Ilmastonmuutoksen todellinen syypää on ylipopulaatio

Miksi näissä ilmastonmuutosta käsittelevissä jutuissa ei puhuta ongelmien todellisesta syystä, eli ylipopulaatiosta?

Muilla kuin ylipopulaatiota karsivilla ilmastoystävällisillä toimilla (esim. päästöjen vähentäminen, ekologisuus, kasvisruoka) ei ikinä pystytä pysäyttämään ilmastonmuutosta, koska ihmisten pitää joka tapauksessa kuluttaa. Puhutaan paljon kaikenlaisista ilmastoystävällisistä keinoista, joita ihmiset voivat tehdä, mutta oikeasti nämä kaikki ovat vain pientä näpertelyä ilmastonmuutoksen ehkäisyssä – eli hoidetaan oireita eikä itse syyllistä. Se syyllinen on ylipopulaatio.

Eli ihmisten määrä on ongelma, koska jokaisen ihmisen pitää kuluttaa saadakseen tyydyttävän elintason. Kulutus taas saastuttaa ja on se mikä aiheuttaa ilmastonmuutoksen.

Jos maapallolla olisi ihmisiä vaikkapa 500 miljoonaa niin heistä jokainen voisi olla erittäin vauras ja hyvinvoiva, koska elintasokakkua (eli maapallon rajallisia resursseja) ei tarvitsisi jakaa niin monelle.

Nykyinen ihmismäärä on täysin kestämätön. Kauhistuttaa vielä miten joidenkin ennusteiden mukaan maapallon väestön ennustetaan nousevan yli 10 miljardiin ihmiseen.

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi meidän siis pitäisikin kontrolloida maapallon väkilukua. Tässä tapauksessa rauhanomaisia keinoja on vain kaksi: syntyvyyden kontrollointi ja kuolevaisuuden kontrollointi. Mutta jos ihmisten määrää kontrolloidaan niin se pitää toteuttaa jokaikisessä maassa, jotta epäreilua kilpailua eri maiden välille ei synny. YK:n päätöksellä voisi globaalisti rajoittaa syntyvien lapsien lukumäärää: otettaisiin käyttöön yhden lapsen politiikka koko maapallossa. Toisaalta taas YK:n päätöksellä eutanasian voisi globaalisti sallia yli 65-vuotiaille, mikä vähentäisi taakkana olevien ikäihmisten määrää.

Muistan kuinka kerran juttelin erään ilmastoaktivistin kanssa. Hän totesi, että parhaiten maapallolla menisi jos jokaikinen ihminen tappaisi itsensä. Sanoin heti, että en itse ikinä sanoisi noin, koska ihminen on elämän huipentuma älykkyyden takia.

Ihmisten lukumäärää rajoittamalla estäisimme siis ilmastonmuutoksen, mutta myös lisäisimme muiden eliöiden mahdollisuuksia elää tällä maapallolla.

Ilmastonmuutoksen ehkäisyssä tulee kiire. Meidän tulee pitää tämä maapallo elinkelpoisena mahdollisimman pitkään.

+6
p3truss
Sitoutumaton Espoo

Kauppatieteen maisteri (KTM) Aalto-yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu