Minun ratkaisut asumiskustannuksiin ja säästeliäs minimalistinen elämäntyyli

Minä olen minimalisti ja säästeliäs saituri. Minimalismi tarkoittaa minulle sitä, että minulla on vain laatutavaroita ja pystyn kantamaan koko omaisuuteni mukanani (poislukien pyykkiteline, kirjat, opiskelutuoli, retkipöytä, mikro ja sänky). Miten kannan kaiken mukanani? Yksinkertaisesti: 1) iso matkalaukku vasempaan käteen, 2) vedenpitävä vaatesäkki oikeaan käteen, 3) rinkka taakse, 4) reppu eteen, 5) kuntosalikassi pään yli, 6) vaatteet ja takki missä paljon taskuja ja 7) vyölaukku. Säästeliäisyys tarkoittaa sitä, että minimoin kaiken tuhlauksen (aika, energia ja raha).

Käytännössä tarvitsen asuntoa vain 1) sähkön saamiseksi, 2) turvaksi kylmyydeltä, 3) wc-tarpeisiin ja 4) tavaroiden säilytykseen. Suihkussa voin käydä kuntosalilla.

Olen miettinyt miten haluaisin elää, kun vanhempani eivät voi enää auttaa minua. Vaihtoehtoja on neljä: 1) vuokra-asuminen, 2) velka ja omistusasuminen, 3) asuntovaunu ja leirintäalue ja 4) asunnottomuus. Vuokralla en haluaisi asua sillä kaikki rahat menisi käytännössä ”hukkaan” vain sen takia, että saisin mukavan elämäntyylin. Omistusasumisen esteenä on se, että en halua joutua velkaloukkuun ja työelämän oravanpyörään. Jäljelle jää siis asuntovaunu ja asunnottomuus. Näistä asuntovaunu-elämä maksaa enemmän mutta on realistisempi. Asunnottomana joutuisin turvautumaan esimerkiksi yhteiskunnan ja ihmisten apuun ja kirjastoihin.

Sähköä saa mistä vain jos on valmis olemaan maksava asiakas (esim. jossakin kahvilassa opiskelee). Usein riittää, että ostaa jotain pientä. Eli sähkö-ongelma on ratkaistu. Kylmyydeltä voi suojautua oikealla vaatetuksella ja asunnottomien yösijoissa. Wc-tarpeita varten kannattaa pitää kasattavaa ämpäriä mukana ja olla valmis maksamaan pienistä tuotteista, että saa käyttää jonkun yrityksen wc:tä. Viimeinen ongelma on tavaroiden säilytys. Käytännössä minun pitää vain luopua sängystäni, opiskelutuolistani, pyykkitelineestä, kirjoista, retkipöydästä ja mikrosta. Kirjat on toivottavasti tulevaisuudessa kaikki Internetissä, eli kirjoja ei tarvitse kantaa mukana.

Saattaa olla, että yhdistelen jotenkin asuntovaunun, leirintäalueen elämän ja asunnottomuuden.

Minulla on projekti ”HumanHouse”, minkä tarkoitus on rakentaa erittäin halpoja ja varastomaisia jaettuja asumistiloja, missä saa sähköä, missä voi suojautua pakkasilta nukkumisen aikana ja missä on kaikki tarpeelliset jaetut asiat; eli suihkut, wc:t, keittiö, pyykinpesu ja pyykinkuivaus.

Nyrkkisääntöjä:
1) Älä ikinä hanki mitään turhaa ja ylimääräistä tavaraa.
2) Minimoi painolasti laadukkailla tavaroilla
3) Maksimoi tavaroiden laatu ja helppo liikutettavuus
4) Elä aina ”sosiaalipummi”-elämäntyylillä. Jos se on jollekin mahdollista, se on myös sinulle. Rahat kannattaa käyttää esim. velkojen poismaksuun, opiskeluun ja investointeihin. Kun elät säästeliäästi, et ole myöskään niin riippuvainen työstäsi ja kestät mahdollisen työttömyyden paremmin.
5) Minimoi ajantuhlaus ja opiskele joka päivä. Yritä löytää hyvät paikat opiskella.

+2
p3truss
Sitoutumaton Espoo

Kauppatieteen maisteri (KTM) Aalto-yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu