Vapaus valita
Viime viikon maanantain jälkeen olen saanut runsaasti tukea ja kannustusta. Suuri joukko suomalaisia on ilmoittanut olevansa kanssani samaa mieltä ja haluavansa olla mukana yhteistyössä.
Monet ovat ehdottaneet kansanliikkeen, järjestön tai jopa puolueen perustamista.
X X X
Tärkein ja kiireellisin tehtävämme on toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta.
Yritykset palauttaa kilpailukyky sisäisellä devalvaatiolla ovat epäonnistuneet. Valtiontalouden leikkaukset kohdistuvat ennen muuta pienituloisiin ja vähävaraisiin ihmisiin. Ne aiheuttavat suurta ja pitkäaikaista vahinkoa. Euroalueessa olemme joutumassa osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota.
Suomen siirtyminen omaan kelluvaan valuuttaan parantaa nopeasti kilpailukykymme ja talous alkaa taas kasvaa. Tämän ansiosta työllisyys paranee, kansalaisten elintaso alkaa nousta, eikä kipeimpiä menoleikkauksia ole tarpeen toteuttaa. Suomi pääsee samaan asemaan Ruotsin kanssa, joka on menestynyt ja menestyy erinomaisesti oman kelluvan valuuttansa ansiosta.
Kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet Suomen jäsenyyteen euroalueessa. Tästä syystä ne toteuttavat samaa talouspolitiikan peruslinjaa. Suhtautuminen euroeroa koskevan kansanäänestyksen toteuttamiseen osoittaa, ettei laajan kannatuksen saanutta kansalaisaloitetta oteta vakavasti. Euroerosta ei haluta edes keskustella.
X X X
Kansanedustajiin ja puolueisiin voivat vaikuttaa vain äänestäjät. Heillä tulee olla vapaus valita. Suomalaisille on tarjottava mahdollisuus vaikuttaa tahtonsa mukaisesti Suomen linjaan.
Olen perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n (Medborgarpartiet r.f.). Kuten nimikin kertoo, yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät.
Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan Suomen valtiolliseen elämään sekä suoran demokratian keinoja käyttäen että parlamentaarisen järjestelmämme kautta.
Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.
Omalta osaltani olen Kansalaispuolueen jäsen aluksi europarlamentaarikkona. Joskus vaalikauden mittaan aion palata eduskuntaan ja olla ehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.
Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita. Tukiryhmään ilmoittautuva voi itse päättää julkistetaanko hänen kuulumisensa siihen vai ei.
Tukiryhmään kuuluvien kesken pidetään yhteyttä sähköpostitse ja erilaisia tilaisuuksia järjestämällä.
Tukiryhmään voi liittyä kotisivuni kautta. Sieltä voi tulostaa kannattajakortin Kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin ja lähettää sen minulle.
X X X
Suomen linjaan Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan ennen muuta eduskuntavaalien kautta.
Kansalaispuolue toimii siten, että se voi olla mukana kokoamassa laajemminkin yhteen samanmielisiä poliittisia voimia. Raja-aitoja ei rakenneta.
Kansalaispuolue puolustaa maamme itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Tämä edellyttää suunnanmuutosta Suomen Eurooppa-politiikkaan ja maamme säilymistä sotilaallisesti liittoutumattomana maana.
Kansalaispuolue on aktiivinen ihmiskuntapolitiikassa. Se toimii köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi kaikkialla maailmassa.
Kansalaispuolue on edistyksellinen voima, joka nojautuu henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa.
Vastustamme keskittävää metropolipolitiikkaa, joka on vahingollista sekä pääkaupunkiseudulla asuville että maakuntakaupunkien ja maaseudun ihmisille. Kehitämme tasapuolisesti koko Suomea.
Kehotan Keskustan toiminnassa mukana olevia kannattajiani jatkamaan työtään puolueessa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan. Toivon, että puolue palaa juurilleen ja menestyy.
Kansalaispuolueen vaikutusvalta on sitä suurempi mitä vahvemman tuen se kansalaisilta saa. Pelkällä olemassa olollaan se vaikuttaa muiden puolueiden politiikkaan, joiden on kilpailtava sen kanssa kansan kannatuksesta.
X X X
Niille jotka kenties ihmettelevät ratkaisuani on syytä muistuttaa, että olen aikaisemminkin joutunut turvautumaan epätavalliseen toimintaan etenkin Eurooppa-politiikassa.
Toukokuussa 1993 erosin Esko Ahon johtamasta hallituksesta voidakseni menestyä paremmin seuraavan vuoden presidentinvaaleissa ja vaikuttaa tätä kautta Suomen EU-ratkaisuun.
Kun jäsenyysneuvottelut oli keväällä 1994 viety loppuun, päätin ryhtyä vastustamaan Suomen jäsenyyttä. Meille oli tarjolla jäsenyyttä parempi vaihtoehto. Jos Suomi ei olisi liittynyt unioniin, ei olisi Ruotsikaan. Olisimme olleet mukana yhdentymisessä Euroopan talousalueen puitteissa. Olisimme voineet tiivistää pohjoismaista yhteistyötä Pohjolan yhteisöksi.
Jyväskylän puoluekokous kuitenkin hyväksyi asian viemisen kansanäänestykseen. Kansanäänestystä varten perustimme Kari Hokkasen johdolla "Vastuu Suomesta" -nimisen yhdistyksen, joka pyrki torjumaan Suomen liittymisen unioniin. Enemmistö kuitenkin hyväksyi sen.
Kun Ahon hallitus pyrki lyömään Suomen jäsenyyden lukkoon eduskunnassa ennen Ruotsin kansanäänestystä, järjestin jarrutuskeskustelun, jolla lopullinen ratkaisu saatiin siirretyksi sen yli. Kansanäänestyksessä ruotsalaisten niukka enemmistö oli jäsenyyden kannalla. Tämä johti myös Suomen jäsenyyden toteutumiseen.
Aho ja Keskustan muu johto halusivat, että puolue olisi tukenut Suomen liittymistä euroalueeseen. Kävin kovan kampanjan jäsenyyttä vastaan. Yritin saada puolueen ottamaan kantaa mahdollisimman varhain jotta olisimme voineet vaikuttaa päätöksentekoon. Sain puolueen puolelleni, mutta päätös tehtiin vasta sen jälkeen kun asia oli jo ratkennut hallituspuolueiden päätöksenteossa.
Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota. Olemme maksamassa kovan hinnan siitä, että saamme olla siinä mukana. Tätä en voi hyväksyä.
Kaikki mahdollinen on tehtävä Suomen talouspoliittisen itsenäisyyden palauttamiseksi ja taloutemme tervehdyttämiseksi.
Pesäero keskustaan on nyt sitten sinetöity. MIten käy Väyrysen kunniapuheenjohtajuudelle?
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se ole pieni hinta tässä pelissä?
Ilmoita asiaton viesti
Loistavaa! Tsemppiä!
– On aika saada uusia keskusjohtoiseen puoluekuriin sitoutumattomia ihmisiä Arkadianmäelle.
Ilmoita asiaton viesti
Viime viikon maanantaina kyselin kirjoituksen keskusteluketjussa uuden puolueen perustamisesta. Nyt vastaus tuli. Yksi vaihtoehto lisää on hyvä asia.
Muuten, olisi mielenkiitoista tietää mikä on tämän uuden puolueen maahanmuuttolinja.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi vaihtoehto lisää on hyvä asia.
Olen eri mieltä. Puoluekartta pirstaloituu vaan lisää. Ja toiseksi, mitä virkaa näillä pienpuolueilla on, koska niiden kautta vaikuttaminen on kuin etsisi neulaa heinäkasasta.
Tämä siis kommenttina Analle.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan loistavaa. Eurooppalaisuuden vastustajien rivien rikkominen on ihmiskuntapolitiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin. Melkein voisi luulla, että Väyrynen on saanut tehtävän puolueensa(kepu) johdolta. IPU ajaa samoja asioita, mutta eihän siihen voi liittyä henkilö, jonka pitää saada puumerkkinsä joka paikkaan ja jonka tehtävä on hajoittaa EU:n vastustajien rivit.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan tästä ollut korkeammilla tahoilla ennakkotieto? Tarkoitan että oliko Niinistön puheen poikkeavan voimakkaat sanavalinnat tarkoitettu vastavalkeaksi Väyrysen siirrolle kilpailemaan samoista kannattajista?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä yhteistä mahtaa olla Väyrysen ja Sauli Niinistön kannattajilla?
Ilmoita asiaton viesti
Heidän esittämät ajatukset kosiskelevat samaa kohderyhmää. Maahanmuuttokriittiset kannattavat suurella todennäköisyydellä myös euroeroa.
Ilmoita asiaton viesti
En ole huomannut kummankaan ko. herroista olevan kovin maahanmuuttokriittinen. Sauli Niinistö aikoinaan johdatti Suomen euroon, jota taas Väyrynen vastusti.
Ilmoita asiaton viesti
”Jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.” (Sauli Niinistö)
Jos tämä ei ole kritiikkiä, niin mikä sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tuo ole itsestäänselvyys? Tuon presidentin sanoman allekirjoittaa useat ns. suvaitsevatkin.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko Väyrynen sanonut samat sanat?
Väyrynen tuskin haluaa puolueeseensa mukaan näitä Persujen ”maahanmuuttokriittisiä” voimia. Eurokriittisiä kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Ensiksi täytyy korjata ettei kysymys ollut siitä, ketä Väyrynen tahtoo puolueeseen. Puiolueeseen pääsee kansanedustajat ja europarlamentaarikot.
Nyt kysymys oli kuitenkin äänestäjistä. Jos äänestäjä on euro- ja maahanmuuttokriittinen, niin kumpikin, sekä Niinistö että Väyrynen ovat raskaansarjan vaihtoehtoja näillä kannanotoillaan. Siitä huolimatta, että kumpikin tarjoaa vain puolet.
Ilmoita asiaton viesti
ihmetyttää, miksi muiden puolueiden kannattajat tai jäsenetkin, liittyisivät Kansalaispuolueen tukiryhmään? Toinen ihmetyksen aihe, miksi salata kuuluminen tällaiseen tukiryhmään?
Ilmoita asiaton viesti
Et ole siis huomannut kansalaisien tyytymättömyyttä taloudelliseen kehitykseen ja näkemyksiä siitä että tämä liittyy suoraan harjoitettuun talouspolitiikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Liittyisitkö itse sellaisen puolueen tukiyhdistykseen, joka ei huoli sinua jäsenekseen?
Ilmoita asiaton viesti
Aion tukea Paavoa ja hänen hankettaan, ja vedän tuen pois jos toiminta ei pysy rehellisenä Alkiolaiselle aatteelle ja parhaalle käytettävissä olevalle tieteelliselle tiedolle.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkennus: mikä on Kansalaispuolueen kanta itsenäiseen, kelluvaan valuuttaan ja talousdemokratiaan?
Ilmoita asiaton viesti
Kanta itsenäiseen kelluvaan valuuttaan tuli selväksi tänä aamuna Paavon haastattelussa mutta tietääkö hän talousdemokratiasta?
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa Paavo!!!
Ilmoita asiaton viesti
On surullista että keskustasta on tullut Vanhasen, Sipilän ja Bernerin myötä kokoomustakin oikeistolaisempi puolue. Hyvä että nostat kipeitä asioita esiin.
Mutta että kansalaispuolue, johon ei oteta jäseniksi tavallisia kansalaisia. Kuulostaa vitsiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän hyvin Väyrysen ajatuksen ettei kaikkia innokkaita ilman näyttöjä poliittisesta osaamisesta voi ottaa mukaan. Pienpuolueiden ongelmina ovat tunnetusti olleet kyseiset ”Touho-Ankat”. Johonkin on raja vedettävä.
Mutta jos putoaa kansanedustajan tai europarlamentaarikon paikalta, katoaako myös puoleen jäsenyys?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin pitkälti se on kuten sanot. Muistissa on, kun perussuomalaiseen puolueeseen tuli puolueen nousun huumassa monenlaista Touho-Ankaa, mutta onneksi ovat tippuneet rattailta. Nythän on tunne, että uusi nousu on alkamassa, kunhan hallitustyöskentely ja tavoitteet alkavat ihmisille oikein avautua.
Ilmoita asiaton viesti
Joku voisi myös kysyä miten puolueen jäseneksi pääsee…muuten kuin hankkimalla kansanedustajan tai mepin mandaatti jossain toisessa puolueessa ja loikkaamalla? Paljon jäi auki, mutta mielenkiinnolla seurataan, mitä tuleman pitää. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Puolueen jäseneksi pääsee loikkaamalla toisen puolueen mepin tai kansanedustajan paikalta tai olemalla Kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaana ja saamalla sitä kautta kansanedustajan paikan.
Kuinkahan moni uskaltaa heittäytyä Paavon matkaan? Lapin vaalipiiriä lukuunottamatta taitaa paikan uusiminen olla vaakalaudallla… Lapin vaalipiiriin ehdokkaita tulee varmaan tyrkyksi asti!
Ilmoita asiaton viesti
Kansanvalta ei tuollaisessa järjestelyssä toimi senkään vertaa kuin nykyisessä puoluesysteemissä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kansalaisten arvostelukykyyn olisi voinut luottaa, niin Paavo Väyrynen viettäisi nyt viidettä kauttaan Suomen presidenttinä…
Ilmoita asiaton viesti
Saramo, eihän sinun jäsenanomustasi ole ainakaan vielä hylätty.
Ilmoita asiaton viesti
Säännöt on helppo muuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Saapas nähdä, nousetko Paavo, Vennamon tasolle?
Ilmoita asiaton viesti
Leskinen, lähde mukaan nostamaan, niin saat olla mukana nousussa jo kolmannankerran.
Ilmoita asiaton viesti
Joko olet lähettänyt jäsenanomuksen?
Ilmoita asiaton viesti
Hanke on nyt populismin tasolla. Euroalueesta irrottautumisen uhat pitää myös rehellisesti kertoa. Mites esimerkiksi rinnakkaisvaluutassa euroissa otetuille asuntolainoille käy (pääoma, lainan korot)?
Ilmoita asiaton viesti
Lainat muuttuvat markkamääräisisksi. Korko on se, miksi keskuspankki sen asettaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli asuntovelalliset älähtää sitten kun tajuavat lainan pääoman kasvaneen devalvoitumisen verran 15 %.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvät hyssykät, lainat muutetaan 1 euro = 1 mk, devalvoitumisen hyödyn korjaa velallinen.
Ilmoita asiaton viesti
Hohhoijaa, palkoille ja tuontitavaroiden hinnoille ei sitten varmaan tapahdu mitään?
Ilmoita asiaton viesti
Pitää siis rautalankaa vääntää. Palkat eivät muutu ja tuontitavarat kallistuu, jos uusi rahamme devalvoituu. Ehkä tämä Nordean kartoitus on tuttu, hyvin meille käy, usko pois.
https://nexus.nordea.com/research/attachment/2322
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän se ole juuri tarkoitus. Käynnistää rehellinen keskustelu euroeron eduista ja haitoista. Yhteisvaluutan puolustajien olisi jo korkea aika kertoa konreettiset edut joita olisi pitänyt syntyä – jotain positiivista nykyisen talouskatastrofin lisäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Miten Kreikassa kävi, kun luottoluokitus alkoi laskea ja korot nousta. Kiinteistöjen arvot putosivat ja vakuudet eivät riittäneet enää monilla luottojen vakuudeksi.
Lainoja uudistettiin isommilla koroilla Kreikassa tai pankki saattoi muuttua roskapankiksi, josta ei lainaa enää saanut. Työpaikkojakin katoaa eli sisäistä devalvatiota koko ajan.
Kun EMUun mentiin, niin riskejä vähäteltiin. Ei ole ongelmatonta vaihtoehtoa paratiisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelmatonta vaihtoehtoa ei tosiaankaan enää ole, mutta nykyinen eli pysyminen EUssa ja eurossa on ainakin vienyt köyhyyteen; velkaantuneeksi työttömien maaksi, jolla ei ole enää mitään omaa. ja kohta vielä vähemmän, liittovaltiossa siis.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy kannattaa, hyvää vipinää saa Paavo aikaiseksi. Jos homma etenee suotuisasti, niin ajatelkaapa niitä mielenkiintoisia vaalikeskusteluja ennen seuraavia eduskuntavaaleja.
Ilmoita asiaton viesti
Kun otamme huomioon, kuinka nihkeästi kansanäänestysaloite eteni, kannattajakorttien keräys ei ole läpihuutojuttu. Pitäisiköhän euroalueen kannattajien allekirjoittaa sellainen varmuuden vuoksi, että saataisiin persuille ja kepuille kunnon hajottaja? Puolueen jäsenyyteen joutumisestahan ei ole vaaraa.
Seuraavassa New York Review of Booksin numerossa Thomas Piketty muuten ehdottaa euroalueelle omaa parlamenttia ja yhtenäistä yhtiöverotusta:
http://www.nybooks.com/articles/2016/02/25/a-new-d…
Ilmoita asiaton viesti
Saa sitä ehdottaa, mutta kuka oikeasti uskoo, että nykyinen hajanainen Eu muka vielä tiivistyisi, Britit kulkevat omia polkujaan, sitten on vielä Unkaria, Puolaa ym. ja sokerina pohjalla vielä Suomi.
Kyllä Eu pikemminkin hiukan hajaantuu, ei ole mitään edellytyksiä tiivistymiselle, tai no tietysti sitä haaveilla saa ne jotaka tuollaisesta haluavat haaveilla.
Vetoakin löisin aika paljon tuollaista kehitystä vastaan. 🙂 Onkohan jossain vedonlyöntiä tuosta?
Ilmoita asiaton viesti
Piketty puhuu siis euroalueen, valuutta-alueen, omasta parlamentista ja euroalueen, valuutta-alueen, omasta yhtenäisverosta. Ranskalaisen sosiaalidemokraatin viesti briteille on, että ei teitä kaivata, mutta omalta kannaltanne kannattaisi roikkua mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ne kortit saadaan täyteen aika vauhdilla. Itse EUn ja euron kannattajana käyn kortin kirjoittamassa. On sen verran hyvä tavoite hajottaa eurovastaiset pikkupikkuryhmikseen. Vahinkojen välttämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
On melko huolestuttavaa jos Suomeen syntyy puolue, jonka päätäntävalta on täysin vieraan valtion tiedustelupalvelun kanssa kaveraamisesta tunnetulla ja Venäjän etuja ajavalla Väyrysellä. Ei jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Petri Mäkelä, unohtuiko, että Vatikaanikin on valtio ja eräs puoluejohtaja on sen alainen.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo on pop, mä annan aina ääneni kaikelle uudelle ja mielenkiintoiselle, ei se ainakaan enemmän hukkaan mene, kuin äänestää nykyisiä hallitus- ja oppositiotoheloita.
Ilmoita asiaton viesti
Onnea matkhaan, hyville teoille löytyy kannattajia ja niitä tarvittaan!
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa voisi myös ajatella niin, että nykyisen kaltaisen ja komission suunnitteleman EU:n ja EMU:n haavekuvien rationaalinen kritisoiminen, jopa vastustaminen onkin juuri eurooppalaisuuden aitojen ydinarvojen ja realiteettien puolustamista.
Tässä siitä oivallinen näyte yhdeksän vuoden takaa:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178…
Siinä puhuu YLE:n ja Suomen vanha ”Mr. Eurooppa”, josta ei saa impivaaralaista, sivistymätöntä tai vähällä ymmärryksellä varustettua kirjoittajaa edes hämmentyneen nykyopposition yrityksin.
Allekirjoitan kernaasti linkin ajatukset edelleenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno idea ja toivon vilpittömästi onnea matkaan!
Puolueen nimeksi Kansalaispuolue on aika huono, kun tarkoituksena on pitää koko puolue tiukasti puolue-eliitin käsissä. Aristokraatit rp. olisi parempi nimi.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen väitteitä pitää kyllä analysoida vähän tarkemmin:
”Tärkein ja kiireellisin tehtävämme on toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta.”
Oletetaan, että Suomi palaisi markka-aikaan. Tästä seuraisi hyvin suurella todennäköisyydellä korkotason nousua ja devalvaatiota. Suomalaisille velallisille korkotason nouseminen ja suuremmat korkomaksut olisivat myrkkyä. Kansallisen valuutan devalvoituminen merkitsisi sitä, että Suomen valtion ulkomaiset velat, jotka pysyisivät euroissa reaalisesti kasvaisivat.
”Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.”
Eli kyseessä olisi eräänlainen ylimyspuolue, jonka linjaan vaikuttaisivat vain nämä henkilöt? Voisiko tällainen puolue toimia käytännössä?
”Kansalaispuolue on aktiivinen ihmiskuntapolitiikassa. Se toimii köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi kaikkialla maailmassa.”
Mitä tekemistä tällä on Suomen intressien kanssa? Kuinka paljon tähän saataisiin uppoamaan veromarkkoja?
”Kansalaispuolue on edistyksellinen voima, joka nojautuu henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa.”
Terve talouspolitiikka vaatii tasapainoista budjettia. Suomen valtion budjetti on vahvasti alijäämäinen ja sitä pitäisi leikata. Kirjoituksen alussa kuitenkin tuomitaan valtion budjetin leikkaukset.
”Jos Suomi ei olisi liittynyt unioniin, ei olisi Ruotsikaan.”
Mihin tämä väite perustuu? Ruotsi teki EU-jäsenyyden suhteen irtioton ja pelästytti suomalaiset poliitikot siihen, että jäisimme yksin. Tuon seurauksena Suomi päätti hakea EU:n jäsenyyttä.
”Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota. Olemme maksamassa kovan hinnan siitä, että saamme olla siinä mukana. Tätä en voi hyväksyä.”
Suomen velkaantuminen ei ole ollut EU:n tai euron vika. Se on ollut hallitusten vika, jotka ovat tietoisesti ajaneet alijäämäisiä budjetteja viimeisten noin 8 vuoden aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Lisää puoluediktatuuria?!
Ilmoita asiaton viesti
”Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue. Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.”
”Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita.”
Minulla jostain syystä petti luetun ymmärtäminen. Puolueeseen pystyy siis liittymään vain, jos on jo valmiiksi europarlamentin jäsen tai kansanedustaja? Miten tällainen puolue osallistuu vaaleihin? Vai onko kyseessä Väyrysen hyväveli-kerho?
Ilmoita asiaton viesti
Onnea ja menestystä Paavolle ja uudelle kansanliikkeelle. Suomi tarvitsee puolueen, joka on selkeästi muista erottuva ja jolla selkeät tavoitteet.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen vaaleja n 20% äänestäjistä oli sitä mieltä, että Persut oli tämä puolue.
Paavolle toivotan tervemenoa. Loppu häämötää.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen näkemys viennin nopeasta kasvusta omaan valuuttaan siirtymisen seurauksena on täysin tyhjän päälle rakenettu ja vailla totuuspohjaa. Suomen vientiteollisuuden ongelmat ovat muualla kuin valuutassa, kuten yksipuolisessa, pääosin investointiin liittyvien tavaroiden tuottamiseen. Myös huonolla johtamisella, Nokia surullisena esimerkkinä tästä, on oma osuutensa.
Ilmoita asiaton viesti
Vientiin vetoaminen on tosiaankin hieman populistista. No, tietysti samalla tavalla kun puheet siitä että Suomi on vientiriippuvainen maa.
Joka tapauksessa sisämarkkinat ovat aina tärkeimmät, ja oman valuutan mahdollinen devalvoituminen antaisi tilaa sisämarkkinoiden kehittyä, tai sanotaanko toipua euroflunssasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pienpuolueet ovat yrittäneet vuosi toisensa jälkeen saada edes yhden edustajansa läpi, koskaan siinä onnistumatta. Se on haasteellinen tehtävä kenelle tahansa. Riski on suuri myös Väyryselle.
Varmastikin suurelta osin tästä syystä, vallan vääriin käsiin päätymisen vaaran ohella, puolueen jäseniksi pääsee vain jo läpi päässeet, sillä jos voittanutta hevosta saa veikata, voittohan on varma.
Verkot ovat vedessä ja nyt odotellaan, josko oman puolueen linjaan tyytymättömiä ui apajille.
Ilmoita asiaton viesti
1) Tuleeko puolueessa olemaan ryhmäkuri?
2) Eläkkeiden taitettu indeksi? Miten Paavo suhtautuu tähän?
3) Vakuutuslääkärit, jotka näkevät kristallipallosta kuka on sairas ja kuka ei – ja tekee A4-paperin voimalla ihmeparannuksia sellaisia määriä, että Raamattukin jää toiseksi. Mites on?
4) Saako työttömät tehdä vapaaehtoistöitä tai opiskella?
5) Voidaanko työttömiä käyttää ilmaistyövoimana?
6) Mites harmaa talous? Onko edelleen valtion erityisessä suojelluksessa?
7) Vastustatteko Suomen kansan luomien yhtiöiden myyntiä?
8) Kotoutatteko eläkemiljardit luomaan työpaikkoja Suomeen – siis sijoittamaan Suomeen ulkomaisten rahastojen veroparatiisi-rahapesun sijasta?
9) Tuleeko Suomeen perustuslakituomioistuin, joka löytyy joka sivistysmaasta, aika monesta kehitysmaasta, mutta muistaakseni ei löydy Romaniasta?
10) Pankit – nyt ja tulevaisuudessa – kuljemmeko Islannin kansan viitottamaa tietä?
11) Saammeko Totuuskomission, joka tutkii 1990-luvun laman syyt, seuraukset, arkkitehdit, välistävetäjät ja konnat? Oikaistaanko mahdolliset havaitut väärydet/rikoksilla saadut hyödyt ja palautetaan laillisille omistajille?
12) Onko syytä perustaa Suomalaisten Pankki, jonka kautta kierrätetään kaikki yhteiskunnan maksut ja tulot? Vai mennäänkö ”tanskalaisilla” edelleen?
13) Erotaanko EUsta ja pidetään ETA, Norjan ja Sveitsin mallin mukaisesti?
14) Perustulokokeilu?
15) Vapautettujen kansalaisten* erilaiset työ- ja ideointikokeilujen edistäminen?
16) Maahanmuutto. Pidetäänkö linja; ensin tutkitaan sitten hutkitaan lain puitteissa vai presidentin ”Kukaan ei ymmärtänyt mitä sanoin, enkä tiedä miten ajatuksiani selittää, tehkää mitä tykkäätte, ratkaisuja minulla ei ole mihinkään…”-linjan tyyppinen ehkä-viritelmä – ja/tai – Pohjois-Korea-malli?
_____________________________
* Jos vapautatte työttömät Pykälä & Karenssi-viidakosta.
_____________________________
Ei mulla muuta just nyt tällä hetkellä.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Puolueenohjelmaan tulee ensimmäisenä kuulua vaatimus perustuslakituomioistuimesta.
Ilmoita asiaton viesti
Siis kohta 9) tässä listassa.
Minun puolestani nuo asiat saa olla missä järjestyksessä tahansa, kunhan niihin sitoudutaan.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslakituomioistuinta ei löydy Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Alankomaista, Isosta-Britaniasta, Sveitsistä, Virosta eikä monesta muustakaan maasta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomiois…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos korjauksesta.
Tuli laakista selväksi, että mm. Pohjola on pimeä paikka. 🙂
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Älä välitä, oli tuossa listassa maista, joissa on perustuslakituomioistuin, muutamia sivistysvaltioita, esimerkiksi Italia ja Ranska. Eivät ne kaikki kehitysmaita olleet.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla vielä hippusen aikaista tehdä noin tarkkoja suunnitelmia 😉
Ilmoita asiaton viesti
Tuollaisella ohjelmalla – joka ei paljoa maksaisi vaikka kaikki toteutettaisiin – hän saisi ääniä ropisemalla.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
On mielenkiintoista kuulla huomenna Väyrysen suunnitelmista hänen tiedotustilaisuudessaan. Varsinkin kohta jossa rajataan jäseniksi liittyvät nykyisiin valittuihin kansanedustajiin tai euroedustajiin kaipaa selvennystä.
Onko kyseessä mahdollisesti toiminnan käynnistämisen ajaksi suunniteltu käytäntö? Onko mukana jo muita politiikassa mukana olevia toimijoita, vai onko suunnitelmat vain Väyrysen omia ajatuksia?
Näistä toivottavasti saadaan huomenna lisätietoa.
Ilmoita asiaton viesti
”Johan Bäckman
25. tammikuuta kello 20:47 ·
Kannatan Paavo Väyrysen loistavaa puoluehanketta. Persujen naamiot ovat pudonneet luuseriluokkaan, kannatus ropisee kun Soinin poliittinen korruptio paljastuu koko karmeudessaan. Väyrynen saa taakseen uuden puolueen ja helposti 10% kannatuksen heti kättelyssä. Uusi puolue voisi myös olla suuri käänne ja yhdistävä tekijä oikeistosta vasemmistoon. Suomen politiikan suurin yhdistävä tekijä on NATO-vastaisuus.”
Johan Bäckmanko on uuden puolueen takapiru? Bäckman on tiennyt jo 25. tammikuuta, mitä tulee tapahtumaan. Johan on.
Teksti on kopsattu Bäckmanin Facebook-seinältä.
Ilmoita asiaton viesti
Ennakkotietoa on siis joillakin ollut. Yllättävää ettei ole päässyt lehtien etusivuille aiemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Väyrynen ilmoitti 25.1. vetäytyvänsä Keskustan toiminnasta, arveli ja ennusti useat henkilöt täällä Puheenvuorossakin Väyrysen suunnittelevan omaa puoluetta. Siinä mielessä Bäckmanin kirjoittamiset voivat olla ihan samanlaista spekulointia kuin kaikkien muidenkin, eikä hänellä ole tarvinnut olla mitään tietoa Väyrysen suunnitelmista.
Väyrysen natovastaisuuden kaikki tietävät, joten sekään ei mikään yllätys liene kellekään?
Ilmoita asiaton viesti
Sinä siis oletat etteivät nämä Kremlin sätkynuket ole olleet yhteyksissä keskenään ja keskustelleen asiasta?
Ilmoita asiaton viesti
Brysselin sätkynukkejen on aika tekopyhää jutella jostain ”Kremlin sätkynukeista”. Ei sätkynukeille, kyllä itsenäiselle Suomelle. Itsenäisyys ei ole sätkynukkeilua, EU- ja euro-jäsenyys sen sijaan on.
Ilmoita asiaton viesti
”Brysselin sätkynukkejen”? Keitä tällä tarkoitat?
Minä lienen vapaa kansalainen vapaine mielipiteineni. Omia näkökantojani eivät sanele FSB eikä muutkaan vieraan maan toimijat. Toivottavasti vielä Sotikoffin ajamassa itsenäisessä Suomessakin saa olla jotain mieltä. Sensuuri näyttää Sotikoffille maistuvan jo nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa! Tämähän on varsinainen kuolonsuudelma. Desantti Bäckman tukemassa vanhaa KGB:n tukemaa jalaspoliitikkoa. Voittava yhdistelmä, varmaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tukihan Bäckman Soiniakin:
Moskova luottaa Soiniin
http://kohudosentti.blogspot.fi/2013/03/moskova-lu…
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun vaan Paavo tajuaisi sen, että ei sotke hommaan puoluepolitiikkaa. Asioiden hoitaminen on paljon helpompaa ja enemmän kansalaiden hyväksi, kun ei piiperretä idioottimaisten puolueiden tiukoissa imagoissa.
Mulle sopii seisoa rinta rinnan kenen kanssa tahansa, kun vaan pohjimmainen tarkoitus on hoitaa asiat kunotoon kunnolla. Ja siihen yhtälöön ei sovi yksikään nykyisistä puolueista.
Ilmoita asiaton viesti
Moni äänestäjä on ollut todella ymmällään mitä puoluetta voisi kannattaa, jos eduskuntavaalit olisivat muutaman viikon päässä.
Nimittäin kaikki puolueet ovat pettäneet äänestäjänsä tässä vuosien varrella. Ehkä kuitenkin Kristillisdemokraatit kaikkein vähiten. Mutta mutta…
Tosiasia kuitenkin on se, ettei Suomen kansantalous pääse kasvu-uralle ehkä jopa vuosikymmeniin, jos emme kykene irrottautumaan eurosta. Palaamalla omaan kelluvaan markkaan ratkaisee kertaheitolla monta kiperää ongelmaa.
Kaikki euromaat ovat menettäneet viimekätisen lainoittajansa – lender of last resort – eli ikioman keskuspankkinsa. Mikä tahansa euromaa – paitsi ylivoimainen Saksa – voi joutua maksukyvyttömyyden tilaan Kreikan tavoin, kun rahat kerta kaikkiaan loppuvat. Oma keskuspankki voi aina toimia valtiolle viimekätisenä lainaajana, jolloin valtio ei voi joutua maksukyvyttömäksi. Keskuspankista eivät nimittäin rahat lopu ikinä.
Ilmoita asiaton viesti
Pistää jopa miettimään Suomen politiikan tulevaisuus kuin samalla uskottavuuskin -vaiko vain jotain politiikanpeliä -EU kuin pakolaisasiat ja eriasteiset maahanmuuton ”välineet” yhdessä maailmantalouden kanssa ovat saaneet suuret/syvät mittasuhteet miten maailma voi tulevaisuudessa !
Ilmoita asiaton viesti
Mielessäni säilyvät Paavo Väyrysen sanat ulkoministerinä 1975: ”Kenian asiat eivät kuulu meille (Suomelle), MUTTA joudun kuitenkin huomauttamaan …”.
En voi luottaa henkilöön joka ei tarkoita sitä, mitä sanoo.
Paavo Väyrystä en voi ottaa todesta. Kuka voisi!
Kuitenkin ”Keskustan ikoniksi” sanottu. Kokemuksesta voisin laajentaa: suomalaisuuden ikoni, jolla todellisuus ja kuvitteellinen sekoittuvat lapsenomaisella tavalla.
Ks. /www.litorina.org/immuunit_sivistykselle.html/
Ilmoita asiaton viesti
Kysyn vaan , onko nykyinen Suomen kansa vielä tarpeeksi kypsytetty EU-uunissa tähän Paavo Väyrysen valtiomiestekoon , jonka päämääränä on palauttaa vanha kunnon itsenäinen YYA-Suomi ?
Ilmoita asiaton viesti
Itsenäinen YYA-Suomi?
Ilmoita asiaton viesti
Oletan entisen ”itsenäisen YYA-Suomen” olevan oleellinen osa Paavo Väyrysen sisäistä poliittista mielenmaisemaa.
Ilmoita asiaton viesti
Arvatenkin sen ”itsenäisen YYA-Suomen” kannattajia Suomesta löytyy löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
YYA -sopimus oli sotilaallinen liittosopimus Neuvostoliiton kanssa. Kun Neuvostoliittoa ei enää ole, niin YYA -sopimusta on turha haikailla takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Haikailee uutta Kekkoslovakiaa… Ainoa hyvä tässä asiassa on keskustan jakaantuminen ja toivottavasti hallituskriisi ja uudet vaalit.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni eurosta eroa pitäisi tarkastella taloudellisesta näkökulmasta rauhallisin mielin ja ehkä jossain määrin ”taskulaskin kädessä”. Hyödyllinen olisi jokin perusteltu mitä-jos talouden mallinnus markan tapauksessa vaikka monia asioita voi likimääräisesti arvata etukäteenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Asiasta on tehty kartoituksia ja tässä Nordean vuodelta 2012. Suomen vapaaehtoisen lähdön vaikutukset olisivat hyvinkin hallittavissa, katso sivu 7. Tietenkin taloutemme tila on heikentynyt näiden arvioiden jälkeen. Mutta kansallinen keskuspankki ja oma valuutta ovat sellaisia aseita, että ongelmat pystytään selättämään ja tätä ko kartoitus ei riittävästi analysoi. Voitaisiin myös katsoa Islannin suuntaan.
https://nexus.nordea.com/research/attachment/2322
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt Suomea ollaan viemässä euroalueen kautta osaksi velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota.”
Tottahan Paavo puhuu, näistä ei vain haluta keskustella.
Harvinaisen monet näyttävät tyytyväisiltä Suomen nykyiseen tilaan ja hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole ollenkaan tyytyväinen. Liittovaltiokehitystä tulisi nopeuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Allekirjoitetaan, Jari-Pekka, Paavon puolueen kannattajakortit. Sillä päästään yksi askel eteenpäin.
Ilmoita asiaton viesti
Ellei Eurooppa, siis EU kykene nopeuttamaan liittovaltiokehitystään niin BRICS-maat ”syövät meidät suihinsa” Euroopalaisten osuus on n. 8% maailman väestösta.
Ilmoita asiaton viesti