Koronavirus ja me

Sain Wikipediasta coronaviruksesta oirehtijoiden aikasarjan ja se olii tikkusuora logaritmisella asteikolla. Siitä oli helppo ekstrapoloida tilanne 6.3.2020: 10 miljardia sairastunutta! Jäljellä oleva terve väestö joko reagoi ,uuttaen arkeaan, tai on muuten vain korpikuusen alla kyykkiviä, kerran vuodessa maalikylässä käyviä jääriä (miehet muuten sairastuvat todennäköisemmin kun naiset).  Ja valmiiksi huonokuntoiset sairastuvat ensin, ja hyväkuntoiset eivät ehkä ollenkaan.

Tästä sitten tuli mieleen, mikä olisi oikea henkilökohtainen strategia, kun tällainen lievähkö pandemia uhkaa: pitäisikö paeta salolammen rantaan näkkileipälasti mukanaan? Tässä tapauksessa, koska kuolleisuus on alle 5 % ja oireisiin vastaava hoito tehoaa, vastaus on päinvastainen. Kannattaa pyrkiä sairastumaan mahdollisimman aikaisin, kun sairaalakapasiteettia on vielä tarjolla.

Parhaita mahdollisuuksia tähän on tietysti ulkomaanmatka. Vietnam, Kiina jne. ovat ykköskohteita, mutta jos kotimaassa pitää olla, yliopistot, jotkin kansainväliset yritykset kuten Kone oy ja näissä työskentelevien tuttavuus avaaavat nopeimman tien vielä vapaalle teho-osastolle.

paavonevalainen

Poliittisesti täysin kokematon. Ilmeisesti liikaa mielipiteitä, niitä riittää toisillekin. Ainoa yhteiskunnallinen toiminta rajoittunut Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Turun toimintaryhmän aktiivijäsenyyteen. Nato- ja eurovastainen, anarkistisuusindeksi 84. Putinin lakkautetun trolliarmeijan ex-jäsenyys, mahdollinen piilopersu tai ainakin myötäilijä. Harkitsee eläkepäivien viettoa poliittisena mielipidevankina Suomessa. Annetaan toistaiseksi kulkea vapaana, mutta otetaan huostaan poikkeusaikojen tullessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu