Keiden joukossa seisot, niiden joukossa kaadut

Nyt on alkanut resurssisotien aika, joka tuskin päättyy sataan vuoteen.  Ensimmäisiä merkkejä oli Venezuelan saarto, ja USA pystyykin vetäytymään vain Afganistanin kaltaisista kuivista umpiperistä – silloinkin tieto kulkee ison organisaation läpi hitaasti, ja päätökssä kestää parikymmentä vuotta. Ukrainassa pyritään Venäjän valtaamiseen siten, että tarina on sopiva (se on jo leivottu sopivaksi ja pulla on jo uunissa, nyt pitää vain katsoa, ettei uuni räjähdä).

[2] Ihmiskunta elää öljystä ja meillä on väestönkasvun ryntäys suhteessa energiantuotantoon. Logistinen energiasumma on laajempi käsite, mutta ohessa kuva siitä:
https://www.resilience.org/wp-content/uploads/files/images/figure12.JPG

[3] Raakaöljyn hinta nousi heti, kun maailmantalous yritti toipua koronahämmingistä. Energia on kasvun rajoittumisen takana.

[4] Ruuan hinta riippuu suoraan öljyn hinnasta. Muitakin vaikuttajia on (laajat kadot mm.), mutta nämä tasoittuvat vuosien myötä pois.

[5] Iranin ja Venezuelan sanktioista johtuva estetty kapasiteetti on vain 10 % (3 vs. 30 M barrels per day) maailman raakaöljytuotannosta.

[8] Venäjä on tämän hetken (ennen Ukrainaa) aidoin öljynviejä: viennin ja oman kulutuksen erotus on 4 MBD siinä missä koko Lähi-Itä (USA:n pitkään huolella kurmuuttama öljyhiekkalaatikko) yltää vain n. 3.5 MBD:hen.  USA on tässä porukassa pikkutekijä (0.7 MBD), joka paukuttaa peltirumpua tyhjenevien shale oil -kenttien keskellä.

–> [9] Nyt on alkanut pitkä resurssisotien aika. Epäonnistuneita valtioita alkaa löytyä muualtakin kuin Afrikasta. Poliittiset valintapolut osoittavat vastakkaisiin suuntiin ja median tärkein funktio tulee olemaan vallanpitäjien pitäminen vallassa.

( https://ourfiniteworld.com/2022/04/21/the-world-has-a-major-crude-oil-problem-expect-conflict-ahead/ )

Uskon itse, että nykyihminen kaikessa materiaalisen elämänhallinnan puutteessaan tunnistaa oman turvattomuutensa ja kiltisti alistuu mihin tahansa alkaen oman ajattelun tukahduttamisesta. Kapinayritykset jäävät pelkiksi tussahduksiksi Convoyn tapaan, ja pieni Suomikin on valinnut elää sen 35-40 %:n porukan kanssa, jonka asema tulee olemaan tukalin (paljon porukkaa liian korkealla elintasolla ilman kosketusta elämisen perusmekanismeihin).

+2
paavonevalainen
Kristillisdemokraatit Turku

Poliittisesti täysin kokematon. Ilmeisesti liikaa mielipiteitä, niitä riittää toisillekin. Nato- ja eurovastainen, anarkistisuusindeksi 84. Pyrkii Suomen johtavien disinformaattorien joukkoon, on mahdollinen piilopersu tai ainakin myötäilijä. Harkitsee eläkepäivien viettoa poliittisena mielipidevankina Suomessa. Tukee Janne Kejon pyrkimystä Suomen uudeksi Pentti Linkolaksi. Annetaan toistaiseksi kulkea vapaana, mutta otetaan huostaan poikkeusaikojen tullessa. Rokottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu