Suomen on palautettava rajavalvonta Tornionjoella
Suomeen suuntautunut maahanmuutto on paisunut kohtuuttomiin mittoihin.
Viikonlopun aikana seurasin Ruotsin televisiota. Siellä kauhisteltiin sitä, että rajan yli oli tullut yhden päivän aikana tuhat maahanmuuttajaa, mikä oli ollut kaikkien aikojen ennätys. Suomen luku oli samana päivänä 600. Se on suhteellisesti enemmän kuin Ruotsiin tulleiden määrä, mutta naapurimaahamme tulleethan eivät jääneet sinne, vaan suurin osa heistä jatkoi Suomeen tai Norjaan.
Nyt tulijoiden virta on hieman hiljentynyt, mutta on vain ajan kysymys, kun se taas voimistuu. Saksa, Itävalta ja Slovenia ovat turvautuneet Schengen-sopimuksen mukaiseen poikkeusmenettelyyn ja ottaneet osalla ulkorajojaan uudelleen käyttöön rajatarkastukset. Suomen tulisi tehdä samoin Tornionjoella.
Mitä hyötyä tästä olisi?
Osa maahan pyrkijöistä voitaisiin käännyttää rajalla. Näin voitaisiin tehdä niille, jotka eivät haluaisi hakea turvapaikkaa Suomesta esimerkiksi sen vuoksi, että heidän määränpäänsä olisi jokin muu maa. Välitön käännyttäminen koskisi myös ns. Dublin-tapauksia eli niitä, joiden turvapaikkahakemus on jo käsitelty toisessa Schengen-maassa.
Rajalla jätetyt turvapaikkahakemukset voitaisiin käsitellä kiireellisessä menettelyssä niiden osalta, joilla aivan ilmeisesti ei ole oikeutta turvapaikan saamiseen. Tämä veisi vain muutamia päiviä. Tietoisuus nopeasta käsittelystä ehkäisisi ennalta perusteettomien hakemusten jättämistä.
Rajatarkastusten palauttaminen osoittaisi voimakkaasta maahanmuutosta huolestuneille kansalaisille, että viranomaiset tekevät kaikkensa tilanteen hallitsemiseksi.
Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu EU-maissa ja myös Suomessa uhkaa edelleen vähentää kehitysmaiden ja pakolaisleirien tukemiseen käytettävissä olevien varojen määrää, sillä osa turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista luetaan viralliseksi kehitysavuksi.
Suomen olisi viisasta toimia tien näyttäjänä ja palauttaa budjettiin kehitysyhteistyöstä säästetyt varat. Ne voitaisiin suunnata yhtäältä kehityshteistyöhön muuttoliikkeen lähtömaissa ja toisaalta olemassaolevien YK:n pakolaisleirien tukemiseen. Lisäksi voisimme rahoittaa uusien leirien perustamista EU:n ulkorajojen ulkopuolelle. Tähän käytettävät varat on suhteutettava siihen, että maahanmuutto uhkaa synnyttää meille moninkertaiset vuotuiset kustannukset.
Jos Suomi toimisi rohkeasti muuttoliikkeen hillitsemiseksi, meidän tiukentuva otteemme maahanmuuttoon ymmärrettäisiin ja hyväksyttäisiin laajalti.
Täysin samaa mieltä Paavo Väyrysen kanssa!
Minkähänlaisen aivotyön tuloksena tuosta Väyrysen asiallisesta kommentoinnista saadaan taas kerran vihapuhetta? Kaikki maahanmuuton perusteltu krikointihan sitä suuren joukon mielestä tunnetusti on.
Kritiikkiä maahanmuuton ongelmista on syytä saada esittää, sillä epäkohtiahan kyllä riittää, kärkevästikin, ilman että suureen ääneen huudetaan heti rasismista ja vihapuheesta. Tämä näkemys ei vaan näytä menevän perille, joten sitä pitää jatkuvasti tuoda esiin.
Kaikenlaiset typeryydet ja ala-arvoiset suunpieksännät ovat eri asia. Ne on syytä ehdottomasti tuomita!
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä olen.
Pertti Salolainen piti torstaina eduskunnan kyselytunnilla ”rasistisen” ”viha”puheen, josta ilmeisesti vain Kokomuksen Verkkouutiset uutisoi.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/salolainen%20s…
https://www.eduskunta.fi/SV/vaski/PoytakirjaAsiako…
Klikkaa 16.45 Pertti Salolainen.
Pääministerin puhe on seuraavana.
Hallitus on myöhäisherännyt.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoisitko Paavo pääministerimme syvästi uskonnollisena miehenä tehneen ilmeisen hyvää tarkoittaessaan maalleen jonkinasteisen karhunpalveluksen, mikäli tässä käy niin, ettei turvapaikanhakijoille esitettyyn kutsutarjoukseen inhorealististen talousnäkymien ja työelämäjärjestöjen saavutettujen etupoterokuoppien valossa pystytäkään täysimääräisesti ja kunnialla vastaamaan ja tämän vaikutus ns. maabrandiin realisoituu Lahden rättipäisen KKK-huligaanin mediapelin rumaa jälkeä vieläkin vahvistaen? Siis ikään kuin ’over promise under deliver’? Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203488-h…
Ilmoita asiaton viesti
Kannatetaan. Miksi Suomi ainoana maana vielä noudattaa jo vanhentuneita EU:n maahanmuuttoa koskevia sopimuksia? Ruotsi mm. rikkoo Dublinin-sopimusta törkeästi. Siksi rajat länteen kiinni toistaiseksi, kunnes tilanne saadaan koko Euroopassa hallintaan ja sopimuksia noudatetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Alla olevasta linkistä kun katsoo, niin tuskin Keskustaa kiinnostaa pakolaisvirran hillitseminen, ainakaan vielä hetkeenaikaan..
Kummallista touhua Keskustan maahanmuutto politiikka ennen ja jälkeen vaalien.
http://www.finnleaks.net/sipilalle-72000-euron-vuo…
Ilmoita asiaton viesti
Haloo!
Johan nuo rajatarkastuksetkin on aloitettu yli viikko sitten:
”Sisäministeriö: Suomi aloittaa rajatarkastukset Torniossa heti” (Lauantai 19.9.2015 klo 12.17)
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091920379183_u…
Ihmettelin hallituksen saamattomuutta pakolaiskriisin hoidossa sitä ennen (15.9.2015 00:11): ”Tilanne Tornionjoella osoittaa, ettei Schengen-sopimuksen mukaista vapaata liikkuvuutta voida turvallisuussyistä enää jatkaa. Tarkastukset tulisikin pikaisesti palauttaa rajanylityspaikoille!”
”Hallitus vatuloi pakolaiskriisin hoidossa”
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/…
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin aiheesta viime vikolla blogiini.
http://margaretablafield.puheenvuoro.uusisuomi.fi/…
Ilmoita asiaton viesti
Johan on jylhä otsikko muistuttaen Taipaleenjoesta. Tai niistä parista muustakin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi voi Dublin menettelyssä ottaa turvapaikkahakemuksen vastaan ja antaa hakemus sekä hakijat Ruotsin käsiteltäväksi, joka on kauttakulkumaana vastuussa käsittelystä.
Kyse on nyt siitä kuinka paljon Suomea halutaan vahingoittaa Suomelle vahingollisella politiikalla.
Demokraattisesti säädetyt lait sitovat myös hallitusta ja viranomaisia jos esim. hallitus kieltäytyy ministerin valasta huolimatta toimimaan Suomen ja suomalaisten edun mukaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Itävallassa näin:
“If refugees come from Slovenia and Croatia to Austria and apply for asylum in Austria … then we’ll take them back to Croatia and Slovenia”
http://www.thelocal.at/20150925/5000
Ilmoita asiaton viesti
Periaatteessa asiallinen kirjoitus, mutta yksi kohta herätti huomion:
”Näin voitaisiin tehdä niille, jotka eivät haluaisi hakea turvapaikkaa Suomesta esimerkiksi sen vuoksi, että heidän määränpäänsä olisi jokin muu maa. ”
Mitä muita maita enää on olemassa Suomen jälkeen? No kaksi, eli Norja ja Venäjä. Mutta Norjaanhan pääsee suoraan Ruotsista eikä sitä varten tarvitse Haaparannalle tulla; Venäjä taas oletettavasti kiinnostaa aika harvaa.
Ilmoita asiaton viesti