Väkijoukon viisaus

Minua kovasti askarruttaa länsijohdon (suppeimmillaan Bidenin ohjastiimi, Macron ja kuka milloinkin poskettomuuskisan satunnainen semifinalisti) tulevaisuuskuva. Miten ihmeessä he aikovat saada nuorisomme asekuntoisiksi ja yhteiskunnan kotirintamakelpoiseksi? Kun puhutaan sodasta ja piiskataan porukka rintamalle, puhutaan huoltovarmuudesta ja se nyt on kuralla.

Voin sieluni silmin nähdä mahdolliset kehityskulut. Laitethan kaikki maksukortit kiinni ja otetaan töpseli irti puhelinmastoista ja se on siinä. Sitten jaetaan porukka pystyviin ja tarpeettomiin. Kansalainen tottelee, koska muuten ei saa ruokaa! Tarpeettomat viedään leireille. Australian koronavankilat ovat kallis vaihtoehto; siellä oli kiiltävää aaltopeltiä ja uutta järeää verkkoaitaa. Suomen saaret voisivat olla ratkaisu…  Ahvenanmanner, Kemiönsaari, Hailuoto ja Raippaluoto, Soisalo, Kerimäensaari. Nuo kaksi viimeistä tarvitsevat pikkuisen piikkilankaa, ja sillat voi nopeasti mosauttaa pois Uuden Sotatilayhteiskunnan tieltä.

Ja kun kansalainen on tallessa, ei ole väliä vaikka ruoka loppuisikin. Eivätpähän ala mekkaloida ja heitellä katutiiliä. Ne, jotka eivät pysty juoksuhautoihin, päätyvät joukkohautoihin.

Ainoa ongelma on oikeastaan tuo sotimispuolii. Sotaa ei ole ehditty automatisoida kyllin pitkälle. Vielä tarvitaan porukkaa. Ukrainankin ongelma on, että siellä täällä rintamalla on manuaalista räiskimistä ja hässäköintiä. Kumma kyllä, Venäjä ei vieläkään ole yrittänyt tosissaan, heillä lienee sama ongelma kuin lännessä: vain pieni osa väestöstä kelpaa tykinruuaksi, ja yhteiskunnalla ei ole sellaista poikkeusolojen joustavuutta kuin 1940 -luvulla. Edessä on siis farssimainen sota, jollaisia on ollut aina, kun sotateknologia kehittyy vauhdilla ja poliitikot eivät ole tehneet pännäpuuhia oikein. Tulee mieleen Meksikon ja Ranskan sota, jossa guerillatoiminta oli avainasemassa. Pieni Meksiko pärjäsi aika hyvin suurvaltaa vastaan, ja materiaaliset vahingot pysyivät pienenä.

Luulenpa melkein, että Suomenkin tapauksessa kansalaistottelemattomuus ja pienimuotoinen nyreys olisivat parhaat aseet. Tuo ensin Venäjän suuntaan, sitten loppuvaiheessa Naton suuntaan. Kyllä se siitä. Mutta ne poliitikot, jotka ymmärtävät yhteiskuntien haurauden, voivat olla halukkaita pistämään kaiken päreiksi (machiavellistinen luonne tuhoaa sen, mitä ei voi pitää). Niin eiköhän vaan odoteta rauhassa sitä, että koko maailma palaa. Rauhassa odottelu on helppoa, koska meillä on maaginen media, joka pystyy nostamaan pelot esiin silloin kun ei ole tarvetta (nähty on jo parikin kertaa). Kyllä sellainen media pystyy pitämään pelot poissa silloin kun pelättävää on.

paavonevalainen
Kristillisdemokraatit Turku

Poliittisesti täysin kokematon. Ilmeisesti liikaa mielipiteitä, niitä riittää toisillekin. Nato- ja eurovastainen, anarkistisuusindeksi 84. Pyrkii Suomen johtavien disinformaattorien joukkoon. Harkitsee juuri alkaneiden eläkepäiviensä viettoa poliittisena mielipidevankina Suomessa. Twitter Blue Checkmarkin haltija! Sellaista ei ole edes Valkoisella Talolla! Annetaan toistaiseksi kulkea vapaana, mutta otetaan huostaan poikkeusaikojen tullessa. Rokottamaton, muunmielipiteinen, mainstreamfobikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu