50 000 täynnä – keräys jatkuu

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on nyt saanut tuekseen yli 50 000 allekirjoitusta

Lämmin kiitos kaikille aloitetta tukeneille. On ollut hienoa huomata, kuinka laajaa tukea keskustelu euron tulevaisuudesta on saanut yli puoluerajojen.

Viime kuukausina keskustelu on saanut uuden suunnan. Talousasiantuntijoiden keskuudessa alkaa olla yksimielisyys siitä, että yhtenäisvaluuttaan siirtyminen ja etenkin laajan euroalueen muodostaminen on ollut virhe. Vielä pahempana virheenä pidetään sitä, että Suomi liittyi euroalueeseen. Nyt keskustellaankin siitä, voidaanko euroalueesta erota.

Keskustelua vauhdittavat uutiset, joiden mukaan Suomen talous on jälleen supistunut ja näköpiirissä on nollakasvua. Yritykset toteuttaa sisäinen devalvaatio aiheuttavat meille vakavaa ja pitkäaikaista vahinkoa. Toisaalta Euroopan komissio on ryhtynyt viemään eteenpäin viiden puheenjohtajan suunnitelmaa, jolla euroalueesta kehitetään velkaunionia ja liittovaltiota. Tälle kehitykselle on vaihtoehto, eroaminen euroalueesta.

Keräys jatkuu. Osa allekirjoituksista saatetaan hylätä lähinnä sen vuoksi, että jotkut ovat saattaneet allekirjoittaa aloitteen kahteen kertaan, sekä verkkosivun kautta että paperiversiona.

Keräyksen jatkuminen ei viivästytä aloitteen saamista eduskuntakäsittelyyn, sillä Väestörekisterikeskus ehtii tarkistamaan allekirjoitukset vasta muutaman kuukauden kuluttua. Edellämme on kaksi muuta aloitetta, ja prosessi vie oman aikansa.

Olen toiminut euroalueen kriisin ratkaisemiseksi myös Euroopan parlamentissa. Syyskuussa esitin komissiolle kysymyksen, voisiko se harkita vaihtoehtona viiden presidentin suunnitelmalle sitä, että kaikki euroalueen jäsenmaat ottaisivat euron rinnalla käyttöön kansallisen valuutan. Komissio on vastannut, ettei se tätä harkitse.

Aion jatkaa ponnistuksiani myös eurooppalaisella tasolla.

Ps. Voit tutustua kansalaisaloitteeseen ja allekirjoittaa sen täällä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu