No Waste Human – ihmiset No Waste Societyssä

Minulla on projekti nimeltä ”No Waste Society” ja sen tarkoitus on tehdä tulevaisuuden yhteiskunnista ympäristöystävällisempiä, tuottavampia, tehokkaampia ja säästäväisempiä. Projekti syntyi ajatustyön seurauksena, kun huomasin nykyisen kapitalistisen yhteiskunnan aiheuttamat ongelmat. Esimerkiksi meillä on kapitalismin seurauksena ilmastonmuutos, niukkojen resurssien ylikulutus, ympäristön saastuminen, eliöiden sukupuuttoja, ihmispotentiaalien menetyksiä, tehoton yhteiskunta, yhteistyötä ei ole maksimoitu, jne.

Koko No Waste yhteiskunnan kantava nyrkkisääntö on ”Aina minimoi tuhlaus”. Ihmiset voivat tuhlata joko aikaa (omaa tai muiden) tai energiaa (eli maapallon niukkoja resursseja). No Waste yhteiskunnan jäsenet ovat No Waste ihmisiä.

No Waste yhteiskunta korostaa No Waste ihmisille seuraavia asioita:
1) Tuhlauksen minimoinnin tärkeys pitää tajuta.
2) Aina pitää maksimoida tuottavuus ja tehokkuus. Jokaikinen minuutti on tärkeä. Älä ole ikinä laiska.
3) Yhteistyön ja luottamuksen voimalla toimii koko yhteiskunta.
4) Itsensä kehittäminen pitää omaksua osaksi elämää.
5) Aina pitää olla valmis oppimaan.
6) Korostetaan ongelmanratkaisutaitoja.
7) Mieti onko ympäristössäsi ajan tai energian tuhlausta. Ympäristöön kuuluu kaikki ihmiset, rakennukset, infrastruktuuri, luonnonvarat ja muut eliöt.
8) Raha on vain työkalu. Elämässä rahaa tärkeämpää on hyödyntää ahkeruuden voimaa ja maksimoida tuottavuus ja tehokkuus. Ahkeruuden voimalla saavutetaan ihmisen todellinen potentiaali riippumatta siitä mitkä ovat ihmisen mielenkiinnon kohteet ja työrooli.
9) Viihteen ja taiteen pitää olla opettavaista.
10) Liiallinen nautinto ja mukavuudenhaluisuus on laiskuutta ja tuhlausta.
11) Elämässä onnellisuuden löytää ahkeruuden elintasoa luovan voiman tajuamalla. Mitä enemmän teet, sitä onnellisempi olet.
12) Muista terveelliset elämäntavat ja säännöllinen liikunta.
13) Ihminen on todellinen vaurauden lähde ja jokaisessa ihmisessä on potentiaalia.
14) Kunnioita lakia. Tämä tekee ihmisestä hyvän.

Kaikista tärkeintä on, että No Waste ihmiset tajuavat tuhlauksen minimoinnin tärkeyden. Koko yhteiskunta, kulttuuri ja koulutussysteemi on rakennettu maksimoimaan ihmisen henkistä pääomaa ja opettamaan miksi tuhlausta pitää välttää. Esimerkiksi seuraavat voisivat olla hyviä kysymyksiä: ”Jos et halua tuhlata omaa aikaasi, niin miksi sitten tuhlaisit muiden aikaa?”, ”Jos et halua huonoa elintasoa, niin miksi tuhlaisit yhteistä energiaa ja vaarantaisit samalla muiden ihmisten elintason?”, ”Jos et halua tehdä turhaa työtä, niin miksi muiden pitäisi tehdä sitä?”, ”Jos et halua olla paha, niin miksi olet laiska?” ja ”Jos et halua kokea ikävyyksiä, miksi et tee maailmasta parempaa paikkaa ahkeruuden voimalla?”. No Waste ihmiset tajuavat, että kaikki tuotteet ja palvelut on tehnyt joku ihminen ja siihen on mennyt jonkun ihmisen aikaa. Lisäksi tuotteen tai palvelun tuottamiseen on mennyt maapallon niukkoja resursseja. Jos kuluttaa turhaan tai esim. rikkoo jotakin, niin sitten kaikki hyödykkeen eteen tehty aika ja energia menee hukkaan. Haluaisitko sinä tehdä työtä tuhlaajien elintason nostamiseksi samalla tietäen, että menetät ainutlaatuista aikaasi ja lisäksi pilaat ympäristön? Mikä on työn tarkoitus jos kaikki menee tuhlaukseen, sen sijaan, että maailmasta tulisi parempi paikka? Miksi sinä olet laiska ihminen mutta samalla kuitenkin vaadit, että sinulla olisi varaa hyödykkeisiin? Miksi sinä olet aina valmis ottamaan, mutta et antamaan? Miksi et halua saavuttaa todellista potentiaaliasi ahkeruuden voimalla ja silti vaadit itsellesi kaikkea hyvää, helppoa ja mukavuudenhaluista elämää?

No Waste ihminen aina miettii mitä voisi tehdä enemmän ja paremmin. No Waste ihmiset haluavat käyttää jokaikisen minuutin tehokkaasti ja maksimoida oman tuottavuutensa, sillä tämä on ainut tapa tehdä maailmasta parempi paikka elää.

Kaikista parhaimmat No Waste ihmiset pyrkivät olemaan ”God human” ihmistyyppejä, joilla on ”God mindset”. Kirjoitin näistä aiheista edellisessä kirjoituksessani. God ihmiset ovat eräänlaisia superihmisiä, malliesimerkkejä kaikille. Nämä superihmiset pyrkivät kaikin tavoin saavuttamaan todellisen potentiaalinsa maksimoimalla tehokkuutta ja tuottavuutta. God ihmiset arvostavat aikaa enemmän kuin mitään muuta ja käsittävät kaiken ajantuhlauksen, mukavuudenhaluisuuden ja laiskottelun olevan pahuutta ja syntiä. God ihminen pyrkii perfektionismiin ja tajuaa, että elämä on ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa olevansa paratiisin arvoinen.

Miksi tarvitsemme No Waste Societyä ja No Waste ihmisiä? Jotta ihmiskunta ei olisi vaarassa ja elämä jatkuisi maapallolla mahdollisimman pitkään. Tällä hetkellä elämme kestämättömästi, olemme laiskoja, ahneita ja itsekkäitä, tykkäämme nautinnoista ja mukavuudenhaluisesta elämästä ja haluamme päästä mahdollisimman helpolla kuitenkin vaatien itselleen varallisuutta ja mahdollisimman hyvää elintasoa. Meidän pitäisi tajuta, että meidän pitäisi yrittää luoda rajallisella ajallamme parempaa tulevaisuutta ahkeruuden voimaa hyödyntäen.

Vähemmän vaatimuksia ja valitusta.
Vähemmän ahneutta ja itsekkyyttä.
Vähemmän nautintoja ja mukavuudenhaluisuutta.

Enemmän kurinalaisuutta ja henkistä kasvua.
Enemmän tekoja ja ahkeruutta.
Enemmän muiden auttamista ja paremman tulevaisuuden luomista.

0
p3truss
Sitoutumaton Espoo

Kauppatieteen maisteri (KTM) Aalto-yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu