Valtakunta hevosesta!

Siihen aikaan, kun kuningasvalta horjui ja aateliset saivat enemmän sananvaltaa, oli tyypillistä, että jokin myyttinen teko menneisyydessä (oli esi-isä autellut hiukan kuningasta hevosen selkään rintamalla, tai toi nenäliinan, kun nenästä tuli verta) oikeutti aatelissuvulle suuren vallansiirron myöhemmin. Kyseessä oli metafyysinen perustelu. Aatelisvereen sisältyi jo sinänsä magiaa ja vallan alkemiaa, mutta uusmyyttinen taso tuotiin esiin, ja se toimi sekä hoviprotokollassa että yhteiskunnassa. Uusi aatelisvalta pureutui sitkeästi yhteiskunnan rakenteisiin, ja jotkin sen hammasrivijäljet ovat yhä nähtävissä kartanoiden kurkihirsissä ja pääkaupunkien pylväiköissä.

Oman aikamme kertomukset ja maailmankuvat ovat sodassa keskenään. Tämä ehkä siksi, että vanhat tarinat eivät ilmiselvästi enää toimi. Nyt meillä on ihmiskunnan pelastaminen kokoamalla valta luottoasiantuntijoiden siunaamana vihreille politrukeille, jotka ohjaavat ylikansallista, yhteistä kohtaloamme seremoniallisin välinein, kuten hilliveroin ja sähköautoveroalennuksin. Tässä on myyttinen mitta maksimissaan. On myös uhka idästä – yllättävä, koko maailmaa hamuileva valta, jonka tarinat ovat outoja ja ratifioimattomia, ja jonka kanssa ei missään nimessä saa käydä kauppaa, muuten tahrautuu. Eikä heidän webbisivujaankaan saa lukea, eikä voikaan.

Aiemmin aateliset saivat haltuunsa rahanvaihdon ja pitkän aikaa koko maailma oli yhteisessä kultakannassa. Omat manttaalit Venälällä tai Puolassa tuottivat jauhoja ja luottoa, jonka voi käyttää vaikka samana päivänä Milanon La Scalan lippuihin. Nyt puuhataan kansainvälistä keskuspankkirahaa. Voit toimia kansalaisena ihan rauhassa tasan niin pitkään kuin et uhkaa aatelisvaltaa etkä kiroa kuningasta julkisesti.

Tämä hellyttävä wokeistinen herkkyys eri äänenpainoille ja kielenkäytön oikeellisuuden vaaliminen ja deplatformointi on uusaateliston uusi kuje, joka istuu historialliseen kuvioon. Valta on itseilmaisua koskevaa valtaa. Nykyään mikä tahansa ura on yhden ainoan lauseen päässä lopustaan. Aiemmin kuninkaan herjaaminen sai aikaan kuolemantuomion tai maastakarkoituksen. Nykyään minkä tahansa myyttisen uskomuksen epäily, oli se piikin tuoma onni ja suoja, aina herkästi viuhahtavalle rasismikortille nauraminen, mikä tahansa poikkeama aina tiukkenevasta ilmaisun ja hoviprotokollan standardista on uran välitön loppu.

Näillä mennään. Suu suppuun ja peruukkiin puuteria. Kyllä se siitä. Jossain vaiheessa sitten leivoksia kansalle.

paavonevalainen
Kristillisdemokraatit Turku

Poliittisesti täysin kokematon. Ilmeisesti liikaa mielipiteitä, niitä riittää toisillekin. Nato- ja eurovastainen, anarkistisuusindeksi 84. Pyrkii Suomen johtavien disinformaattorien joukkoon. Harkitsee juuri alkaneiden eläkepäiviensä viettoa poliittisena mielipidevankina Suomessa. Twitter Blue Checkmarkin haltija! Sellaista ei ole edes Valkoisella Talolla! Annetaan toistaiseksi kulkea vapaana, mutta otetaan huostaan poikkeusaikojen tullessa. Rokottamaton, muunmielipiteinen, mainstreamfobikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu