Avoin kirje Sixten Korkmanille ja Roger Wessmanille
Olette luoneet julkisuudessa kauhukuvia siitä, mihin Suomen irrottautuminen euroalueesta saattaisi johtaa.
Korkman on puhunut "helvettikustannuksista" kansalaisille ja "juristien paratiisista". Wessman on arvioinut, että euroero maksaisi 200 miljardia euroa.
Toivon, että tutustutte oheiseen artikkeliini ja kerrotte sen valossa, mitä nuo esittämänne kustannukset kuvailemassani vaihtoehdossa olisivat.
Linkki blogikirjoitukseeni Helvetti vai paratiisi?
Ystävällisin terveisin
Paavo Väyrynen
Hallittu siirtyminen takaisin EMU:un ja kansallisiin valuuttoihin ei liene kohtalokkaan kallista kenellekkään osapuolelle.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista seurata vastaavatko Korkman ja Wessman. Ja mitä he vastaavat.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen harhauttaa otsikollaan. Teksti ei ole avoin kirje vaan kehoitus lukemaan Väyrysen blogiteksti. Teksti on tyypillistä Väyrystä: Erotaan eurosta, mikään ei voi mennä vikaan, kaikki muuttuu paremmaksi (vienti vetää, työpaikat lisääntyvät ja kansa vaurastuu) ja mikä parasta, Paavo on taas ollut oikeassa!
Ilmoita asiaton viesti
Suomen vienti lähtee vetämään silloin, kun meillä on tuotteita joista maailmalla on kysyntää, taikatempuilla, joillainen devalvaatio on, on vientiteollisuudelle pitkän päälle ”kuolemansuudelma”
Ilmoita asiaton viesti
Suomen hyvinvointi on rakennettu 1920-luvulta 1990-luvulle ”kuolemansuudelmilla.”
Ilmoita asiaton viesti
Ja kuolemansuudelman on aina antanut ay-liike. Devalvoinneilla saatu kilpailuetu on aina hetken päästä ulosmitattu lakkouhkauksin.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen on edelleen oikeassa. Kuunnelkaa häntä ja kuulkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän Kortman tosiaan kehtaaki jatkaa kauhujuttujhaan, kuten Puheradiossa uusintoinaki tullu jutustelu, jossa se sannoo, ettei eruosta voi luopua. Kuinka niin viisas ja laajakatseinen mies voi sanoa kuitenki niin, ikkäänkuin loppusilauksena omille jutuilleen, pyyhkiä omakki juttunsa alas pöyältä. Aivan epäloogista puhhuu ja kirjottaa se Korkman.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäpä muuten Wessmanin vastaus: http://rogerwessman.com/2015/10/28/vayrysen-uusi-e…
Ilmoita asiaton viesti
Odotamme edelleen Korkmanin kommenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Wesman ”Demokraattisessa yhteiskunnassa on vaikea nähdä, että euroero voisi toteutua tällä tavalla. Valmisteluja tuskin voitaisiin pitää salassa. On myös vaikea nähdä, että hallitus voisi tuoda ehdotuksen eurosta eroamisesta eduskuntaan ilman että puolueissa ensin olisi käyty keskustelua asiasta, ja nykyisiä kautta linjan eurojäsenyyttä puoltavia kantoja muutettu. Päätös euroerosta olisi siten vääjäämättä joko vuosikausia kestävä prosessi tai syvässä talouskriisissä pakkoraossa tehty hätäratkaisu.”
Niin hyvin muistamme kuinka kauan sitä devalvaatiota 90-luvulla valmisteltiin…
Ilmoita asiaton viesti