Demokratian ritarit
Viime aikoina olen joutunut tekemään vaikeita päätöksiä. Ensin ilmoitin jättäytyväni sivuun Keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Viime viikolla perustin uuden puolueen, Kansalaispuolueen.
Syynä näihin ratkaisuihin oli syvä tyytymättömyyteni Keskustan ja koko hallituksen linjaan kaikkein tärkeimmissä asioissa – ulko-, turvallisuus- ja maahanmuuttopolitiikassa, aluepolitiikassa ja Eurooppa-politiikassa.
Kuluneet pari viikkoa ovat osoittaneet, kuinka oikeita nämä vaikeat päätökseni olivat.
Pari päivää sitten kerrottiin, että Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjät tulevat harjoittelemaan Karjalan lennostoon. Eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinenkin on joutunut kyselemään, mistä tässä on kysymys. Valtiovarainministeri Alexander Stubb on jälleen julistanut ajavansa Suomen liittymistä Natoon jo seuraavalla vaalikaudella.
Maahanmuuttopolitiikassa olemme kuulleet ehdotuksia pakolaiskiintiön korottamisesta, vaikka Suomen kiintiö on suhteellisesti jo yksi EU-maiden suurimmista. Noin puolet jäsenmaista ei ota kiintiöpakolaisia ollenkaan. Sisäministeri Petteri Orpo on puhunut jopa Suomen kiintiön moninkertaistamisesta.
Aluepolitiikassa on tehty myönteistäkin. Liikenneväylien korjausvelan pienentämiseen käytettävät määrärahat jaettiin varsin tasapuolisesti eri puolille maata. Lappikin sai osansa.
Tämän ratkaisun aluepoliittisen merkityksen kuitenkin mitätöi samaan aikaan tehty päätös rahoittaa Helsingin ja Espoon paikallisliikennettä palvelevaa Raide-Jokeri -nimistä raitiotietä 83 miljoonalla eurolla. Raide-Jokeri on osa keskittävää metropolipolitiikkaa, joka tähtää siihen, että yli puoli miljoonaa suomalaista muuttaisi pääkaupunkiseudulle.
Tähän mennessä metropolipolitiikkaa palveleviin liikenneinvestointeihin, lähinnä Kehärataan ja Länsimetroon, on käytetty valtion varoja lähes miljardi euroa. Länsimetron rahoittaminen oli jotenkin perusteltua. Kehärata sen sijaan oli kallis virheinvestointi. Raide-Jokeriin, Länsimetron jatkamiseen ja Pisara-rataan valtion varoja ei pidä käyttää, Tallinnan junatunnelista puhumattakaan.
Kataisen-Stubbin hallitus loi järjestelmän, jonka mukaan valtio rahoittaa paikallisliikenteen investointeja, jos kaupungit sitoutuvat rakennuttamaan runsaasti uusia asuntoja. Nykyinen hallitus näyttää jatkavan tätä vahingollista keskittämispolitiikkaa.
Keskittävä metropolipolitiikka on vahingollista sekä pääkaupunkiseudulla asuville että maakuntakaupunkien ja maaseudun ihmisille. Siitä on luovuttava. Suomen tulevaisuus perustuu maamme rikkaisiin luonnonvaroihin. Siksikin koko Suomea on kehitettävä tasapuolisesti.
Eurooppa-politiikan linjaa osoittaa suunnitelma luopua vapaaehtoisesti kuorma-autojen kabotaasi-liikenteelle asetetuista kansallisista rajoituksista. Ulkomaiset kuljetusyritykset ollaan päästämässä nykyistä vapaammin kilpailemaan Suomen sisäisistä kuljetuksista. Edellisen hallituksen liikenneministeri ja Euroopan parlamentin liikennevaliokunnan jäsen Merja Kyllönen ei pidä tätä tarpeellisena eikä viisaana.
Tärkeimmästä Eurooppa-politiikan kysymyksestä, Suomen jäsenyydestä euroalueessa, ei edes keskustella. Eduskunnassa tiistaina käyty keskustelu osoittaa, että kaikki eduskuntapuolueet aikovat jatkaa sisäisen devalvaation ja leikkauspolitiikan linjaa. Tälle politiikalle on vaihtoehto, eroaminen euroalueesta. Se palauttaisimme nopeasti kilpailukykymme, ja saisi taloutemme, työllisyytemme ja tulomme taas kasvuun. Kipeimmistä valtiontalouden leikkauksista voitaisiin luopua.
Kansalaispuolue tarjoaa vaihtoehdon nykyisen hallituksen ja nykyisten puolueiden politiikalle. Toivon, että se rohkaisee eri puolueisiin lukeutuvia toisinajattelijoita vaikuttamaan oman puolueensa linjaan. Suoran vaikutuskanavan Kansalaispuolue tarjoaa niille, jotka ovat valmiit toimimaan demokratian ritareina ja muuttamaan yhteiskunnallisen kehityksen suuntaa.
Näin puhuu mies, joka on käynyt läpi saman pitkän linjan kuin Tuomioja ja Soini, joka on nyt lanseerannut politiikan sanastoon uuden ilmaisun oppositiota tarkoittaen: huutaa niin että kuuluu taivaaseen asti!
Epäselväksi jää pelastaako siellä ylhäällä näkymätön käsi Suomen kansan, kun ei pelastanut juutalaisiakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo! Oletko ehtinyt tutustumaan Sixten Korkmanin tänään Hesarissa olleeseen kolumniin, jossa nostettiin esiin kuinka ongelmallista eurosta eroaminen käytännössä mm. juridisten pulmien takia olisi? Jos olet, niin mitä mieltä Korkmanin näkemyksistä olet?
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimusyhtiö Strategy Economicsin johtaja Matthew Lynn uskoo Suomen antavan euroalueelle pian hatkat. Suomi olisi paremmassa jamassa heti ensimmäisestä päivästä lähtien, samalla tavoin kuin Viro jätettyään kohtalon tuomitseman rupla-alueen Neuvostoliiton romahdettua, Lynn kirjoittaa.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/06/1…
Eurosta voi erota myös menemällä yhteisvaluuttaan Ruotsin kanssa. Onhan maiden taloudetkin jo pitkälti naimisissa toistensa kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tutustupa sinäkin vuorostasi tähän blogiin:
https://tyhmyri.wordpress.com/2016/02/11/miksi-six…
Ilmoita asiaton viesti
Kiitokset. Eurokriittisen Tyhmyrin blogi on kyllä minulle tuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Voivoi, sen jopa arvaan. Tämä oli tarkoitettu vastaukseksi Olli Korhosen kommenttiin. – No, tästä tämä selviää. Jatkoja!!
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni Sixten Korkman on euron syntimisen merkittävin asiantuntija vaikuttaja. Mielestäni asiantuntija on epäonnistunut arviossaan, kuten elämä osoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta tässä on jotain demokratian irvikuvaa olemassa,vaikka ehkä se hyvä ajatuksena hyvä olisikin.
Demokratia kuitenkin kääriytyy vaalien ympärille eikä valittujen ympärille. Vaaleissa valitaan (jostain syystä) tarjolla olevista puolueista ja niiden ohjelmista itselleen sopivin ehdokas.
Nyt pomppaa peliin uusi puolue uudella ohjelmalla jonne nämä jo valitut edustajat voivatkin mennä. Melko kaukana ollaan kansasta ja demokratiasta missä valta pitäisi tulla alhaalta ylöspäin eikä ylhäältä ylöspäin niin ettei kansa pääse kertomaan mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Euroon menemisestä ei kysytty kansan mielipidettä. Lipposen ja Niinistö sen merkittävimmät arkkitehdit olivat.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt en ymmärtänyt kontekstia?
Ilmoita asiaton viesti
Uutta pukkaa niin ettei muuta ehdi kuin kommentoimaan:
”Supercell-sosialisti” on Timo Harakan panos Demarien nimenkeksimiskisassa.
”Keep knocking” sanoi Timo Soini Carl Haglundille keskinäisessä pöydänpuolenvaihtoleikissä.
”Johtokuntatason kommunismia” sanon minä esseessäni Perustetaanko Rauhanoppositio?
”Huutaa niin että kuuluu taivaaseen asti” sanoo Soini oppositiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Nostan Paavolle hattua. Yksin on raskasta kulkea vastavirtaan politiikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Propsit hänelle tulee täältäkin. Paavo on päällikkö ja järkijätkien heimoa.Zemppiä taisteluun Suomen irroittamiseksi Eu/eurostoliitosta.
Ilmoita asiaton viesti
Euro on merkittävin järkevän taloupolitiikan hidaste, valitettavasti. 8 vuotta on kulutun finanssikriisistä ja Suomi ei ole vielä siitä selvinnyt. Menee vielä viisikin vuotta lisää. Syy on euro, joka on Suomelle jalkapuu.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen on ollut linjassaan aino jonka takki ei ole kääntynyt, vaikka en ole koskaan häntä äänestänyt, mutta kunnioitan suoraselkäisyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun katsoo Korkmanin juttua hesarissa ja kommenttiosiota, niin tulee kovin voimaton olo. Kuinka saisimme ihmiset ymmärtämään kuinka rahatalouden mekaniikka toimii ja mikä vaikutus sillä on kansantalouden toimintaan.
Viisi vuotta olen jaksanut paasata asiasta eri somen kentillä, mutta nyt taas on niin voimaton olo. Ei jaksa toistaa toistamistaan samoja asioita.
Onneksi Paavolla on virtaa, ja toivottavasti apunaan henkilöitä, jotka hallitsevat taloushistorian käänteet valtavirtaisen myytistön synnystä. Tuota tietämystä tarvitaan taistelussa valtavirtaista uusliberaalia talousajattelua vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata ihan vielä huokaista,koska se sama viritelmä miten euro toimii…tullaan mielellään lyömään tännekkin. Eikä mikään muutu mihinkään..periaatteessa oma valuutta,mutta silti ulkomainen. Kyllä sinulla vielä työtä piisaa!
Ilmoita asiaton viesti
On kyllä itsensä pettämistä jos kuvittelee bulkkituotteen muuttuvan korkeanteknologian tuotteeksi omalla, kenties devalvoituvalla valuutalla. Suomalaisen viennin ongelma ei ole valuutassa, vaan tuotteissa joita täällä valmistetaan ja tämä tiedetään vientiteollisuudessa ja siksi sieltä vaatimuksia omaan valuttaan siirtymiseen ei ole kuulunut..
Ilmoita asiaton viesti
”Se on yhtä dramaattista kuin että roska-auto käy tyhjentämässä roskiksen.”
-Carl Haglund
”On tämä varsinainen törkykasa, Ja joku vielä haluaa sen kukkulan kuninkaaksi. Kirjassani ”Rooma opettaa” käytän tästä systeemistä ilmaisua ”Johtokuntatason kommunismia”.”
-minä presidenttiehdokas Petrin US-blogissa
Ilmoita asiaton viesti