Pelillistäminen avuksi turhuuden ja tuhlauksen välttelyyn

Haluan, että otamme käyttöön kaikki mahdolliset keinot turhuuden ja tuhlauksen välttämiseksi. Yhteiskunnallinen muutos on aloitettava niin nopeasti kuin mahdollista, koska resurssit ovat niukat. Kun ajatellaan pitkällä tähtäimellä niin turhuudesta tulee hyvin vaarallista. Meidän pitää pelastaa maapallo ja pysäyttää ilmastonmuutos.

Pelillistäminen tarkoittaa pelielementtien tuomista muualle kuin peleihin.

Turhuudesta ja tuhlauksesta pitää siis päästä eroon. Se on kuitenkin vaikeaa. En tykkää kieltää asioita (niinkuin diktaattori). Kieltämisen sijaan haluan että 1) ihmiset ymmärtävät ja että 2) yhteiskunnassa on kannustimia.

Yksi pelielementti voisi olla ansiotittelit (kuten esim. maisterin tai tohtorin tutkinto). Näitä ansiotitteleitä arvostetaan ja ne kertovat statuksen yhteiskunnassa. Yksi ansiotitteli voisi olla esim. ”Säästänyt X vuotta”.

Arvostus titteleihin tulisi yhteiskunnallisten kannustimien kautta. Esim. henkilö voisi saada 10€ joka kuukausi per säästetty vuosi. Eli esim. ”Säästänyt 50 vuotta” tittelin omistaja saisi 500€ kuukaudessa ilmaista rahaa.

Säästämistä valvottaisiin ostoslistoja tarkkailemalla (nykyäänkin kaikki transaktiot tallentuvat tiliotteisiin). Käteisen käyttöä ei voi valvoa, mutta tehokkaassa yhteiskunnassa ei ole käteistä (koska käteisen valmistamiseen menee energiaa ja aikaa, käteisen huoltoinfraan menee energiaa ja aikaa, käteinen mahdollistaa rikollisuuden ja korruption, …).

Kuulostiko kirjoitus hullulta? Ehkä. Mutta tykkään unelmoida. En halua elää yhteiskunnassa enkä taloudessa mikä ei ole kestävä. Haluan ratkaista ongelmia. Haluan auttaa. Haluan tehdä jotakin merkityksellistä.

Voit liittyä säästäjien joukkoon esim. seuraamalla Twitter-tiliäni tai YouTube-kanavaani. Toivottavasti et sorru turhuuteen etkä tuhlaa! Onnea.

p3truss

I'm realist but idealism is the guideline. A friend of science and facts: these unite the people. 103kg, 185cm, born in 1994, Bachelor of Business. I like to study and learn. I love food and science. I don't like to waste my, or others, time or money. I'm single. Never had sex or female-friend.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu