Miksi ihmisillä on valtava halu saada lapsia?

Pohdin useasti elämän tarkoitusta, kiinnostuksen kohteitani ja sitä miksi ihmiset sortuvat tuhlaukseen eli turhuuteen.

Koen, että viime kädessä elämän tarkoitus on usko Jumalaan tai Jumaliin. Kiinnostuksen kohteeni taas liittyvät tieteeseen – koen, että tiede on aina vienyt ihmiskuntaa eteenpäin ja tarjonnut hyödyllistä ajanvietettä. Ajattelen, että ehkä Jumalakin on tieteilijä. Tuhlauksen (eli turhuuden) miettiminen taas liittyy kauppatieteiden opintoihini. Markkinatalous luo meille paljon turhia haluja, emmekä muista keskittyä vain tarpeisiin.

Pohditaas tällä kertaa lapsien tekemistä. Ajatustyöni päätteeksi tulin siihen lopputulokseen, että lapsien teko on halu – ei tarve.

Miksi siis ihmisillä on valtava halu saada lapsia? Jokaisella on vain yksi elämä, eli rajallinen määrä aikaa. Jos tekee lapsia niin sekä ajan että rahan joutuu käyttämään lapsiin. Jos taas ei ole lapsia voi investoida itseensä – oman elintason nostamiseen ja itsensä kehittämiseen. Lapsista ei siis tule muuta kuin kustannuksia.

Kaikki kuolee kuitenkin. Kun kuolema kohtaa, millään maanpäällisellä ei olekaan enää merkitystä. Jos taas joku argumentoi, että lapset huolehtivat sinusta kun olet vanha, niin minä itse en haluaisi elää yli 75v – nuoruus on se aika johon kannattaa panostaa ja josta kannattaa nauttia.

Saattaa olla, että lapsia tehdään, koska seksi tuntuu hyvältä. On niin taivaallista saada orgasmeja. Lapset sitten syntyvät vähän kuin vahingossa – päätetään, että tällä kertaa ei enää ehkäistä (jos se on edes mahdollista) ja tehdään ne lapset kun on vielä mahdollista. Toisaalta taas lapsia entisaikaan tarvittiin tulevaisuuden työvoimaksi ja oman elintason turvaamiseksi – erityisesti silloin kun teknologia oli vielä kehittymätöntä.

Mutta en usko, että esim. taivaspaikan voisi varata lapsia tekemällä. En väitä, että lapsien teko ei olisi hyödyllistä yhteiskunnan kannalta. Pohdin vain, että lapset ovat kuitenkin loppujen lopuksi halu. Ja mitä tänne maanpäälle viimekädessä edes jää – aurinkokin sammuu jossain vaiheessa ja tuhoaa kaiken tieltään. Miksi siis elämme?: Jotta löytäisimme uskon Jumalaan tai Jumaliin.

0
p3truss
Sitoutumaton Espoo

Kauppatieteen maisteri (KTM) Aalto-yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu