Kansalaispuolue täydentää edustuksellista demokratiaa
Kansalaispuolueen perustamisesta syntyneet reaktiot osoittavat, ettei sen olemusta ole oikein ymmärretty.
Kansalaispuolue täydentää edustuksellista demokratiaa samaan tapaan kuin kansalaisaloitteet.
Kysymystä Suomen eroamisesta euroalueesta ei ollut mahdollista saada eduskunnan käsiteltäväksi, kun yksikään eduskuntapuolue ei sitä kannata. Jotkut paheksuivat sitä, että tein kansalaisaloitteen vaikka olen parlamentaarikko. Katsoin kuitenkin voivani tehdä sen, kun minulla ei ollut mitään asemaa Suomen valtiollisessa järjestelmässä.
Suomessa on edustuksellisen demokratian kriisi. Eduskuntavaalien jälkeen muodostetun hallituksen poliittinen linja ei vastaa vaalien tulosta.
Vaalituloksen perusteella olisi pitänyt syntyä hallitus, jonka aatteellista ja poliittista suuntausta olisi voitu kutsua Sipilän-Soinin linjaksi. Lopputuloksena oli kuitenkin hallitus jota voisi pikemminkin kutsua Stubbin-Rehnin hallitukseksi.
Otan tästä muutaman esimerkin.
Ulkopolitiikassa linja näkyi heti, kun Suomi esti venäläisten parlamentaarikkojen osallistumisen ETY-järjestön juhlakokoukseen. Tässä annettiin veto-oikeus yksittäisille EU:n jäsenmaille.
Talouspolitiikassa on oikeistoliberaali linja, jonka kulmakivenä on pysyttäytyminen euroalueessa hinnalla millä hyvänsä. Samalla Suomea viedään kohti velkaunionia ja ylikansallista liittovaltiota.
Maahanmuuttopolitiikassa on varottu samaistumasta EU:n puitteissa niihin maihin, joiden linja on ollut muita tiukempi. Edes Saksan ja Itävallan linjaa ei noudatettu, kun nämä maat ottivat käyttöön osittaiset rajatarkastukset.
Hallituksen politiikan arvopohja näkyy selkeänä päätöksessä vapauttaa kauppojen aukiolo ja suunnitelmissa lisätä alkoholin myyntiä ruokakaupoissa.
Aluepolitiikassa on jatkettu ja jopa terästetty keskittävän metropolipolitiikan linjaa. Tämän osoittaa mm. päätös tukea Raide-Jokeria valtion varoista.
Näissä asioissa oppositio on tukenut tai ainakin myötäillyt hallituksen linjaa.
Kansalaispuolue tarjoaa vaihtoehdon politiikalle, joka ei vastaa kansan vaaleissa ilmaisemaa tahtoa. Puolueen vaikutusvalta riippuu sen saamasta kannatuksesta, mutta sen pelkkä olemassaolo vaikuttaa muihin puolueisiin, jotka joutuvat kilpailemaan sen kanssa kansan kannatuksesta.
Kansalaispuolue on luonteeltaan aivan erilainen kuin nykyiset eduskuntapuolueet.
Kansalaispuolueen jäseneksi on tarkoitus ottaa vain kansanedustajia ja Euroopan parlamentin jäseniä. Tässä suhteessa se pyrkii olemaan samankaltainen kuin Britannian parlamentissa toimivat puolueet. Tähän päästään viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, jos puolue saa riittävän kannatuksen.
Muut suomalaiset voivat osallistua Kansalaispuolueen toimintaan liittymällä sen tukiryhmään, jonka jäseniin pidetään yhteyttä sähköpostin välityksellä ja järjestämällä erilaisia tilaisuuksia.
Kansalaispuolue hyväksyy jäsenikseen ja tukiryhmäänsä myös muiden puolueiden jäseniä. Tämä on luonnollista senkin vuoksi, että puolueella ei ole toimintaa paikallis- ja maakuntatasolla.
En aio pyytää eroa Suomen Keskusta rp:n paikallisyhdistyksen jäsenyydestä senkään jälkeen kun Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Aion jatkaa toimintaani Keminmaalla Keskustan valtuustoryhmässä.
Katsotteko nyt itse eronneeksi samalla keskustan jäsenyydestä.
Kyllä tai ei vastaus.
Kepun säännöt
http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=58bb98d0-00b…
Sivu 3
Henkilö voi kuulua varsinaisena jäsenenä vain yhteen perusjärjestöön. Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen.
—–
Älkää venkoloidu tässä asiassa, kuten tiedotustilaisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Lukeeko näin paikallisyhdistyksen säännöissä ?
Kyllä paavon pitää muuttaa yhdistyksen sääntöjä nopeasti, mikäli on tarkoitus kasvaa puolueeksi joka voi vaikuttaa edudkunnassa lainsäädäntöön.
Kansalaiset mukaan jo nimenmukaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Lukeeko näin paikallisyhdistyksen säännöissä ?
Kyllä paavon pitää muuttaa yhdistyksen sääntöjä nopeasti, mikäli on tarkoitus kasvaa puolueeksi joka voi vaikuttaa edudkunnassa lainsäädäntöön.
Kansalaiset mukaan jo nimenmukaisesti.
Kyllä näillä säännöillä ei mennä pitkälle, juurtuminen vahvistetaan kunnallis ja maakuntavaaleissa täysille ehdokasmäärillä,eikä eliittipolitiikalla.
Nyt jääpi vain julkisuudessa rääpimiseksi, aluksi lämpenin, mutta nyt jo kylmenin, kauanhan kesääni kestikin.
Ilmoita asiaton viesti
Onko nyt niin että sen sijaan että tekisit normaalin puolueen jolla olisi jäseniään vaaleissa, aiot antaa muiden puolueiden hoitaa kampanjat ja vaalien jälkeen varastat jäsenesi muilta puolueilta?
Pitääkö mahdollisen jäsenen voittaa vaaleissa sitoutumattomana tai toisen puolueen nimissä jotta pääsee puolueeseen?
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan yhdistyslaki voimakkaampi, kuin yhdistyksen omat säännöt?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole. Persujen Tynkkystohelointi ja eurovaaliehdokastohelointi on siitä todisteena
Ilmoita asiaton viesti
Pasi, mihin unohdit sääntörikkomuksen eduskuntavaaliehdokkaiden valinnassa ?
Ilmoita asiaton viesti
Palaako Paavo Väyrynen Keskustan aatteen juurille (Alkion opit )
Hiukan historiaa !
Politiikasta puuttuu inhilmisen pääoman osaaminen, joka pitäisi tasapainossa tulonjakoa verotuksen kautta ym. tasapainossa markkinatalouden ahnetta kitaa. ”duudareista on tullut porvareita”
”SKDL onnistui heikosta asemastaan huolimatta hallituksissa, sanoo Tampereen yliopiston Suomen historian professori Pertti Haapala.
– Vasemmisto ei voi omia kokonaan itselleen suomalaisen hyvinvointivaltion toteuttamista. Kun järjestelmä 60-luvulla oikeasti rakennettiin, niin silloin mukaan tuli maalaisliitto( Nämä alkion opit nykyinen keskusta on täysin unohtanut), jonka tuki oli aivan ratkaiseva koko hyvinvointivaltion mallille. Mutta kyllähän siinä vasemmiston tavoitteet hyvin pitkälle toteutuivat, Pertti Haapala sanoo.
Suomalainen hyvinvointimalli tottakai perustuu vasemmiston vaatimuksille. Vasemmisto vaati kaikkia sosiaalisia oikeuksia samanlaisina kaikille kansalaisille tuloista ja taustoista riippumatta. Tällä tavalla se ajoi oikeuden mukaista tulonjakopolitiikkaa ja tasa-arvoa verotuksen kautta. Sitten kun julkisia resursseja alkoi olla, niin se oli ilman muuta siinä keskeinen tekijä kun hyvinvointia alettiin jakaamaan
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin ymmärrän niin, että tällä Kansalaispuolueella tulee olemaan neljä asiaa ajettavanaan. Ero eurosta, EU:n liittovaltiokehityksen estäminen, Suomen NATO-jäsenyyden vastustaminen, ja pohjoismaiden yhteistyön syventäminen. Kyseessä olisi näin ollen neljän asian kansalaisliike, jossa muu politikointi jätetään toisiin pöytiin?
Ilmoita asiaton viesti
Ajoipa perustettava puolue mitä tahansa, niin ei kyllä Väyrysen omalla palaamisella eduskuntaan tällä vaalikaudella tule muutosta mihinkään suuntaan. En usko että nykyisistä kansanedustajista yksikään – ei edes keskustan – tule siirtymään Paavon eduskuntaryhmään. Paljon pitäisi siirtymää kaikista puolueista tulla Paavon ryhmään, jotta jotain päätösvaltaa olisi mihinkään asiaan.
Entäpä sitten seuraavissa eduskuntavaaleissa – EU vaaleista ei tarvitse edes puhua*) – kuinka monta kansanedustajaa Paavon puolueen pitäisi saada läpi jotta puolueen ohjelmaa voisi toteuttaa? No ilman muuta enemmistö eli vähintään 101 edustajaa. Paljon vaadittu. Eikö vain? Ei tule mitään. Vielä kun huomioidaan se ettei puolueen jäseneksi voi hakeutua muut kuin kansanedustajat ja mepit, niin aikamoisen ”keisarivallan” Paavo on haluamassa itselleen. 😉 Paavolla on kuitenkin vaatteet. 😉
*) Siksi ettei Suomen meppien lukumäärällä ole minkään valtakunnan vaikutusta parlamentin päätöksiin.
Ilmoita asiaton viesti
No joo, aika vaikea saattaa olla saada suomalaiset omaksumaan tämän tapainen toimintamalli. Eihän nykypuolueissakaan niitä varsinaisia jäseniä paljoa ole verrattuna niitä äänestäneisiin kansalaisiin, mutta tämä Väyrysen malli tuntuu näin äänestäjän näkökulmasta ennemminkin fanclubilta kuin puolueelta.
Tuosta vaikuttamisesta ja vallasta suhteessa kansanedustajamäärään voi kyllä nähdä myös toisin kuin kirjoitit. Asioita voi ajaa ja saada eteenpäin muutoinkin kuin ehdottomalla enemmistöllä, siitä on viime ajan näyttöjäkin.
Kokoomuksella on 37 kansanedustajaa ja hallitus ajaa miltei täysin kokoomuslaista politiikkaa. Puhumattakaan RKP:stä, joka on neljän prossan kannatuksella kyennyt ajamaan asiaansa täydellisesti vuosikymmenten ajan.
Mutta sisukas sissi on Paavo, ja hänestä tullaan kuulemaan vielä paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Joo saa kyllä eteenpäin, mutta vain hallituksesta käsin, kuten olemme havainneet PS:n saaneen maahanmuuttopolitiikassa. Kaikki hallituspuolueet saavat aina jotain omia ohjelmiaan vietyä läpi. Tuosta kokoomuksen saamisesta eniten läpi en ole vakuuttunut, sillä taitaa olla kyllä keskusta jossain määrin samoilla linjoilla kokoomuksen kanssa ja toisissa asioissa taas PS:n kanssa.
Niin RKP sai läpi vain hallituksessa ollessaan, jossa olikin pitkän tovin.
Sisukas on Paavo. Nähtäväksi jää miten Paavon keskustan välit synkkaa.
Ilmoita asiaton viesti
”mutta vain hallituksesta käsin, kuten olemme havainneet PS:n saaneen maahanmuuttopolitiikassa.”
Olemmeko huomanneet?
Ilmoita asiaton viesti
Kommentistasi päätellen et ole huomannut. Minä kyllä olen ja lisää on tulossa. 😉
Ilmoita asiaton viesti
”Minä kyllä olen ja lisää on tulossa. ;)”
Kerro nyt minullekin vai huumoriksiko tuo oli tarkoitettu hymiöstä päätellen?
Ilmoita asiaton viesti
No ei ollut huumoria vaan ihan totisinta totta. Toki voisi ottaa ohjelmaan lisäksi rajavalvonnan Ruotsin rajalla.
Hallitusjan on laatinut 80 kohdan ohjelman jota ollaan toteuttamassa.
– Tuosta ohjelmasta on saatu ohjeistus migrille turvallisten maiden lutteloon päivitys.
– On tiukennettu perheen yhdistämiskriteerit.
– Myönnetään suojelua tarvitsevien oleskeluluvat aina määräaikaisina ja ennen pysyvän oleskeluluvan myöntämistä tarkistamme lähtömaan tilanteen; lähtömaan turvallisuustilanteen parannuttua peruutamme oleskeluluvan; oleskelulupien omatoimisen uudelleentarkastelun perustana ovat lähtömaiden turvallisuustilanteen tarkistukset kaksi kertaa vuodessa
– Otetaan entistä paremmin huomioon kansallisen turvallisuuden kansainvälisen suojeluaseman poissuljenta- ja lakkauttamisperusteena sekä oleskeluluvan peruuttamisen perusteena ja selvitämme mahdollisuuden määrätä maahantulokielto ulkomailla oleskelevalle
– Tehostetaan lupien peruuttamista tilanteissa, joissa suojeluedellytykset eivät enää täyty ja kiinnitämme enemmän huomiota suojelun tarpeen olemassa oloon myös jatkolupaa myönnettäessä
– Väärien tietojen antaminen viranomaiselle vaikuttaa suoraan turvapaikan saamiseen
jne kts. linkki
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H…
Ilmoita asiaton viesti
”Hallitusjan on laatinut 80 kohdan ohjelman jota ollaan toteuttamassa.”
Näkis vaan. Ongelma olisi poissa kun rahapalkkiota makailemisesta vähennettäisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa, mitä konkreettista perussuomalaiset ovat saaneet leukojenloksutuksen lisäksi aikaan maahanmuuttopolitiikassa, kuinka se on muuttunut ?
Ilmoita asiaton viesti
Aimo kannattaa seurata tarkemmin päivän politiikkaa. Kyllä nuo toimet käyvät selville silloin.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa, milloin arvesisit tuon päivän tulevan näkösälle ?
Ilmoita asiaton viesti
No tässä yksi esimerkki hallituksen esityksestä eduskunnan käsittelyyn.
”Hallituksen esitys (HE 2/2016 vp) eduskunnalle laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ulkomaalaislain kansainvälisen suojelun antamista koskevia säännöksiä. Lakia muutettaisiin siten, että humanitaarisen suojelun perusteella myönnettävää oleskelulupaa koskevat säännökset kumottaisiin. Oleskelulupaa ei olisi enää mahdollista myöntää tällä perusteella. Lainmuutoksella tehostettaisiin myös kansainvälistä suojelua koskevan päätöksen tiedoksiantoa. (SM erityisasiantuntija Elina Immonen 0295 488 593)”
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish…
Ja tässä lisää hallituksen toimista.
”Valtioneuvoston kirjelmä (U 1/2016 vp) eduskunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi (Schengenin rajasäännöstön muutos). Ehdotuksen mukaan vapaan liikkuvuuden piiriin kuuluvien henkilöiden maahantulon ja maastalähdön yhteydessä tehtäviin rajatarkastuksiin kuuluisi pakollisena henkilöiden ja heidän matkustusasiakirjojensa tarkastaminen Schengenin tietojärjestelmästä (SIS), Interpolin varastettujen ja kadonneiden passien rekisteristä ja vastaavista kansallisista rekistereistä. Maa- ja merirajoilla voitaisiin tietyin edellytyksin tehdä riskianalyysin perusteella kohdistettuja tarkastuksia, jos systemaattiset tarkastukset aiheuttaisivat suhteettoman suuren vaikutuksen rajanylitysliikenteen sujuvuuteen. Lisäksi ehdotuksen mukaan kolmansien maiden kansalaisten maastalähtötarkastuksiin sisällytettäisiin pakolliset rekisteritarkastukset. (SM yksikön päällikkö Mika Rytkönen 0295 421 131)”
Kyllä noita toimia on tehty ja lähiaikoina tulee lisää kunhan seuraatte päivän politiikkaa. Googlaamallahan nuo asiat selviää.
Ilmoita asiaton viesti
Vertailu Englannin parlamentissa edustettuina oleviin puolueisiin on ontuva. Niiden johto, puoluehallitus tms., koostuu varmaankin pelkästään parlamenttiedustajista kuten olet todennut. Mutta siihen se yhtäläisyys kaavailemasi Kansalaispuolue rp:n osalta päättyykin. Englannissa parlamenttipuolueet osallistuvat parlamenttivaalien lisäksi myös paikallistason vaaleihin ja puolueilla on myös paikallistason organisaatiot.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä mieltä K-P on tuulivoimalle pekkaroidusta syöttötariffibisneksestä?
Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille = syöttötariffi tuulivoimaloille.
Kohtuuttoman syöttötariffin seurauksena näitä sähköverkon vahvistamisia ja rakentamisia nyt tehdään.
Verot nousi v. 2011 ja jatkaa nousua niin kauan kuin syöttötariffia maksetaan tuulivoimalle.
”Sähkön hinta muodostuu kolmesta komponentista, joista yhden pystyt kilpailuttamaan ja muut maksat sitten kulutuksesi mukaan monopolille. Tuo yksi on sähköenergian hinta, joka muodostaa noin 37 % siitä kaikesta, mitä maksat siitä, että sähkölaitteesi kotona toimivat. Loput 63 % muodostuvat sähkön siirrosta (22 %) ja veroista (41 %). Huomiota jo tässä vaiheessa herättää se, että töpselisi huutaa eniten veroja, toiseksi eniten varsinaista sähköä ja kolmanneksi sähkön siirtoa”.
http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2016/02/caruna…
Ilmoita asiaton viesti
Voi Paavo minkä teit… mutta jos Sipilältä irtoaa sinulle ministerinsalkku, niin miten käy Kansalaispuolueoperaatiosi?
http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Ilmoita asiaton viesti
Keskittyminen etenee kiihtyvällä vauhdilla niin kauan kuin kilpailusääntöjä ei muuteta.
Matti Hyryläinen ”Eurooppa tarvitsee talouden uskonpuhdistuksen”:
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/search/l…
Ilmoita asiaton viesti
Koko puolueen perustamiskuvio on savuverho, jonka perimmäinen tarkoitus on saada aikaan hajaannusta Keskustan sisällä ja sen myötä kammeta nykyinen puoluejohto sivuun sekä muuttaa samalla puolueen suunta nykyisestä. Perustamalla kannatusyhdistyksen, pitämällä uuden puolueen perustamista esillä sekä siirtymällä kulumassa olevan vaalikauden aikana Brysselistä takaisin eduskuntaan em. kannatusyhdistyksen kansanedustajaksi varmistetaan, että asia takuulla pysyy esillä mediassa seuraavien kolmen vuoden aikana. Tämä kuvio toimii myrkyn lailla kannatustaan jatkossa menettävän päähallituspuolueen sisällä. Koko puolueen perustamispäätös on täysin harhautusoperaatio. Se tuli esille mm. tämän aamuisessa tiedotustilaisuudessa esitettyjen puolitotuuksien kautta. Tärkeintä on, että asiasta puhutaan ja se on esillä.
Ilmoita asiaton viesti
Bäckman on kova opportunistisesti iskemään kiilaa Suomen rintamaan ihan millä vain keksii. Hänen mainitsemisensa on kuin vetoaisi satunnaiseen kylähulluun. Paitsi että kylähullut eivät saa rahaa Moskovasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen kuin voi olla kansanedustajia ja euroedustajia puolueen jäseniksi, heidät on valittava. Kuka päättää ehdokkaista?
Ilmoita asiaton viesti
Kerrohan Paavoseni, mitä sinä tuot konkreettisesti lisää tähän sirkukseen? Miksi kukaan äänestäisi seuraavaa tyhjän puhujaa edellisen paikalle?
Positiivista:
Niin talous- kuin ulkopolitiikasta on kanssasi suuri joukko samaa mieltä. Emme hyödy mitään EU:sta ja jokainen päivä jona Venäjän kauppa on jäädytettynä on tappiota Suomelle. Maahanmuuttopolitiikka pitäisi olla hallittua. Mikäli työvoimaa tarvitaan, tulisi sitä täyttää luonnollisena poistumana, ei kertarysäyksellä ongelmia.
Et tarjoa kuitenkaan yhtä ainoatakaan ratkaisua ja kavereiksikin haluat pelkästään vanhoja partoja. Miksi siis äänestäisin sinua?
Mitä tulee demokratian tämän hetkiseen kriisiin, en voisi olla kanssasi samaa mieltä. Te poliitikot olette suurelta osin täysin ostettuja ja pyöritätte samaa vanhaa rinkiä. Miksi ette kuuntele nuoria aikuisia ja hyödynnä heidän ideoitaan ja tuntemusta muusta maailmasta. Meidän ikäluokkamme (25-40) on kuitenkin suurin internetin käyttäryhmistä. Tiedämme kuinka maailma muuttuu ja meitä oksettaa nähdä, kuinka konservatiivinen Suomi näivettyy ja pysähtyy. Jos tuttavapiirissäni 8 ihmistä 10 jättää äänestämättä, koska oikeita vaihtoehtoja ei ole tarjolla, mitä se kertoo demokratiasta?
Olisitko siis valmis ajamaan kansalaisaloitteeseen lakimuutosta joka velvoittaisi tarpeeksi ääniä kannatusta saavan aloitteen menemistä suoraan kansan äänestykseen? Nykyinen systeemi ei toimi!
Ilmoita asiaton viesti