesti sitä mieltä, että demokratian on syytä väistää, koska Johtajamme(meine Fürher) tietävät asiat parhaiten.
Nyt Ossi, kun vielä keksit, miten vaihdetaan tämä Suomen ”vastuuton” oppositio, niin voit olla varma, että Brysselin kotkanpesässä fanfaarien ja loppumattomien suosionosoitusten pauhussa, sinulle lyödään siihen mustan paidan kaulukseen muutama natsa ja sinut nimitetään Euroopan yhtenäisyyden sankariksi.
9.12.2011 21:14 Ossi Mäntylahti
Tämä kommentti on erinomainen esimerkki siitä minkälaista tekstiä anonyymeiltä nettinuijilta voi odottaa.”
10.12.2011 13:51 Eno Le Nuija
3 pistettä
No, kirjoitin mitä kirjoitin, mutta perusasetelmahan ei muutu:
Olet pahimmanlaatuinen kaksinaismoralisti.
Kun toisaalla…
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/831……
”On suorastaan ällistyttävää miten suuri vaikutusvalta parlamentarismia ja kansanvaltaa halveksuvilla voimilla on perussuomalaisten sisällä. Tämä porukka näkee demokraattisen päätöksenteon tehottomana menetelmänä ja puolustaa keskusjohtoista pakkovaltaa.”
esiinnyt tiukkana demokratia miehenä ja pakkovallan vastustajana.
Niin nyt…
”Olli Rehnin johdolla muutaman ongelmallisen Euroopan maan vastuuttomat johtajat pantiin vaihtoon: Italian ja Kreikan pääministerit joutuivat jättämään paikkansa ja näiden maiden hallitukset sitoutuivat tiukkoihin talouden säästöihin.”
se kelpaakin ihan helvetin hyvin, koska johtajat ovat vastuuttomia !!!
Minulle demokratia merkitsee sitä, että sitä joko on tai ei ole – ei ole mitään välimuotoja. Mitähän se merkitsee sinulle ????
Pitäsiköhän tässä pikkuhiljaa alkaa puhua EU: sta omanlaisenaan ”demokratiana” vähän Venäjän tyyliin.
Tosin Venäjällähän sai sentään äänestää.
Laitanpa tänne alaskin, että tulee asia selväkis niillekkin, jotka eivät jaksa tuolta välistä lukea…
Ilmoita asiaton viesti
Äläpä Le Nuija viitsi. Olen kommenttien suhteen pitkämielinen, mutta teknisiä siivoustoimenpiteitä en karta. Spammaamista en hyväksy.
Ilmoita asiaton viesti
ai jos lainaan yhden päällikkösi sanontaa:
”vittu mitä paskaa!!!” Se on okei???
Ja mitä muuten kokoomus siitä saa että lapio meidän suomalaisten veromarkat konkurssimaidet/pankkien pohjattomaan nieluun? Parempia/hyvätuloisempia eu-”töitä”? Koska eihän tossa teiän touhus mitään järkeä ole..
Ilmoita asiaton viesti
Heh, vai tekninen siivous ja spammi ? 🙂
Miten nyt tuntuu siltä, että kun olet jäänyt housut kintuissa kiinni ristiriitaisuuksista, niin haluat luontevasti sensuroida sen nimityksellä ”tekninen siivous”.
Ehkä nyt kannattaisi kuitenkin selvittää tuo ristiriitaisuus, ennenkuin se uskottavuus katoaa lopullisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Eno!! Otin huvikseen kuvakaappauksn jos tää ******** alkaa deletoimaan kommentteja. ;D
Ilmoita asiaton viesti
Sama täällä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Mut mä en vieläkään ymmärrä miks nää pikku kokoomustyypit horisee että -saattaa olla että tulee vain pieni talouskasvu, ym. bullshittiä? Kaikki muut tietää ja puhuu että koko talous menee koht romukoppaan. Onko nää nuoremmat aivopesty hokemaan tota kuraa?
Ilmoita asiaton viesti
f
Ilmoita asiaton viesti