Uusi alku
Viime aikoina olen joutunut toteamaan, että olemassa olevien rakenteiden kautta minun on mahdotonta vaikuttaa Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen.
Ennen Euroopan parlamentin vaaleja pyrin siihen, että Keskusta olisi ryhtynyt kokoamaan sinne uutta ryhmää, joka edustaisi puolueen arvoja ja edistäisi sen tavoitteita.
Kun puolue päätti kuitenkin pysyttäytyä ALDE-ryhmässä, olen joutunut hakemaan yli ryhmärajojen yhteistyötä, jolla voin edistää Suomen euroeroa, puolustaa maamme sotilaallista liittoutumattomuutta ja kehittää unionia itsenäisten valtioiden liittona. Eri parlamenttiryhmien jäsenistä koostuva kontaktiryhmä "Vapaus valita” ajaa näitä asioita.
Viime kevään hallitusratkaisun yhteydessä ja heti sen jälkeen tulin siihen tulokseen, että en pysty enää vaikuttamaan Keskustan politiikkaan. Päätin kuitenkin jatkaa yrittämistä. Lisäksi tein kansalaisaloitteen Suomen eroamiseksi euroalueesta kokeillakseni vaikuttamista puolueen ulkopuolisia kanavia käyttäen.
Viime kuukausien kokemukset ovat vahvistaneet sen, että Keskustan kautta vaikutusmahdollisuuksia ei ole. Toisaalta kansalaisaloite ja ajatus Suomen eroamiseksi euroalueesta on saanut osakseen hyvin laajaa kannatusta. Mukana on runsaasti myös Keskustan jäseniä ja kannattajia, vaikka puolueen johdon piirissä suhtautuminen on ollut hyvin nihkeää.
Olen päättänyt jättäytyä sivuun Keskustan puolue-elinten toiminnasta. Tästedes pyrin vaikuttamaan Suomen linjaan hakemalla yhteyttä samanmielisiin suomalaisiin, sekä sitoutumattomiin että eri puolueissa toimiviin.
Yksi ensimmäisistä tehtävistäni on vaikuttaa siihen, että kansalaisaloite Suomen jäsenyydestä euroalueessa saa eduskunnassa asianmukaisen käsittelyn.
X X X
Viime kevään jälkeen olen joutunut kovasti pohtimaan puolueen linjan muotoutumista viime vuosikymmeninä.
Tulin ensimmäisen kerran valituksi eduskuntaan vuoden 1970 vaaleissa. Niissä Keskustapuolue koki siihenastisen historiansa suurimman vaalitappion.
Keskusta oli tuolloin pahasti jakautunut Ahti Karjalaisen ja Johannes Virolaisen kannattajiin. 1970-luvulla tämä aatteellinen ja valtapoliittinen vastakkainasettelu vahvistui entisestään.
1980-luvulla puolue yhtenäistyi, ja vuosikymmenen lopulla se nousi jälleen maan suurimmaksi. Tämä perustui nuorten keskuudessa 1970-luvun alussa käynnistyneeseen aatteelliseen työhön. Yhdistimme toisiinsa vihreän aallon ja alkiolaisen aatteen.
1980-luvun lopulla nuorten uusi sukupolvi ryhtyi muuttamaan Keskustaa liberaalipuolueeksi. Puolue jakautui perinteisen alkiolaisen aatteen kannattajiin ja keskustaliberaaleihin. Olen kertonut tästä viime vuosikymmenten valtataistelusta seikkaperäisesti viime vuonna ilmestyneessä kirjassani ”Suomen linja”.
Vuoden 2010 Lahden puoluekokouksessa liberaalit valtasivat puolueen johtopaikat. Seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa Keskusta koki historiansa pahimman vaalitappion. Syyskesällä 2011 kannatus oli painunut jo 12 prosentin tuntumaan.
Vuoden 2012 presidentinvaaleissa Keskusta palasi alkiolaisille juurilleen ja nousi taas suurten puolueiden joukkoon. Myönteinen kehitys jatkui Juha Sipilän tultua valituksi puolueen johtoon vuoden 2012 Rovaniemen puoluekokouksessa.
Suomen linja -kirjassani arvioin myönteisesti Sipilän valintaa:
”Juha Sipilä näyttää edustavan Keskustan perinteistä aatteellista ja poliittista linjaa Santeri Alkiosta nykypäivään saakka. Myös tulevaisuudesta ajattelemme hyvin samalla tavalla. Juha Sipilästä saattaa tulla Keskustan puheenjohtajana ensimmäinen, jonka poliittiseen linjaan voin olla tyytyväinen. Menestyäkseen hänen tulee rohjeta olla itsenäinen niiden suhteen, joiden tuella hänet puheenjohtajaksi valittiin.”
”Juha Sipilän valinta Keskustan johtoon saattaa aloittaa uuden aikakauden. Nyt puolue voi yhtenäistyä perinteiselle linjalleen. Alkiolaisuudesta saattaa tulla taas puolueen pääsuunta, jota liberaalit voimat täydentävät. Jos näin käy, toteutuu samankaltainen aatteellinen ja poliittinen kehitys kuin 1980-luvulla.”
X X X
Viime kevään eduskuntavaalien jälkeen odotukset olivat korkealla. Keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi. Perussuomalaiset saivat toisen jytkyn.
Hallitusohjelma lupasi hyvää. Eurooppa-politiikkaa, maahanmuuttoa, turvallisuuspolitiikkaa ja aluepolitiikkaa koskevat linjaukset vastasivat perussuomalaisten ja keskustalaisten laajan enemmistön näkemyksiä. Kun Keskusta neuvotteli ensin avainkysymyksistä Perussuomalaisten kanssa, näytti siltä, että rungon muodostaisivat nämä puolueet.
Keskustan piirissä toivottiin ensi sijassa hallitusta, jossa tätä runkoa olisivat täydentäneet sosialidemokraatit. Kokoomusta ei haluttu hallitukseen. Minäkin pidin kakkosvaihtoehtona keskustavoimien 102 edustajan hallituspohjaa. Opposition hajanaisuuden vuoksi se olisi ollut toimintakykyinen.
Tuloksena oli kuitenkin Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten yhteishallitus.
Hallituspohja, salkkujako ja ministerivalinnat ratkaisivat hallituksen poliittisen linjan sekä sisäpolitiikassa että ulkosuhteissa.
Kokoomus sai yliotteen. Valtaan päästyään Perussuomalaisten johto luopui helposti tavoitteistaan.
Ratkaiseva merkitys oli kuitenkin sillä, että Keskustan ministeriryhmään ja sen keskeiseen avustajakuntaan tuli vain Kokoomusta lähellä olevia liberaaleja. Sama linja toteutui myös eduskuntaryhmän valinnoissa.
Puolueeseen on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittoutuma. Linjan määräävät nyt liberaalit tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja. Alkiolaiset, perinteisen keskustapolitiikan kannattajat, on pantu sivuun.
Koossa on sama joukkue, jolla Keskusta koki murskatappion runsaat neljä vuotta sitten.
Hallituksen alkutaipaleella pahimmat ennakko-odotukset ovat alkaneet toteutua. Tätä osoittaa ennen muuta ulko-, turvallisuus-, maahanmuutto-, Eurooppa- ja aluepolitiikassa valittu linja.
Kansantaloutta yritetään tervehdyttää epätoivoisesti sisäisen devalvaation ja leikkauspolitiikan keinoin, vaikka tarjolla olisi parempi vaihtoehto, eroaminen euroalueesta. Tästä ei suostuta edes keskustelemaan. Eurooppa-politiikan linjana on federalismi.
Jo hallitusneuvottelujen yhteydessä jouduin toteamaan, että en pystynyt mitenkään vaikuttamaan tehtyihin ratkaisuihin.
Puoluehallitus ja sen työvaliokunta olivat kokonaan sivussa. Pidin yhteyttä lähinnä sähköpostin välityksellä Juha Sipilään, mutta mielipiteitäni ei otettu mitenkään huomioon.
Sama meno on jatkunut hallituksen muodostamisen jälkeen ja se näyttää jatkuvan edelleen.
Tästä kaikesta kerron tarkemmin uudessa kirjassani "Eihän tässä näin pitänyt käydä".
X X X
Viime kesästä lähtien olen pohtinut, mitä voisin tehdä.
Haluan vaikuttaa Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen. Jos yritän muuttaa Keskustan poliittista linjaa, sanotaan, että hajotan puoluetta. Puolueeseen on sitä paitsi luotu valtarakennelma, jota ei ainakaan lähi vuosina ole mahdollista horjuttaa.
Keskustan kautta en voi enää Suomen linjaan vaikuttaa.
On parasta tunnustaa reilusti tappio ja vetäytyä. Olen päättänyt jättäytyä sivuun Suomen Keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä.
Euroopan parlamentissa jatkan toimintaani Keskustan valtuuskunnan jäsenenä. Muissa Keskustan puolue-elimissä valtuuskuntaa edustavat tästedes sen muut jäsenet.
Yhteiskunnallista vaikuttamista jatkan hakemalla yhteyttä samoin ajatteleviin suomalaisiin sekä puoluepolitiikan ulkopuolella että yli puoluerajojen.
Tämä ratkaisuni on hyvin henkilökohtainen. Viime vuosikymmeninä suuri osa poliittisesta energiastani on kulunut puolueen sisäisiin vääntöihin. Haluan uuden alun. Haluan vapauttaa voimavarani suoraan toimintaan tavoitteitteni hyväksi.
Toivon, että Keskustaan lukeutuvat kannattajani jatkavat toimintaansa puolueessa ja pyrkivät vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan.
Maata ei voi johtaa kuin yritystä!
Valtiossa tuotetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia kansalaisille – joita ei voi erottaa.
Firmassa taas taloudellista voittoa sen omistajille – vaikka työntekijöitä erottamalla. Nämä kaksi visiota ovat toistensa vastakohtia.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin on asiat huonosti, kun Paavo Väyrynen ei voi enää vaikuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrysen tässä bloggauksessa kertoma jymyuutinen ei jätä kylmäksi varmaan ketään kotimaisen politiikan seuraajaa. Voittavatko tässä sekä keskusta että Väyrynen?
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen perustama meppiryhmä on suuri uutinen myös kansainvälisen politiikan seuraajille. Mukaan on tullut saksalaisen AfD:n entinen puheenjohtaja Bernd Lucke, joka vaatii selvin sanoin Saksan rajojen sulkemista.
http://alfa-bund.de/
http://bernd-lucke.de/freedom-of-choice-beigetreten/
Ilmoita asiaton viesti
Keskustalle tämä on todennäköisesti yksi historian pahimmista iskuista, mutta se saattaa toimia herätyskellona. Paljosta hyvästä huolimatta nykyinen hallitus on monelta osin valitettavasti toiminut etenkin ulko- ja europolitiikassa sekäkoulutuspolitiikassa aivan liikaa Kokoomuksen nuorassa.
Ilmoita asiaton viesti
Esko olen samaa mieltä kanssasi siitä että Sipilä on ottanut liian paljon ohjeita/ohjeistusta kokoomukselta hallituksen päätöksissä. Onko Sipilä todellakin ohjailtavissa? Ennen hallituksen muodostamista sain kyllä hänestä aivan toisenlaisen kuvan. Pettymykseni on, jos ei suuri, niin ainakin kohtuullisella tasolla.
Ilmoita asiaton viesti
EV.#30. Olisiko sdp ollut parempi vaihtoehto hallitukseen? Edellisten laakereillaan lepäävien Katainen-Stubb-hallitusten status-quo -näyttöjen perusteellakin.
Ilmoita asiaton viesti
En usko. Pääsääntäisesti ongelma oli se, että mikään puolue akselilta Kokoomus – SDP – Vihreät – Vasemmistoliitto eivät osoittaneet mitään todellisuustajua ja pyrkimystä maan etuun, ja yhdistelmä Kesk + PS + RKP + KD olisi Väyrysen käsityksestä huolimatta ollut aivan liian heikko 102 paikan enemmistöllään.
Jos Vihreistä ja/tai Vasemmistoliitosta olisi löytynyt järkiporukkaa (Ville Niinistö ja Paavo Arhinmäki eivät valitettavasti tähän kuulu) ja luottamuspääomaa osallistua hallitusvastuuseen olisi Kokoomukselle ja SDP:lle jotka ovat yllättävän samanlaisia korporaatiopuolueita ollut vaihtoehto. Vähintäänkin se olisi tehnyt Kokoomuksen neuvotteluasemasta haastavamman ja luonut vaihtoehdon hallitusvaihdoksen varalta kun Kokoomus alkoi vaatimaan aivan järjettömiä linjanvetoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kova tempaus. Eurokriittiseen ja maahanmuuttoon nuivasti suhtautuvaan kansallis-sosiaali-konservatiiviseen skeneen on syntynyt pelattavan kokoinen tyhjiö PS:n ja Keskustan siirryttyä tässä valtavirtaisen liberalistisen federalismin linjoille. Kyllähän Väyrynen sen ymmärtää, ammattimiehenä.
Huomattakoon, että tässä mainitaan PS:n kannattajat ja maahanmuutto keskeisessä roolissa, eli sinne on viestiä selkeästi suunnattu.
Ilmoita asiaton viesti
#4.
Miksi keskusta tässä voittaisi? Mielestäsi keskusta voittaisi kokoomuksen jatkeena?
Ilmoita asiaton viesti
Tsemppiä Paavo, kyllä hallitus vielä järkiintyy ja jos ei niin euro kaatuu siltikin omaan mahdottomuuteensa kuten liittovaltiokin. Suomi on menettänyt kymmeniä miljardeja väärän ratkaisun takia.
Ilmoita asiaton viesti
Uusi alku – persuissako?
Ilmoita asiaton viesti
No ei ainakaan paha……jos.
Ilmoita asiaton viesti
Oletan hänen myöhemmin ilmoittavan liittymisestään Yhtenäinen venäjä puolueeseen))
Ilmoita asiaton viesti
Kun kovan tason valtiomies vetää tämän kaltaisia johtopäätöksiä, niin silloin on kaikkien oltava huolissaan kansanvallasta.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratian ja oikeusvaltion kannattajat kunnioittavat Paavon näkemyksiä, euron käyttöönotossa rikottiin Suomen perustuslakiakin.
Ilmoita asiaton viesti
JM.#8. Tosi on. Näin on. Talousasiatkin näyttää Paavo hallitsevan monen kriisin ajoilta. Esimerkiksi 1990-vaihteen taantumankin hän osasi ennakoida nappiin. Kokoomuksen pääministeri Harri Holkeri oli sdp-Manu Koiviston armo-ohjauksesta kiitollinen kahvia juodessaan ja ”verotusta keventäessään” ja silakoita kansalle syöttäessään. Vahvasta markasta, löysästä ulkomaisesta lainarahasta ja punapääoman tuhoutumisesta puhumattakaan ja demarivaltiovarainministerien Erkki-SP-Liikasen sekä Matti Louekosken toimiessa Manun luotettuina adjutantteina: ”Kyl-se-siitä” – malliin.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysellä on enemmän osaamista, tietoa, taitoa ja kokemusta kuin nykyhallituksen jäsenillä yhteensä. Millään puoluella ei olisi varaa menettää hänen tasoistaan poliitikkoa. Keskustalla näyttää olevan. Toistuuko 50-luvun vennamot? Alkiolaisuudella voisi taas olla tilausta?
Ilmoita asiaton viesti
Samaa italialaiset sanoivat Berlusconista …
Maata ei voi johtaa kuten yritystä, eikä kuntaakaan:
”Tutkimus osoitti, ettei kuntaa voi johtaa samoilla johtamismenetelmillä kuten yritystä. Kuntien ja yritysten toimintaympäristössä ja -kulttuurissa ilmenee periaatetasolla sellaisia oleellisia eroja, jotka vaikuttavat käytännön johtamisedellytyksiin ratkaisevasti.
Kunnan ja yrityksen johtamiseen liittyviä toimintaympäristön ja -kulttuurin periaatteellisia eroja.:
• kuntien poliittis-hallinnollinen toimintaympäristö
• kuntien päätöksenteon ja hallinnon avoimuus ja julkisuus
• kunnat eivät ansaintataloudellisia yksikköjä
• kuntien tuotettava taloudellisesti kannattamattomat lakisääteiset peruspalvelut
• kunnissa yhteiskuntavastuu keskeisemmällä sijalla kuin yrityksissä.
Ilmoita asiaton viesti
Annan tukeni Paavon kansalaisaloitteelle, ja olen avoimella mielellä Paavon ehdotukselle laajapohjaisesta kansanliikkeestä Suomen pitämiseksi itsenäisenä oikeusvaltiona.
Pidetään myös Perussuomalaisten ovi avoinna Paavon suuntaan!
Ilmoita asiaton viesti
Arvelen kyllä että Väyrysellä on mielessään jotain muuta kuin hypätä uppoavaan laivaan.
Ilmoita asiaton viesti
Köliähän tässä Väyrynen on kansanlaivaan laskemassa.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen olisi kannattanut tehdä kaikenkattava vetäytymisilmoitus,myös julkisuudesta.
Nyt hänestä tulee vakiovieras Ruben Stillerin Pressiklubiin,kuten ovat Tynkkynen Ervasti ja Tommi Parkkonen.
Paavo ei ole tainnut tehdä sormen vesilasiin upottamistemppua… hänenkään tapauksessa veteen ei jäisi kuoppaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Lopun alkua” olisi sovivampi nimi tämän blogin otsikoksi.
Ilmoita asiaton viesti
AG.#16. Ja aatetoveri US-Huusko kiitti ja pokkasi tarjouksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Järkevä liike, Paavo. Turha lyödä päätä Kempeleen koivuun.
Voimia vaikuttamiseen – et sinä siihen noita unionin sätkynukkeja tarvitse.
Ilmoita asiaton viesti
Paavokaan ei voi saada kaikkea loputtomiin, esim. ministerin pestiä.
Ilmoita asiaton viesti
Onnea uutheen alkkuun, nyt käy jännittäväksi! Ja kunnioitukseni!
Ilmoita asiaton viesti
JN.#10. JA roikuttu pitkään löysässä EU/EMU/EURON hirressäkin…On aika tehdä johtopäätöksiä. Irti pakkopaidasta!
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on samassa linjassa muiden uskontovetoisten valtioiden kanssa Iranista lähtien. Täällä lestadiolaismullah Sipilä on nyt vallan huipulla. Kepu johtaa lähes yksinvaltiaana lähes kaikkia Suomen kuntia paitsi suuria kaupunkeja. Kyllä nyt kelpaa. Kun Paavo ei kuulu tähän halleluja-porukkaan niin saa mennä. Monikaan ei edes ymmärrä mistä tässä keskustan vallan huipulla olemisessa on kyse. Siellä iteroidaan ohjeet Raamatusta ja rauhanyhdistysten kokouksista. Naista alistetaan mennen tullen kun se lestadiolaispiireissä kuuluu kulttuuriin. Te ette tajua tätä, mutta näissä kunnissa asuvana, joissa kepu määrää lestadiolaisenemmistöllä se ymmärretään. Muilla ei ole ihmisarvoa näillä alueilla.
Ilmoita asiaton viesti
Asia on juuri noin! Sipilää käytetään sidosryhmien kautta hyväkseen maahanmuuttopolitiikassa, koska hän on uskovainen ja aidosti uskoo, että auttaa ”hädässä olevia”. Ja koska hänellä ei ole lähipiirissä rakentavia kriitikkoja niin kaikki maahanmuuttokriittisen ajattelut vääristetään hänen ”erityisavustajien” kautta vihapuheeksi uskontoa ja auttamishalua vastaan. Kysessä on uskovainein mies, jolla on vielä sydänsuruja perhetragedian takia. Mediatalojen on herättävä hetkeksi ja puhuttava siitä, että tässä käytetään sairasta miestä hyväkseen!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kunnissa ja kuntayhtymissä keskustalla on käytännössä yksinvalta.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen esittää juuri oikeaa kritiikkiä kepua kohtaan. Varsinkin juuri kunnissa ja -yhtymissä keskustan ylimielisyys alkaa vähitellen olla jo puoluetta itseään rappeuttavalla tasolla. Se kaahotus ja kohellus mitä viime vuosina ovat kepupoliitikot bisneksen puolella tehneet on ollut kauheaa katsottavaa. Ja olenpa kuullut näitä pisnessaarnaaja-konsultteja kuullut sanottavan jumalan siunaukseksi ”meidän kunnallemme”. Ja pieleen on mennyt useassa kohdassa.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan linja on kehittynyt liberaaliksi ja eroja Kokoomukseen saa jo etsiä. Puoluetta aiemmin perinteisesti edustanut alkiolaisuus on laitettu museovitriiniin, josta sitä kaivellaan esiin seuraavan vaalitappion jälkeen.
Puoluejohto on yllättävän liberaalia siihen nähden, että puolueen perinteinen perusäänestäjä ei sitä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Väyryseltä hieno päätös, vihdoinkin!
Nyt Keskusta pääsee vihdoin eroon Väyrysen otteesta. Väyrynen on jäänyt puolueen riipaksi väistyttyään puheenjohtajan paikalla. Äänestäjän on ollut vaikea selvittää puolueen linjaa, kun Väyrynen ajaa omaa linjaansa. Hänen roolinsa on ollut vähintäänkin kyseenalainen.
Väyrysen päätöksestä hyötyy ainakin Keskusta.
Ilmoita asiaton viesti
Nosti kuitenkin presidentinvaaleissa puolueen suosta Hoosiannaa huudettiin ja nyt naulataan ristiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai sentään, Suomenmaan otsikoita:
Väyrynen jättää keskustan puolue-elimet – ”On parasta tunnustaa reilusti tappio ja vetäytyä”
Väyrynen: ”En missään tapauksessa liity perussuomalaisiin”
Laaninen: Erimielisyys kärjistyi eurojäsenyyteen:
Väyrynen kertoi tänään päätöksestään jättäytyä sivuun Suomen Keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä.
Laanisen mielestä tämä olisi erikoinen päätös Väyrysen yli 40 vuotta kestäneelle vaikuttamiselle puolueen johtoelimissä.
–Toivon, ettei se ole lopullinen, Laaninen sanoo.
http://www.suomenmaa.fi/
– Keskustassa mietittäneen sitäkin vaikuttaako puolueen kannatukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kolmas sija 8 ehdokkaan (joista varteenotettavia ehdokkaita oli 3) kisassa ei ehkä Hoosianna-huutoihin yllytä. Kyllähän ehdokasta kiiteltiin. Onhan se tapanakin olla kohtelias.
Ei sentään tuolla meriitillä vielä voi puolueen suuntaa kiristämällä päättää. Eikä itseään ulkoministeriksi nimittää.
Ilmoita asiaton viesti
”Kolmen keskustalähteen mukaan Sipilällä on oma lähipiirinsä, jota kutsutaan Sipilän johtoryhmäksi. Johtoryhmän ytimeen kuuluvat keskustan varapuheenjohtajat Juha Rehula, Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen, puoluesihteeri Timo Laaninen ja Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki”
Juha Kauppinen: Mullan linnake (Longplay)
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen multaosasto?
Ilmoita asiaton viesti
Eli kaikki, jotka saivat vaalitukea KMS:ltä? No politiikka on aivan turhaa, jos se on vain yksityisyrityksen jatkosiipi. Ärsyttää, kun tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikkia kansalaisia 30v eteenpäin ja sitten vain 3v päästä jäädään eläkkeelle ja mietitään , että ”no tulipas tehty tyhmästi” media on täysin syyllinen tähän, ja vaimentamiskulttuuri mediataloissa on lopetettavaa ja tutkiva journalismia otettava takaisin. Vertakaa HS nykyinen linja ja vaikka 2008 vaalirahasotkun aikana!
https://sibilpolitical.wordpress.com/
Ilmoita asiaton viesti
On siellä taustapiruna Harvard Eskosenikin .
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Paavo, respectiä .Hatunnoston arvoinen teko Sinulta!
Ilmoita asiaton viesti
Tulipa mieleeni, onhan hän ollut politiikassa ja Suomen keskiössä jo vuosikymmeniä, nuorena jopa menestykkäästi. Entäpä nyt? Olisko mitenkään mahdollista että hän ei olekaan kaikessa oikeassa ja alkaa huomata myös sen.
Ilmoita asiaton viesti
Uusia ajatuksia uuteen alkuun. Suosittelen…
Matti Hyryläinen:
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Keskittyminen kiihtyy…eriarvoistuminen lisääntyy…
Matti Hyryläinen:
Mikä kapitalismissa on vikana I-V
http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89318-…
Ilmoita asiaton viesti
”Haluan vaikuttaa Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen”. Näin mm. kirjoittaa kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen. Tuo osoittaa varsin osuvasti Väyrysen todellisen vallanhimon. Vaikka olen keskustapuolueen jäsen ja aikanaan Väyrysen kannattaja niin en voi ymmärtää, miten Väyrynen ei voi hyväksyä vanhan sanonnan, aikansa kutakin sanoi pässi kun sarvia leikattiin, opetusta ja antaa kaiken tukensa nykyiselle puoluejohdolle. Loistavana taktikkona Väyrynen ei halunnut ilmoittaa viime kesänä jättäytymistään keskustan puolue-elimistä huomatessaan jääneensä paitsioon ministerikuvioista, koska puolueen kannatusluvut olivat kuukaudesta toiseen hyvät. Nyt kannatuslukujen näyttäessä loivaa laskua Väyrynen päätti iskeä ja aloitti yrityksensä hajottaa puoluetta sisältä päin. Mielestäni Väyrysen kannattaisi luopua myöskin puolueen jäsenyydestä ja perustaa ikioma puolue, jossa pystyisi toteuttamaan kaikki haaveensa Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuudesta. Tällaisesta onnen auvosta me kaikki varmasti haaveilemme ja Väyrysen puolue nousisi humauksessa maamme ylivoimaiseksi ykköseksi ja vallan käyttäjäksi.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään pysty nykyisten rakenteiden oloissa vaikuttamaan ihmiskunnan tulevaisuuteen. Katkeraksihan se tekee…
Ilmoita asiaton viesti
Arvo Tammela,tilannehan on verrattavissa Nivalan konikapinaan joka suuntautui silloista maalaisliiton politiikkaa vastaan. Haapavetinen runoilija
Matti Viinala kirjoitti runon konikapinan johdosta joka mielestäni sopii saatesanoiksi Väyrysen avaukselle.
Kuta vaikeempi vastus sun vastassas on,
sitä varmemmin vankemmin iske.
Älä hellitä päälles jos lakkaa ei,
elon nurjien nuolien viske.
Kun määrä on selkeenä eessäsi
ja kirkkaana tahtosi kalpa.
Älä hellitä, iskusi tarmolla lyö,
niin murtuvi mustinkin salpa !
Ilmoita asiaton viesti
Melkein voisi uskoa että Paavo on ollut mukana jo siinä Nivalan konikapinassa, ja noudattanut Viinalan säkeitä siitä lähtien. Sisukas sissi, sano.
Ilmoita asiaton viesti
”Ja vastavirtaan käy lohen suku”…Roskakalat eivät siihen pysty!
Ilmoita asiaton viesti
Luulin, että uusi alku tarkoittaisi uuden puolueen perustamista. Harkitsetteko sellaista?
Ilmoita asiaton viesti
Itse olisin valmis menemään tähän uutteen puolueeseen.
Ilmoita asiaton viesti
IPU:n alkiolaispohjainen, alkuperäinen ohjelma on kovasti nyky-Väyrysen näköinen… ;)!
Ilmoita asiaton viesti
Alexander, nyt on kysymys muusta kuin puoluepolitiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on juuri se ongelma, jonka otan esiin seuraavassa kirjoituksessa. Kulutusyhteiskunta on rantautunut myös politiikan puoleelta, kun 4 vuoden välein vaihdetaan vaan puoluekantaa jåihan kuin se muuttaisi kartellisidonnaisuutta suomessa. Ongelmat puolueiden sisällä ovat juurikin vaimentamiskulttuuri ja kiitollisuudenvelassa eläviä individualistia sekä heikko johtaajakulttuuri. Sen sijaan, että äänestetään eri puoluetta 4 vuoden välein pitäisi tukea itsenäisiä mediataloja ja tutkivaa journalismia, mikä tutkisi ihmisten käytöstä puilueiden sisällä eikä ulkoista puoluelojaliteettia.
Itse mietin pitkään , että jos asettuisin ehdolle niin minkä puolueen takana seisoisin. Tämä on erittäin hankalaa minulle, sillä näen , että henkilökohtaisija näkemyksiä vaimennetaan täysin. Haluan , että Suomi viimeinkin irtoaa kartelitoiminnan sitoutuneisuudesta politiikassa, joka alkaa kiitolisuudenvelasta puoluetukien kautta. Haluan,mettä tehdään päätöksiä, jossa työn palkkio on sidottu konkretiaan (tuote tai palvelu) ja työnteon viihtyvyys ja moraali palautetaan. Samalla yrittäjyydessä pitää tulla vastaan ja työmarkkinat aidosti vapaita. On aivan turhaa syyttää nuorisoa nykyisestä työttymyydestä, jos jo Koiviston ajalta lähtien ollaan siiretty valtion pääomia Suomen ulkopuoleella vuosittain lailisesta ja laittomasti ja tämän keinottelun takia eläkerahastot ovat tyhjät. Ei se ole nuorison vika , että nyt kun pitää alkaa maksaa nousukauden eläkkeet niin sielä ei ole mitään. Jos ei puhuta aivomesti ongelmista niin käy niin, että kaikki kärsivät lopulta ja se olisi kaikkien vika. Pitää tehdä kansaa yhdistäviä päätöksiä eikö kansaa eristäviä päätöksiä.
https://sibilpolitical.wordpress.com/
Ilmoita asiaton viesti
Tossa mun edellisessä kommentissä on enemmän kielioppivirheitä kun Sipilällä on kannattajia maaseudulla!
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän Sipilä muisteta ikuisesti miehenä, joka ajoi läpi maakuntaitsehallinnon, mihin entiset väyryset eivät pystyneet.
Ilmoita asiaton viesti
Täysin oikea ratkaisu, joka toivottavasti herättää Keskustan kenttäväen ja päättäjät huomaamaan sen, mihin puoluetta Sipilän johdolla ollaan kuljettamassa. Suomella on sotien jälkeisen ajan surkein hallitus ja pääministeri samalla, kun Keskustan puoluejohto on vieraannuttamassa puoluetta sen perinteikkäästä peruskannattajajoukosta. Tarvitaan suunnanmuutos ja tällä ratkaisullasi tuo suunnanmuutos myös toivottavasti käynnistyy. Tekosi vahvistaa sen, että aidosti välität Keskustasta ja Suomesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tietää olevansa ylivoimaisesti kokenein, taitavin ja älykkäin ihminen niin ei ole helppoa elää ja toteuttaa itseään täällä keskinkertaisten ihmisten joukossa.
Etenkin kun nämä keskinkertaisuudet eivät ymmärrä hänen, Paavon, ylivertaista lahjakkuutta ja kykyä hoitaa Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan asioita kaikkien onneksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Ihmettelen vaan, että miten on mahdollista näin taitavan ja pätevän ihmisen jääneen viime vuosina huomiotta johtajia maailmaan valittaessa esimerkiksi Euroopan komissioon, YK’aan, tai mihin tahansa globaaleja asioita hoitavaan kansainväliseen yhteisöön. Entäpä Nobel-palkinto ?
Oisko sitten kuitenkin niin, että jalasmökkissä Keminmaalla on se oikea paikka Paavolle. Se on juuri sopivan kokoinen, joka Paavon kyvyille on enemmän kuin riittävä vaikkakin hänen egollensa koko maapallokin olisi ahdas.
Ilmoita asiaton viesti
>#40/EAH:
Tähän sopinee lainaus E. Friedell Uuden ajan kulttuurihistoria 2:sta sivulta 458
Goethe: ”Ei mikään ole ihmiskunnalle tarpeellisempaa kuin kyvykkyys, eikä mitään se pysty vähemmin kestämään.
Antiikin kreikkalaiset ja varsinkin kaikki demokraatit ajattelivat seuraavaan tapaan: Tarvitsemme sinua, nero, mutta olet meille rasitukseksi. Emme mistään hinnasta tahtoisi olla vailla kuvapatsaitasi , Feidias, mutta oikeastaan osoitat suurta julkeutta ollessasi niin suuri taiteilija, ja samoin sinä, Themistokles, olemalla niin suuri sotapäällikkö, ja sinä Aristeides, olemalla niin oikeamielinen, ja sinä, Sokrates, olemalla niin viisas, sillä sellaisia me emme ole, ja me kansa, massa, keskimitta, me tavalliset, olemme oikeastaan pääasia. Jokainen teidän tekonne on oikeastaan meitä kohtaan loukkaus, sillä jokainen niistä osoittaa meille uudestaan, että teissä on enemmän kauneutta, jaloutta ja ymmärrystä kuin kaikissa meissä yhteensä. Me tiedämme varsin hyvin, ettemme tulisi toimeen ilman teitä, mutta tämä ei estä meitä näkemästä teissä vain välttämättömän pahan, jota olemme valmiit kärsimään ainoastaan niin kauan, kun meidän täytyy kärsiä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin taitaa Korpi-Anttilalle vain Kekkonen ohittaa Paavon.
Ilmoita asiaton viesti
→#72/EAH:
Kumpaankaan ei sovi antiikin toteamus: Ars est celare artem (on taito piilottaa taidokkuus).
Ilmoita asiaton viesti
Illiberalismi on aikamme vitsaus:
http://www.usnews.com/opinion/blogs/eric-schnurer/…
Ilmoita asiaton viesti
Paavon tekstiä lukiessa tulee hyvin vahva mielikuva siitä, että nyt kerätään samanmielisiä yhteen ja perustetaan uusi puolue. Sinne haalitaan väkeä niin persuista kuin keskustastakin osa myös demareista.
Persujohtajat ovat niin karmeasti pettäneet äänestäjänsä, ettei paavo kyllä siihen uppoavaan laivaan hyppää.
Uudella puolueella voisi olla mahdollisuus haalia ihan kohtuullinen äänisaalis, jos äänestäjät vielä kerran päättävät luottaa politikkojen tyhjää läpätystä.
Soinin persujen jytkyttely on muuttunut jo sätkyttelyksi ja varmasti myös äänimäärä tuosta tippuu huomattavasti. Jäljelle ei jää kuin ne päättömät kanat jotka sokeasti luottavat soinilaisiin takinkäätäjiin.
Jopa otsikkokin viittaa uuden puolueen perustamiseen. ja taktinen homma, kun keskustalla alkaa alamäki, niin silloin on hyvä lyödä vähän pökköä pesään (vaikutus on varmasti suurempi).
Kaivelen tässä popparit esiin ja katson mihin tämä juttu etenee. Hauskaa seurattavaa se varmasti on 😀
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen: ”Eri parlamenttiryhmien jäsenistä koostuva kontaktiryhmä ”Vapaus valita” ajaa näitä asioita.”
—
”Free To Choose” on myös Milton Friedmanin keskeisen kirjan nimi.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen ryhmän nimi tosin on Freedom of Choice.
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/590…
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen. Kunnioitettava sisupussi. Sisu vie vaikka läpi harmaan kiven…. Ottakoot vaan mallia vallassa olevat miehet ! Lepsuilu, poliittinen laskeskelu ja lähipiirin etujen ajaminen ei nyt meitä vie turvalliselle tielle. Kova kovaa vasten maahanmuutossa, taloudessa ja kansan herättämisessä ponnistelemaan ahkerasti ja tienaamaan oma leipänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Uusi alku. Oikea johtopäätös varmaan. Tilanne on kuin suunnistuskisassa, jos joku rasti jää käymättä, sinne ei voi palata koska peli on menetetty sen kisan osalta. Politiikassa on jatkettava siitä tilanteesta johon maa on johdettu. Silti historia ja menneet kannattaa muistaa, ja oppia.
Poliitikot ovat epäonnistuneet pitkän ajan strategiassaan alkaen jo 85-90-luvulta EU-liitoksineen ja ennen kaikkea euroalueeseen liittyminen oli virhe. Tämä on ollut propagandan avulla manipuloitua demokratiaa ja poliittisten päättäjien taitamattomuutta kylmän sodan ja luodun pelon ilmapiirissä.
Jotain hyvää, aika paljonkin, on vielä jäljellä sodan jälkeisen jälleenrakennuksen luomista rakenteista, vaikka paljon on rapistunut.
Ehkä Paavo Väyrynen herättää tällä muutkin puolueet ja poliitikot huomaamaan mitä pitäisi tehdä. Kaikki päätökset omien intressien pohjalta hajoavan Euroopan oloissa. Oma pesä kuntoon ensin.
Ilmoita asiaton viesti
Keskusta teki hirvittävän virheen hallituksen kokoonpanosta päätettäessä. Sipilä on luonnollisesti yritysjohtajana Kokoomuksen marionetti mutta hän petti oman puolueensa valitsemalla ministereiksi kokoomuslaisia Keskustan mandaatilla. Esim. Anne Berner on ollut iät ajat Kokoomuksen ja A. Stubbin taustatukena ja muutenkin hänen toimenkuvansa on liittynyt eliitin rikastuttamiseen mm. veroparatiiseja käyttäen. Samoin Olli Rehn on useasti puheissaan kertonut olevansa ”puoliksi kokoomuslainen” ja hän on tunnettu oikeistomyönteisyydestään. Näin Kokoomus sai muutenkin äärioikeistolaiseksi luokiteltavassa hallituksessa yliotteen ja eliitin sanelupolitiikka on jakamassa maatamme kahtia. Edessä voi olla synkät ajat sillä työssä oleva väestö ei kauaa oikeistopolitiikkaa siedä. Viimeisten 15 aikana yritysten osingonjako on 3-kertaistunut mutta verojen maksu pudonnut puoleen. Palkkojen reaaliarvot eivät ole nousseet ja niitä haluttaisiin laskea yritysvoittojen kasvattamiseksi edelleen. Keskusta on joutunut myös kokoomuslaisen ulkopolitiikan myötäilijäksi ja tämä tie johtaa katastrofiin sekä Suomen että Keskustan kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni EU:ssa on paljon hyvää, mutta komissiosta pitää erottaa budjettijaosto ja direktiivilainsäädäntö toisistaan, koska ne kiristää molemilla kansallista politiikkaa. Pohjoisesta ulkoistettiin tahallaan kaikki tuotantolaitokset, jotta oltaisiin täysin riippuvaisia maataloustuista ja siten sidootu euhuin.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa, Paavo Väyrynen! Katsauksenne Keskustan historiaan on laadukas kuvaus ja tarjoaa erinomaisen näkökentän puolueen kehityskaaresta tähän päivään. Alkiolaisuus on upotettu rahanvallan solukoihin.
On aika muuttaa suuntaa, kun nykyinen tie vie kaaokseen. Itsekin alkuun innostuin Juha Sipilän vetovastuusta, mutta käytäntö on näyttänyt, että valtiomiestaidot eivät täyty.
Ilmoita asiaton viesti
Aikamoinen tiivistys varsinkin pohjoissuomalaisen Väyrysen mielipiteeksi: liberaalit ja lestadiolaiset ovat syrjäyttäneet alkiolaisuuden Keskustassa!
Ilta-Sanomat listasi ne liberaalit, mutta ketkä politikoivat lestadiolaisesti? Onko suoraan pääteltävissä, että luokitus koskee Lapin ja Oulun, ehkä Vaasankin vaalipiirin kansanedustajia?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145368883210…
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku…
Väyrynen viettää juhlavuottaan, ja täyttää syksyllä 70. Vain poikkeusyksilöt suunnittelevat siinä iässä uutta alkua, mutta Paavon poikkeuksellisuutta kukaan tuskin on epäillytkään.
Ilmoita asiaton viesti
Hesari taisi tehdä kohta vaalien jälkeen selvityksen kansanedustajien uskontokäsityksistä. En tiedä, miten kattava se oli. Siinä kuitenkin taisi Keskustan joukoista löytyä ruhtinaalliset 4 lestadiolaista, rauhansanalainen Sipilä ja kolme vanhoillislestadiolaista (Tölli, Keränen ja Lohi). Joka tapauksessa, vaikka heitä olisi tuplastikin, edelleen he ovat ryhmän vähemmistö. Ja kombo liberaalit + lestadiolaiset herättää epäilyksiä, että jomman kumman ryhmän stereotyyppinen mielikuva ei vastaa todellisuutta… Tosin ikäänhän ei sterotyyppejä pitäisi pitää varmana totuutena.
Paavonkin touhut ovat vähän kuin suomalainen cleantech. Maailman parasta ja valmiudet miljardibisnekseen ja kymmeniintuhansiin työpaikkoihin. Vain kaupat puuttuvat…
Ilmoita asiaton viesti
TK.#56. Paavo onkin vanhaksi elävää sukua isää myöten.
Ilmoita asiaton viesti
Vihdoin! Uutta kehiin, ja eteenpäin!
Ilmoita asiaton viesti
Paavo väyrynen ei ymmärrä demokratian perimmäistä ideaa. Demokratiassa eri yhdistyksissä, puolueissa, kunnissa ja valtiossa jokaisella jäsenellä on vain yksi ja ainoa ääni.
Ilmoita asiaton viesti
Ovatko klikit demokratiaa?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys! Sopiiko muuten demokratiaan puolueen ostaminen?
Ilmoita asiaton viesti
Kuka on ostanut puolueen?
Ilmoita asiaton viesti
Sipilää voisi epäillä tästä?
Ilmoita asiaton viesti
Ja perusteet siihen?
Ilmoita asiaton viesti
Maksoi Kepun pahimpia velkoja omasta pussistaan ennen pääsyään Kepun johtoon.
Ilmoita asiaton viesti
Pertti, et kai muista väärin? Taisi mennä toisin päin?
Ilmoita asiaton viesti
Demokratiassa erilaisilla yhteenliittymilläkin on valtaa vain oman painoarvonsa verran.
Ilmoita asiaton viesti
Lähde?
Ilmoita asiaton viesti
Minun muistini, kuten kirjoitin.
Ilmoita asiaton viesti
LG. #59. Ainakin netissä tietyt trollit ovat kovin demokraattisesti klikkiytyneet joukkovoimaksi.
Ilmoita asiaton viesti
No juu – noinhan se.
Mutta takavuosina tuntui kuitenkin, etttä Herra Paavo Lipposella olisi ollut ainakin kaksi ääntä. 😉 [Tämä on siis vitsi.]
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrysen kansalaisaloite keräsi yli 50 000 tuhatta nimeä, jolla vaaditaan kansanäänestystä Eurosta – valuutasta, johon meidät sidottiin ilman kansanäänestystä! Koko EU liittyminen tehtiin valehtelemalla kansalle ja varastamalla isolta osalta kansaa heidän laillinen omaisuus, jotta pelastettiin kasinokaupoissa omaisuutensa menettäneet pankit johtajineen.
Kyllä tässä maassa samaa sukupuolta olevien avioliittolait esitellään, kuten yli 50 000 ääntä taakseen saanut kansalaisaloite pitääkin esitellä! Jostain kumman syystä 12 ministeriä estää Väyrysen laajan kannatuksen saaneen, erittäin järkevän ehdotuksen päätymisen eduskunnan käsiteltäväksi. Vaikka kuinka vaaleilla valittu tuo 200 ihmistä, kyllä yli 50 000 ihmisen mielipiteellä täytyy olla merkitystä ja sitä on kuunneltava.
Kansantaloudellisesti Väyrysen ehdotus on ainoa järkevä askel, kohti kestävämpää taloutta oman valuutan myötä. Katsokaa Ruotsiin, Islantiin, Norjaan, Viroon…..koko EU:ssa Suomi on ainoa, jonka talous ei kasva, vaan hippuu milloin miinusmerkkisenä, milloin just ja just nollassa.
Meillä on paljon korjattavaa rakenteissa: Veronkierto on yleistä mm. pankit, perintätoimistot, terveydenhuollon yritykset jne….satojen miljoonien tulos, mutta veroja maksetaan 0, koska firma on rekisteröity veroparatiisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen ulostulo antaa toivoa siihen, että Suomessa on vielä politiikkoja, jotka osaavat ajatella omilla aivoillaan.
Tietenkin ihmettelisin suuresti, jos Väyrysen ura lähtisi vielä uuteen nousuun. Tietenkin hän voisi hyvinkin päästä Lapista eduskuntaan PS:n listoilla. Epäilen kuitenkin, että hän ei tulisi toimeen Timo Soinin kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei puoluetta tarvita valitsijayhdistys riittää,riittihän se Tennilällekin.
Ilmoita asiaton viesti
Jaha, Pate sitten aloitti presidentin vaali kampanjan – koko kansan Pate!
Tiesi ettei Kepu aseta häntä ehdolle niin jättäytyi sivuun jotta kansalaiset hänet valitsevat sitoutumattomana marttyyrinä.
Ilmoita asiaton viesti