EU:sta liittovaltio heti – Tarvitaan kuitenkin oikeudenmukaisuutta

Yhteistyö on voimaa. Vastakkainasettelulla ja itsekkäällä ja ahneella omien etujen ajamisella ei ikinä pärjää. Ei voi vaatia, että saisi kaiken. Ei saa uskoa harhaan, että on turvassa, kun ajaa vain oman ryhmän etuja. Pitää tajuta, että pitkällä tähtäimellä yhteistyöllä kaikki tulevat rikkaaksi ja maapallosta tulee parempi paikka elää.

Jos Euroopan Unionista tulisi liittovaltio, koko EU:n kehitys, valta, nopeus ja voima kasvaisi yhtä suureksi kuin Yhdysvaltojen ja Kiinan. EU voisi esimerkiksi ottaa käytännössä velkaa rajattomasti USA:n tyyliin ja tämä tarkottaisi sitä, että käytännössä kaikkien EU-maiden velka- ja taloushuolet poistuisivat. Liittovaltio EU:ssa lisäksi koko EU-aluetta voitaisiin suunnitella tehokkaammin yhteistyötä maksimoiden. Esimerkiksi voisimme miettiä eri maiden erikoistumista ja resursseja, työvoiman ja resurssien allokointia maiden välillä, jokaikisen EU-alueen kaupungin tarpeellisuutta ja tarkoitusta, hyödyllistä infrastruktuuria, maankäyttöä, kaikkien kustannusten minimointia ja kaiken muun arvolisän maksimointia.

Tämä kaikki tarkottaisi, että kaikkien EU-alueen ihmisten elintaso kasvaisi ja tulevaisuus olisi turvattu. Myös siis suomalaiset hyötyisivät paljon: laadukas terveydenhuolto ja koulutus olisi edelleenkin kaikkien saatavilla, eläkkeitä ei tarvitsisi leikata, veroja ei tarvitsisi nostaa vaan niitä voisi pikemminkin laskea, ihmisillä olisi varaa elämiseen ja asuntoon, köyhien määrä vähenisi, hyviä työpaikkoja olisi edelleen saatavilla ja yhteiskunnassa olisi turvaverkkoja elämän kriisien varalle. Eli siis, liittovaltio EU:n myötä Suomen rakenteelliset ongelmat poistuisivat, väestön ikääntyminen ei olisi ongelma, työvoimaa tulisi saataville, turvallisuusongelmat ja -kustannukset poistuisivat ja investointeihin ja yhteiskunnan uudistamiseen olisi varaa.

Perussuomalaiset ovat hyvin nostaneet esiin EU:n ja euron ongelmia. Ongelmat on myönnettävä mutta pitää tajuta, että ne johtuvat loppujen lopuksi siitä, että EU ei ole liittovaltio. Perussuomalaisten ongelmana on lyhytnäköisyys, yhteistyön arvokkuuden ymmärtämättömyys, itsekäs ajattelutapa ja valehtelu tavallisten suomalaisten hyvinvoinnin turvaamisesta. Perussuomalaiset päättäjät haluavat vain itselleen vaurautta, mukavaa elämää ja muita hyötyjä hyväksikäyttämällä suomalaisten kriisejä, ahdinkoa, köyhyyttä ja pelkoja. Perussuomalaiset siis eivät halua a) turvata suomalaisten hyvinvointia eivätkä halua b) luoda maailmasta parempaa paikkaa elää.

PS:n mainitsemia ongelmakohtia EU:ssa ja ratkaisut niihin:
1) Eri kulttuurit ja kielet: Ratkaisu on automaattinen kielenkääntäminen teknologian avulla.
2) Ilmaisen rahan jakaminen: Ratkaisuja ovat lainapainotteisuus ja vaatimukset ja seuranta rahan käytöstä.
3) Suomalaisten vallan puute EU:ssa: Ratkaisu on, että ne, jotka elävät tehokkaimmin ja joiden talous on kunnossa saavat eniten valtaa.

Kaikki ongelmat on tehty ratkaistavaksi. Ei kannata yrittää lyhytnäköisesti ajaa vain omaa etua sillä se ei ole ratkaisu mihinkään ongelmaan ja itsekkyys itsessään on ongelma, mikä aiheuttaa pidemmällä aikavälillä vain lisää ongelmia ja köyhyyttä.

Liittovaltiota vastustamalla vastustat tavallisten ja köyhien suomalaisten hyvinvoinnin parantamista ja tuomitset kaikki suomalaiset ikuiseen onnettomuuteen, köyhyyteen ja niukkuuteen. Siinä vaiheessa myös vähäiset osaajat ja varakkaat muuttavat Suomesta pois. Syrjäiseen ja kylmään saarekkeeseen tulisi talouden totaalinen romahdus, nälänhätä ja pula ihan kaikesta. Älä siis toivo Suomesta Euroopan Pohjois-Koreaa vaan kannata vauraampaa, turvatumpaa ja mahdollisuuksia täynnä olevaa liittovaltiota!

0
p3truss
Sitoutumaton Espoo

Kauppatieteen maisteri (KTM) Aalto-yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu