Mitä pöpö duunaa?

Sairaalainfektiot ovat nousussa kautta maailman. Resistentit kannat ovat nostamassa päätään. Tämä merkitsee sitä, että mikä tahansa sairaalareissu, mutta etenkin palovammat ja hengitystiehommelt voivat käydä hengen päälle. Alla lista alan johtavista pöpöistä:

  • staphylococcus aureus (MRSA), methicillin -resistentti
  • clostridium difficile (antibioottiresistentti)
  • candida auris, sieni, joka voi kaataa koko ihmiskunnan, jos niikseen sattuu, vaikka astui näyttämölle vasta 2009. Tavattoman vaikea tappaa, koska on sienenä meille niin läheistä sukua, että jos sen tappaa, tappaa samalla kantajan. kestää pinnoilla pitempään kuin 18 päivää.
  • aspergillus fumigatus, tavattoman yleinen, hyökkää nimenomaan alentuneen immuniteetin omaavia vastaan. Varsinkin luomumaatalouden vihollinen numero yksi.
  • candida glabrata, aiheuttaa verenkiertojärjestelmän tulehduksia

Koronapotilaat ovat herkkiä sienitulehduksille (CAPA, covid-19:aan liittyvä hengitysteiden aspergillosis) ja varmaan moni on kuollutkin tällaisesta tuplaslaagista. Samoin korona ja A. fumigatus ovat tappava yhdistelmä.  Yllättävä tutkimustulos on, että sienitulehduksia vastaan voi kasvattaa vastustuskykyä hankkimalla jalkasienen. Ota yhteys lähimpään jalkasienihenkilöön, tee pikku haava varpaaseen, vaiva tarttuu parhaiten avohaavatartuntana.

Onko siis ihmiskunta jakautumassa kahteen kastiin: niihin, joilla on jalkasieni, ja niihin, joilla ei ole? Tarvittaisiinko mm. sairaaloita ja ryhmämatkoja varten erityinen jalkasienikortti? Voivatko jalkasienen omaavat perustaa toiminimen ja jakaa tartuntaa muille? Mitä sanoo viranomainen?

+6
paavonevalainen
Kristillisdemokraatit Turku

Poliittisesti täysin kokematon. Ilmeisesti liikaa mielipiteitä, niitä riittää toisillekin. Nato- ja eurovastainen, anarkistisuusindeksi 84. Pyrkii Suomen johtavien disinformaattorien joukkoon, on mahdollinen piilopersu tai ainakin myötäilijä. Harkitsee eläkepäivien viettoa poliittisena mielipidevankina Suomessa. Tukee Janne Kejon pyrkimystä Suomen uudeksi Pentti Linkolaksi. Annetaan toistaiseksi kulkea vapaana, mutta otetaan huostaan poikkeusaikojen tullessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu