Ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin

 

Kukin hallitus saa olemassaolonsa oikeutuksen siitä, että se hoitaa hyvin kahta tärkeintä tehtäväänsä, talouspolitiikkaa ja maan ulkosuhteita. Molempia on hoidettava tavalla, joka nauttii kansalaisten luottamusta.

 

Nykyinen hallituksemme on menettänyt olemassaolonsa oikeutuksen ennätysajassa.

 

Kun hallitus muodostettiin, ajateltiin, että Suomen talous saadaan kasvuun palauttamalla kilpailukyky sisäisellä devalvaatiolla eli yhteiskuntasopimuksella. Julkinen talous aiottiin tasapainottaa menoja leikkaamalla.

 

Viimeistään nyt on käynyt selväksi, että Suomessa ei ole mahdollista saada aikaan sellaista sisäistä devalvaatiota, joka saisi taloutemme vahvaan kasvuun. Näköpiirissä ovat velkaantumiskierteen jatkuminen ja entistä kovemmat menoleikkaukset.

 

Tälle politiikalle on vaihtoehto. Kun Suomi eroaa euroalueesta ja ottaa käyttöön oman kelluvan valuutan, taloutemme, työllisyytemme, kansalaisten tulot ja valtion verotuotot alkavat kasvaa. Velkaantuminen pysähtyy ja kipeimmistä menoleikkauksista voidaan luopua.

 

On vastuutonta jatkaa nopeaa velkaantumista ja leikkauspolitiikkaa, jotka aiheuttavat suurta ja pitkäaikaista vahinkoa maan taloudelle ja koko yhteiskunnalle.

 

Hallituksen muodostamisen jälkeen Euroopan komissio julkaisi ns. viiden presidentin suunnitelman, jolla euroalue pyritään kehittämään yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos hallitus noudattaisi omaa ohjelmaansa, se torjuisi tämän suunnitelman ja kiirehtisi Suomen eroamista euroalueesta.

 

Pahinta on kuitenkin se, että hallitus on murentamassa Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta ja viemässä Suomea sotilasliitto Natoon.

 

Äskettäin saimme tietää, että Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjät tulevat harjoittelemaan Suomen maaperälle ja ilmatilaan aivan Venäjän rajan läheisyyteen.

 

Vielä vuosi sitten oltiin pidättyväisempiä. Suomalaisten hävittäjien osallistumisesta Viron Ämarissa pidettäviin yhteisharjoituksiin luovuttiin. Harjoitukset rajattiin kansainväliseen ilmatilaan.

 

Eilen julkaistiin raportti Alexander Stubbin ja Carl Haglundin käynnistämästä selvitystyöstä, joka tähtää siihen, että Suomelle tehtäisiin mahdolliseksi sotilaallisen avun antaminen muille EU:n jäsenmaille. Julkistamisen yhteydessä ja jo aikaisemmin julkisuuteen tulleet kommentit viittaavat siihen, että esitetty lainsäädäntömuutos aiotaan toteuttaa.

 

Jos työryhmän esitys hyväksytään, Suomi tulkitsee EU:n perussopimuksen avunantolausekkeen siten, että se velvoittaa jäsenmaata antamaan sotilaallista apua toisille jäsenmaille. Tässä yhteydessä on esitetty, että tämä koskisi mm. sotilaallisen avun antamista Virolle ja muille Baltian maille.

 

Tämän tulkinnan omaksuminen tarkoittaisi käytännössä samaa kuin Nato-jäsenyys: Suomi ottaisi itselleen velvollisuuden antaa sotilaallista apua Nato-maille. Tätä käytettäisiin perusteena jäsenyyden toteuttamiselle.

 

Viime kevään eduskuntavaaleihin valmistauduttaessa kansalle ei kerrottu, että Suomen turvallisuuspolitiikan perusratkaisua aiotaan muuttaa. Vain Kokoomus tätä esitti ja RKP myötäili. Hallituksella ei ole oikeutusta jatkaa tällä tiellä.

 

Suomessa on hallitus, jonka toteuttamalta talous- ja ulkosuhdepolitiikalta puuttuu poliittinen oikeutus. Ei ole oikein, jos se pyrkii jatkamaan toimintaansa vielä yli kolmen vuoden ajan.

 

Suomessa on pantava toimeen ennenaikaiset eduskuntavaalit.

 

Kansalaispuolue aloittaa joka tapauksessa omalta osaltaan ehdokkaiden hankinnan ja kouluttamisen heti kun se on saatu merkityksi puoluerekisteriin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu