Asevelvollisuus häpäisee sotaveteraanit

Talvi- ja jatkosodat käytiin, jotta suomalaiset voisivat elää vapaudessa, tasa-arvossa ja länsimaisessa elämänmuodossa. Nyt kuitenkin nämä arvot ovat uhattuna.

Kuka niitä uhkaa? Valitettavasti se sama instituutio, joka on jo kerran urhoollisesti puolustanut kaikkia suomalaisia ulkoiselta orjuuttaamiselta.

Yleinen asevelvollisuus on haamu, joka kummittelee ja traumatisoi 2010-luvun Suomea, ja sen uhkakuvat kahlitsevat kokonaiset suomalaisten miessukupolvet menneisyydeen painolasteihin.

Aselvollisuuteen perustuva armeija on kerran ollut hieno asia, mutta nykymaailmassa se uhkaa suomalaisten vapautta, tasa-arvoa ja länsimaisia arvoja. Asevelvollisuus on sisäinen uhka Suomen kansalaisille; jos annamme sen määrittää elämäämme, mitään ulkoista uhkaa ei tarvita.

Yleisestä asevelvollisuudesta kynsin ja hampain kiinnipitäminen – aikana, jolloin se on vanhentunut instituutio – häpäisee sotaveteraanien muiston, sillä se tekee Suomesta vähemmän vapaan, tasa-arvoisen, modernin ja länsimaisen maan.

Armeijan sisällä olevan asehullun blokin mukaan, jota valitettavasti tukee laaja joukko armeijan käyneitä miehiä ja armeijasta vapautuksen saaneita naisia, armeija ei ole rakennettu turvaamaan suomalaisten vapautta ja länsimaisia arvoja, esim. tehokkaaseen ammattiarmeijaan perustuen, vaan orjuuttamaan suomalaisia turhaan ja kalliiseen ”moraalia kasvattavaan” pakkotyöhön, joka kohtelee miehiä ja naisia epätasa-arvoisesti, sekä ajamaan Suomea kauemmas yleislänsimaalaisesta kehityksestä, johon kuuluu luonnollisesti asevelvollisuudesta luopuminen, NATO-yhteistyö ja eurooppalaisen puolustusyhteistyön kehittäminen.

Yleisestä asevelvollisuudesta on suurimmassa osaa Eurooppaa luovuttu (kuten maailmalla laajemmaltikin), ja siellä, missä asevelvollisuus on jäljellä, on se selvästi Suomea valikoivampaa, eikä suinkaan koko (mies)ikäluokkaa koskeva.

Asevelvollisuudesta luopuminen on merkki modernisaatiosta ja länsimaisista arvoista, koska se osoittaa, että emme anna armeijakurin määrätä elämää rauhan aikana, ja että olemme valmiita uudistamaan armeijaan kustannustehokkaaksi, tasa-arvoiseksi, moderniksi ja kansainväliseksi.

Ainostaan suuressa osaa kehittymätöntä, ei-länsimaista ja autoritääristä maailmaa asevelvollisuudesta halutaan pitää kiinni, koska siellä koko yhteiskunta halutaan alistaa armeijan vallan alle. Esim. Turkissa ja Egyptissä armeija usein ottaa vallan ja syrjäyttää demokratian. Näissä maissa on myös käytössä asevelvollisuus Suomen tapaan.

Onneksi varsinaisen armeijan vallankaappauksen uhka on olematon täällä kylmässä pohjoisessa. Mutta halutaanko Suomeenkin niin vahva kyseenalaistamisen yläpuolella oleva armeija, että se kokee – demokratiavajeesta kärsivien maiden tapaan – omaksi oikeudekseen ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin ja tukahduttaa sekä herjata toisinajattelijoita? Valitettavasti sellaisen armeijan olemme saaneet – kaikkine niinä loistavine miehineen ja naisineen joita onneksi armeijasta vielä löytyy.

Länsimaisen käytännön mukaan armeijan rooli ei ole ottaa kantaa puolustuspoliittisiin kysymyksiin – kuten siihen, tulisiko Suomen liittyä Natoon, hyökätä Viroon tai siirtyä ammattiarmeijaan – ja kuitenkin armeijan propagandakoneisto on lanseerannut vahvan kampanjan asevelvollisuuden säilyttämisen puolesta. Tämä on häpeällistä kansanvallan halveksuntaa. 

Sotaveteraanien muisto ansaitsee parempaa. Haudataan jo se Talvisodan haamu ikuiseen lepoon.

Luopumalla asevelvollisuudesta voimme rakentaa yhteistuumin uskottavan, tehokkaan puolustuksen, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, ammattimaisuuteen, tehokkuuteen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Vapauden, tasa-arvon ja tehokkaan puolustuskyvyn puolesta: Kiitos 1939-1945.

Kansalaisaloitteen asevelvollisuuden lakkauttamisen puolesta (”Ohi on!”) voi allekirjoittaa osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/468

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu