Halla-aho tukee Haavistoa

Perussuomalaisten kohukansanedustaja Jussi Halla-aho on juuri julkaissut blogikirjoituksen, jossa hän pohtii ehdokasasetteluja. Ehdokkaista Halla-aho aikoo oikeasti viran puolesta äänestää Soinia, mutta kehuu vuolaasti myös Paavo Väyrystä, Sari Essayahia ja — Pekka Haavistoa.

Halla-aho kehuu Haavistoa seuraavasti:

Pekka Haavisto on useista vääristä mielipiteistään huolimatta miellyttävä, edustava ja asioista perillä. Hän suhtautuu useimmiten kohteliaasti myös toista mieltä oleviin, mitä ei voi sanoa muista kukkahattuleiriä edustavista ehdokkaista. Uskon, että hänestä tulisi erittäin sovitteleva ja sopua rakentava presidentti, johon useimmat olisivat vielä kuuden vuoden päästä tyytyväisiä. Myös hänen puolisonsa Nexar Antonio Flores olisi mitä mielenkiintoisin First Lady. En tosin tiedä, kättelisivätkö muslimimaiden diplomaatit häntä itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Myös Essayah saa Halla-aholta suitsutusta:

Sari Essayah kuuluu niihin harvoihin ehdokkaisiin, joilla on ollut esimerkiksi EU:n ongelmiin liittyen niin filosofisesti kuin substantiaalisestikin merkittävää sanottavaa. Lisäksi hän vaikuttaa vilpittömältä, moraaliselta ja empaattiselta, ja on ehdokkaista hyvännäköisin (mihin ei tosin paljon tarvita). Toisin kuin monia muita uskonnottomia, hihhulivakaumukset eivät häiritse minua lainkaan niin kauan kuin niistä ei seuraa hihhulipolitiikkaa. Pidän myös kummallisena, että ”vapaamielinen” lehdistö, jolle mikään ei ole niin pyhää kuin uskonnollisten tunteiden loukkaamattomuus, pieksee niin Soinia kuin Essayahiakin kuin vierasta sikaa juuri näiden uskonnollisten tunteiden vuoksi. Essayahilla on kuitenkin vähän samanlainen ongelma kuin Arto Lahdella aikanaan: pätevin ei välttämättä ole myyvin, pikemminkin päinvastoin.

Halla-aho on kuitenkin turhan vaatimaton selittäessään oikeaa syytään Soinin äänestämiseen.

Halla-ahon mukaan Soinilla olisi hauskimmat uudenvuodenpuheet.

Tämä on varmasti aivan totta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu